iOS 14: Concept δείχνει τη νέα home screen και τα widgets

iOS 14, iOS 14: Concept δείχνει τη νέα home screen και τα widgets

Πλέον έχουν αρχίσει τα teardown του iOS 14 και τα leaks καταφθάνουν από παντού. Εχθές έγινε γνωστό ότι η Apple ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές στο λειτουργικό της, και ιδιαίτερα όσον αφορά την αρχική οθόνη και τη διαχείριση εφαρμογών.

Τα νέα widgets του iOS

Φαίνεται ότι στο iOS 14 θα είναι δυνατή η μετακίνηση και τροποποίηση των widgets στην αρχική οθόνη των iPhone, κάτι που παρέχει από τα πρώτα του βήματα το Android.

Την ανακάλυψη αρχικά έκανε το 9to5Mac, το οποίο δημοσίευσε ένα concept του Parker Ortolani το οποίο δείχνει πώς θα μπορούσαν να είναι τα νέα widgets του iOS 14.

iOS 14, iOS 14: Concept δείχνει τη νέα home screen και τα widgets

Ο Parker Ortolani φαντάστηκε ότι θα υπάρχει τρεις διαφορετικές προβολές εφαρμογών στην αρχική οθόνη των iPhone, τα οποία θα τρέχουν iOS 14. Η πρώτη ονομάζεται “classic still icon” και προφανώς είναι το παραδοσιακό icon-widget. Όταν ο χρήστης πατάει σε αυτό θα εμφανίζεται ένα μενού ποικίλων επιλογών.

Από την άλλη, το “live icon” θα είναι ένα πιο ανεπτυγμένο widget με μεγαλύτερο μέγεθος από τα κλασικά εικονίδια και θα μπορεί να φιλοξενεί κουμπιά ή να προβάλλει πληροφορίες.

Τέλος, το τρίτο widget είναι το “full size“. Πρόκειται για μία υλοποίηση αρκετά παρόμοια με αυτή των widgets του Android. Είναι χρήσιμο σε εφαρμογές καιρού, παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης, και άλλα. Όπως είναι αναμενόμενο, προβάλει πληθώρα πληροφοριών και παρέχει πρόσβαση στο app και άλλες λειτουργίες με ένα απλό πάτημα.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης

Α ρε Microsoft πόσο μπροστά ήσουν με τα live tiles στα Windows Phone!!!
Το θυμίζει αρκετά πάντως έτσι όπως φαίνεται εδώ…

Giorg05

Γενικά ήταν πολύ μπροστά τότε. Είχα το Lumia 950 και όταν ξεκλείδωνα το κινητό με την ίριδα του ματιού, πολλοί χλεύαζαν. Επίσης είχα και το continuum κι εκεί πραγματικά έμεναν άναυδοι πολλοί με την όλη ιδέα. Επίσης είχε από πάρα πολύ παλιά dark mode και always on display που η Microsoft το έλεγε glance screen. Πολύ δυνατή συσκευή το 950. Είχε και φοβερή κάμερα με φακούς Carl Zeiss κι έβγαζε υπέροχες φωτογραφίες για την εποχή ακόμα και με χαμηλό φωτισμό.

leoarmes

welcome to android

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.