Software

iOS 14: Θα αντιγράψει δύο χρήσιμα χαρακτηριστικά του Android

Κατά καιρούς, το iOS αντιγράφει στοιχεία του Android, και το αντίστροφο. Φαίνεται λοιπόν ότι η Apple θα προσθέσει δύο ιδιαίτερα πρακτικά χαρακτηριστικά του λειτουργικού της Google στο iOS 14.

App Drawer και Widgets

Εδώ και πολύ καιρό κυκλοφορούν αναφορές ότι το iOS θα αποκτήσει app drawer, ένα χαρακτηριστικό που το Android έχει από τα πρώτα του βήματα. Αν όντως η Apple πραγματοποιήσει αυτή την προσθήκη, τότε θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να απομακρύνουν τα άχρηστα εικονίδια από την κεντρική οθόνη των iPhone.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το iOS 14 θα εισάγει τελικά στο λειτουργικό της Apple έναν app drawer. Σύμφωνα με νεότερες αναφορές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στη νέα έκδοση του iOS να υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης της αρχικής οθόνης των iPhone και μετακίνησης των widgets.

Το Android διαθέτει widgets από την αρχή και μάλιστα πλέον είναι ιδιαίτερα τροποποιήσιμα, ενώ παρέχουν πολλές δυνατότητες στον χρήστη. Από την άλλη, τα widgets της Apple παίρνουν απλώς τη θέση του εικονίδιο της εφαρμογής. Με βάση όσα έγιναν γνωστά, τα widgets θα μπορούν να μετακινηθούν και να τροποποιηθούν.

Επίσης, τα εικονίδια των apps ενδεχομένως θα μπορούν να αφαιρεθούν. Οπότε, η λογική λέει ότι θα υπάρχει κάποιος app drawer που θα επιτρέπει την πρόσβαση στις “κρυμμένες” εφαρμογές.

Φαίνεται ότι η Apple αποφάσισε να κάνει λίγο πιο χρηστικό το λειτουργικό των iPhone και θα πραγματοποιήσει κάποιες σημαντικές προσθήκες στο iOS 14.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 6 Απριλίου 2020 18:13

Σχόλια

  • το android τι ακριβώς έχει αντιγράψει από την μηλιά; Σοβαρά ρωτάω, χωρίς ειρωνεία.

    • Ένα λογικα θα είναι αυτό που μπορείς να κρύψεις τα κουμπιά στο κάτω μέρος της οθόνης στα Android και να πρέπει να σέρνεις το δάχτυλο σου από κάτω προς τα πάνω για να βγεις από μια εφαρμογή πράγμα που είναι βασικό χαρακτηριστικό των iPhone πριν βγει στο Android (αυτά τα τρία κουμπιά εννοώ που το ένα πάει πίσω , το άλλο στο home screen και το άλλο στις ανοιχτές εφαρμογές ).

      • Τα gestures είναι αυτά που λες και αντιγράφηκαν και από τις 2 εταιρείες από το WebOS.

    • Τι αντέγραψε ...ο φίλος από κάτω σου απαντάει σε μερικά... εγώ θα πω ότι το πρώτο smartphone είχε IOS. Οπότε ναι κατά κύριο λόγο αντέγραψε όλη την έννοια του λογισμικού σε ένα έξυπνο μικρό υπολογιστή τσέπης - τηλέφωνο. Από εκεί και πέρα και εγώ φίλε είμαι πολύ κατά των iPhone, για τους δικούς μου λόγους, λίγη αντικειμενικότητα όμως δεν βλάπτει. Σοβαρά απαντάω

    • Αυτά που ανέφερες είναι στο κομμάτι σχεδίασης συσκευών και hardware. Ο άνθρωπος σε ρωτάει τι αντέγραψε το Android , όχι τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών

    • Αυτό εκεί που σου βγάζει το μεγενθυτικό φακό όταν γράφεις κάτι και κρύβει το δάχτυλό σου το κείμενο. Το έχουν πάρει από το ios που το είχε εδώ και χρόνια και το έβαλαν για πρώτη φορά στο android 9, αλλά μέχρι και σήμερα δεν είναι καθόλου εύχρηστο. Πολύ κακή υλοποίηση στα android.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.