iPadOS: Concept δείχνει “Main Menu” στις εφαρμογές

Έχει γίνει γνωστό μέσω του κώδικα από το iOS 14 ότι η Apple ετοιμάζει δυναμικές αλλαγές στο λειτουργικό των συσκευών της. Μετά το concept του iOS 14, το 9to5Mac δημοσίευσε νέο concept το οποίο δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι το “Main Menu” του iPadOS αν βασιζόταν σε αυτό του macOS.

Όταν τα iPad έγιναν desktop PC

Η Apple προσπαθεί να βελτιώνει το λειτουργικό της και υπάρχει λόγος που δημιούργησε το iPadOS. Φαίνεται ότι η εταιρεία θέλει να μετατρέψει το iPad σε έναν άξιο αντικαταστάτη των desktop υπολογιστών, εν κινήσει.

Πρόσφατα ενσωμάτωσε στο iPadOS την υποστήριξη ποντικιού και trackpad. Αλλά και πάλι, μένουν πολλά να γίνουν μέχρις ότου το λειτουργικό των iPad τα μετατρέψει σε υπολογιστές. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι η κλασική menu bar που βλέπουμε σε όλα τα desktop apps, είτε πρόκειται για Windows, είτε για macOS.

Η γραμμή μενού δίνει πρόσβαση σε πολλά εργαλεία και ρυθμίσεις. Επιπλέον, τα περισσότερα στοιχεία της μπορούν να χρησιμοποιηθούν με keyboard shortcuts. Οπότε, εάν οι Apple δημιουργήσει κάποιο κύριο μενού για τις εφαρμογές του iPadOS, τότε θα μπορούσε να προγραμματίσει gestures που θα κάνουν trigger τα στοιχεία του μενού.

iPadOS, iPadOS: Concept δείχνει “Main Menu” στις εφαρμογές

Εφόσον οι mobile εφαρμογές διαφοροποιούνται ως προς το περιβάλλον χρήστη, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δημιουργηθεί μία menu bar. Επιπλέον, θα περιόριζε κατά πολύ του devs. Οπότε, η λύση είναι το “Main Menu” το οποίο σύμφωνα με τον Alexander Kaessner που δημιούργησε το concept θα μπορούσε να είναι παρόμοιο με το pop-up μενού που έχουν οι launcher του Android.

O Alexander Kaessner δημιούργησε μία Dock Bar στην οποία υπάρχει ένα βασικό Dock icon που δίνει πρόσβαση στο λεγόμενο Main Menu. Το συγκεκριμένο menu περιέχει πληθώρα ρυθμίσεων, εργαλείων, και συντομεύσεων. Επίσης, φαίνεται ότι θα μπορούσε να προσαρμοστεί και να χρησιμοποιηθεί σε κάθε εφαρμογή, ώστε να φιλοξενεί διαφορετικές συντομεύσεις και περιεχόμενο.

Εάν το Main Menu υλοποιηθεί στο iPadOS, τότε θα μπορέσουν να δημιουργηθούν gestures για αυτό. Εφόσον όλο αυτό ολοκληρωθεί, τότε τα iPad θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες με ένα desktop PC.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.