Κενό ασφαλείας στο Android επιτρέπει την παρακολούθηση της συσκευής

κενό ασφαλείας android παρακολούθηση, Κενό ασφαλείας στο Android επιτρέπει την παρακολούθηση της συσκευής

Κενό ασφαλείας εντόπισε στο Android η εταιρεία Nightwatch Cybersercurity, το οποίο αφήνει εκτεθειμένη τη συσκευή μας επιτρέποντας την παρακολούθησή της, κάτι το οποίο δε μπορεί να συμβεί σε smartphone με λειτουργικό σύστημα Android Pie.

Σε πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Kryptowire είχε διαπιστωθεί πως το Android δεν είναι ασφαλές γιατί είναι ανοιχτό λειτουργικό σύστημα, με πολλές εφαρμογές να έχουν τρωτά σημεία στον τομέα της ασφάλειας, η οποία αμφισβητείται και από την εταιρεία Nightwatch Cybersercurity που εντόπισε νέο κενό ασφαλείας στο Android.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, υπάρχει τρόπος σε εφαρμογές να παρακάμπτουν τα δικαιώματα πρόσβασης και να αποκτούν πρόσβαση στο δίκτυο Wi-Fi που είμαστε συνδεδεμένοι, στο BSSID, την διεύθυνση IP, τις πληροφορίες του DNS server και τη MAC address. Όλα τα στοιχεία αυτά μπορούν να επιτρέψουν σε κακόβουλες εφαρμογές να παρακολουθούν τη συσκευή μας, να επιτεθούν στο Wi-Fi δίκτυο που είμαστε συνδεδεμένοι, ακόμα και να εντοπίσουν την τοποθεσία μας ανά πάσα στιγμή.

Το θετικό είναι πως η Google γνωρίζει σχετικά με αυτό το κενό ασφαλείας και για αυτό το λόγο το διόρθωσε στο Android Pie, με τις συσκευές που διαθέτουν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google να είναι προστατευμένες. Το δυσάρεστο είναι ότι, σύμφωνα με δηλώσεις της Nightwatch Cybersecurity, η Google δε σχεδιάζει να διορθώσει αυτό το κενό ασφαλείας για τις προηγούμενες εκδόσεις του Android.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Ένα μεγάλο μπράβο στη google, αφού και μπορεί να εντοπίζει το τηλέφωνο παρά την * απενεργοποιηση απο τον χρήστη και θα αφήνει και τους τρίτους να το κάνουν.
*Ανοιχτό λογισμικό θέλετε ….

Αλέξανδρος

Δυστυχώς πήγα σε Android πρόσφατα αφού το Windows Phone μου με πρόδωσε και δυστυχώς το λογισμικό εκτός ότι είναι ξέφραγο αμπέλι στα δικά μου δεδομένα είναι και πιο πολύπλοκο….

NikosAr

@Αλέξανδρος
Όπως το είπες είναι … με ρυθμίσεις άνευ ουσίας για το παραμικρό ….

Thanoslam

Πόσες τρύπες να βουλώσεις; Κλείνεις μια εμφανίζονται δέκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.