Η κυβέρνηση σχεδιάζει application για αγορές με χρονόμετρο λόγω του COVID-19

, Η κυβέρνηση σχεδιάζει application για αγορές με χρονόμετρο λόγω του COVID-19

Τη δημιουργία μιας εφαρμογής (application), η οποία θα χρονομετρά τις ώρες που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους, μέσα από την πλατφόρμα του e-katanaloti προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Όπως ανέφερε την πρώτη εβδομάδα «ανοίγματος» του λιανεμπορίου, η αύξηση των SMS ήταν λελογισμένη, κλείνοντας στο +13%. «Υπάρχει και μια υποκατάσταση στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν φόρμες, άρα στην πραγματικότητα το ποσοστό κίνησης είναι λίγο μεγαλύτερο, όμως στον αριθμό των SMS είμαστε μόνο +13%, κατά μέσο όρο δηλαδή περίπου 4.000.000 την ημέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης. 

Εξήγησε ότι κόφτης στα γραπτά μηνύματα SMS δεν μπορεί να μπει, γιατί το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ισοδύναμο του χαρτιού. «Εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της περιφέρειας χρησιμοποιεί χαρτί, ενώ εξαρχής υπήρχαν συγκεκριμένες διατυπώσεις στις συμφωνίες που είχαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, συνεπώς κόφτης δε θα μπει», επισήμανε. 

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Αα καλά κλάμα
Δώστε λεφτά να φτιαχτούν ΜΕΘ και αφήστε τις εφαρμογές

Kosmas

Επιτέλους, ας βγει ο κόσμος να διαμαρτυρηθεί για αυτό. Με κόστος 3 δις το μήνα αν τα είχαν επενδύσει οι ελάχιστοι νοσούντες σοβαρά θα είχαν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης

Dem

τι να κανουν η ΜΕΘ όταν τα άτομα που θα αρρωστήσουν θα ειναι πάρα πολλά (λόγο μεταδοτικότητας με την συγκεκριμένη νοσο αυτο γινεται βλ άλλες πολύ ποιο πλούσιες και ανεπτυγμένες χώρες)
2 πράγματα μετράνε
1, να μην κολλησεις
2, να μην κολλισουν πολλοι μεχρι να κάνει ένα μεγαλο μέρος του πληθυσμού το εμβόλιο

George

Αν είχαμε διπλάσιες μεθ με τα σημερινά κρούσματα θα ήμασταν εντελώς ανοιχτά. Και όχι ακορντεόν

Αστερίξ

Η πρόληψη είναι καλύτερη λύση από την αντιμετώπιση πάνω σε θέματα υγείας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει αντικειμενική ανάγκη για ΜΕΘ, αλλά όχι τόσο σε ποσότητα όσο σε λειτουργικότητα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.