Η Google απενεργοποιεί το fix της Microsoft για τη λύση της κατανάλωσης RAM του Chrome

, Η Google απενεργοποιεί το fix της Microsoft για τη λύση της κατανάλωσης RAM του Chrome

Η Microsoft ανακοίνωσε πως έχει βρει τρόπο να περιορίσει τη χρήση RAM του δημοφιλούς browser Chrome στα Windows 10, μέσω της επιλογής Segment Heap που κυκλοφόρησε στην έκδοση 2020 των Windows 10. Όμως, η Google απενεργοποίησε την επιλογή, καθώς υπήρξαν άλλα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, αν και η λύση, όπως είχε ανακοινώσει και η Microsoft, περιόριζε τη χρήση RAM έως και 27%, ένας μηχανικός της Intel ανακάλυψε πως προκαλούσε άλλα προβλήματα επιδόσεων, με σημαντική αύξηση κατανάλωσης πόρων της CPU. Επίσης, σύμφωνα με έναν προγραμματιστή του Chrome, τα προβλήματα που δημιουργούνται στην απόδοση της CPU με το fix της Microsoft είναι αρκετά μεγάλο ώστε να συνεχίσει η Google με αυτή τη λύση.

Η Google έχει ήδη απενεργοποιήσει την επιλογή αυτόματα και θα συνεχίσει να κάνει δοκιμές για να δει αν θα τη διαθέσει ξανά στο μέλλον, όταν δηλαδή δε θα έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στη CPU. Από την άλλη, η εταιρεία ήδη εργάζεται σε optimizations για την έκδοση 85 του Chrome, οπότε μπορεί να δούμε κάποια θετική εξέλιξη όπως και να έχει.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Όλα αυτά για να βαρεθείς και να πας σε edge browser της Microsoft

Cosy

Ο Edge μόνο περίβλημα έχει πλέον διαφορετικό, από μέσα ειναι ένας Chrome. Αν θες κάτι διαφορετικό πας σε Firefox (εγώ αυτό εδώ και πολλά χρόνια) ή Opera, Vivaldi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.