Huawei: Κυκλοφόρησαν επίσημα τα HMS με 45.000 εφαρμογές

Huawei, Huawei: Κυκλοφόρησαν επίσημα τα HMS με 45.000 εφαρμογές

Η Huawei προσπαθεί να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως, ή τουλάχιστον στο μεγαλύτερο βαθμό που κάτι τέτοιο είναι δυνατό, από τις αμερικάνικες εταιρείες, τις τεχνολογίες και τα εξαρτήματα τους. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, αναπτύσσει τα δικά της services και apps, τα οποία θα αντικαταστήσουν αυτά της Google.

Πριν λίγες ημέρες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei και της Honor India, Charles Peng, είχε πει ότι η εταιρεία έχει τα HMS έτοιμα και προσπαθεί να αναπτύξει το δικό της οικοσύστημα. Μάλιστα τόνισε ότι οι περισσότερες βασικές εφαρμογές θα είναι έτοιμες μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Ενεργό το οικοσύστημα εφαρμογών

Τώρα, η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσημα τα HMS και ενεργοποίησε το δικό της οικοσύστημα εφαρμογών. Στην ουσία, τα HMS είναι ένα σύνολο βασικών υπηρεσιών που παρέχει η ίδια η Huawei. Στόχος αυτών των υπηρεσιών είναι να αντικαταστήσουν τα Google Services, και κατά κύριο λόγο υποστηρίζουν smartphones που δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες και τα apps της Google.

Η λειτουργία των HMS ξεκίνησε στις 23 Δεκεμβρίου, με την εταιρεία να αναζητά testers για τις υπηρεσίες της στην Κίνα. Τη δεδομένη στιγμή, το πρόγραμμα αυτό χρησιμοποιεί δύο βασικές εφαρμογές, τη Huawei Mobile Services και την HMSCoreTest.

Προς το παρόν, το οικοσύστημα εφαρμογών της Huawei διαθέτει μόνο 45.000 εφαρμογές οι οποίες χρησιμοποιούν τα HMS. Μερικά από τα apps αφορούν τους λογαριασμούς Huawei, την αποστολή μηνυμάτων, την πιστοποίηση της ταυτότητας του χρήστη, και άλλα.

Το πλήθος των εφαρμογών που διαθέτει το νέο οικοσύστημα της εταιρείας είναι ιδιαίτερα μικρό, αν αναλογιστεί κανείς τα 3 και πλέον εκατομμύρια apps που υπάρχουν στο Google Play Store.

Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι το Android και τα Google Services μετρούν πολλά χρόνια ύπαρξης. Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει αυτή τη στιγμή σχεδόν ένα εκατομμύριο προγραμματιστές παγκοσμίως, οι οποίοι ασχολούνται με τα HMS. Μόνο ο χρόνος θα δείξει τα αποτελέσματα που θα έχει το εγχείρημα της Huawei.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
be happy

Άντε και με το καλό να δούμε το δικό της λειτουργικό σύστημα σε όλες τις συσκευές της του χρόνου.

Asdf

Άντε επιτέλους λίγο ανταγωνισμός….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.