iOS 18: Φουντώνουν οι φήμες ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει το Baidu AI στην Κίνα

Apple Baidu, iOS 18: Φουντώνουν οι φήμες ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει το Baidu AI στην Κίνα

H Apple είναι σε συζητήσεις με την Google προκειμένου να υιοθετήσει το Gemini AI στην επερχόμενη έκδοση iOS 18, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει στην Κίνα, αφού οι υπηρεσίες της Google απαγορεύονται.

Έτσι, το Κουπερτίνο φέρεται να βρήκε τη λύση στο πρόσωπο του κινεζικού Baidu, το οποίο εδώ και καιρό αποκαλείται “το Google της Κίνας”.

Ειδήσεις από την Κίνα αναφέρουν πως η Baidu πρόκειται να παρέχει υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης στις πιο πρόσφατες συσκευές της Apple – μόνο στην Κίνα.

Η Baidu θα είναι ο πάροχος παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης της Apple στη χώρα, ξεκινώντας με την επερχόμενη κυκλοφορία του iOS 18 αυτό το φθινόπωρο.

Η Apple φέρεται να έχει συζητήσει αυτή τη συνεργασία με την Alibaba και μια άλλη ανώνυμη κινεζική εταιρεία που παρέχει μοντέλα μεγάλων γλωσσών (LLM) προτού αποφασίσει τελικά να επιλέξει την Baidu για τη δουλειά. Στην Κίνα, κάθε LLM πρέπει να εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές για να μπορέσει να κυκλοφορήσει στο κοινό, και το Ernie Bot της Baidu είναι ένα από τα περισσότερα από 40 που έχουν λάβει το πράσινο φως μέχρι στιγμής.

Οι αναλυτές λένε ότι αυτή η συνεργασία θα είναι μια “τέλεια brand campaign” για τον κινεζικό γίγαντα, που θα δώσει τεράστια ώθηση εσωτερικά στο Ernie Bot και γενικότερα στις υπηρεσίες της Baidu.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baidu, Robin Li, δήλωσε ότι η επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας είναι πιθανό να είναι ο κύριος μοχλός εσόδων φέτος, με τα έσοδα να αναμένεται να αυξηθούν πολύ απότομα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.