Κυκλοφόρησε Jailbreak για όλες τις συσκευές με το πιο πρόσφατο iOS

Jailbreak, Κυκλοφόρησε Jailbreak για όλες τις συσκευές με το πιο πρόσφατο iOS

Μια ομάδα hackers κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak που παρακάμπτει τους αυστηρούς περιορισμούς ασφαλείας και εφαρμογών της Apple σε όλες τις τρέχουσες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος iOS για κινητά, συμπεριλαμβανομένης και της πιο πρόσφατης έκδοσης iOS13,5 που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα.

Η ομάδα unc0ver είχε ανακοινώσει ότι εργάζεται στο unc0ver 5.0.0 το οποίο χρησιμοποιεί 0day exploit kernel από το Pwn20wnd και κάνει jailbreak όλες τις συσκευές με iOS 13.5, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων. Ακόμη και iPhone 11 Pro, iPad Pro 2020 και iPhone SE, με επεξεργαστές A12 και A13. Το unc0ver 5.0.0 είναι συμβατό με iOS 11.0 – iOS 13.5, ωστόσο τα 12.3-12.3.2 και 12.4.2-12.4.5 δεν υποστηρίζονται.

Το jailbreak, το οποίο μπορείτε να εγκαταστήσετε χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες jailbreaking AltStore και Cydia είναι σταθερή και δεν εξαντλεί τη μπαταρία ή δεν αποτρέπει χρήση των υπηρεσιών της Apple όπως iCloud, Apple Pay ή το iMessage. Η ομάδα ισχυρίζεται ότι διατηρεί την προστασία δεδομένων του χρήστη και δεν υπονομεύει την ασφάλεια του sandbox του iOS, ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που δεν θα έπρεπε. Όπως δήλωσε ο προγραμματιστής της Unc0ver, αυτό το jailbreak προσθέτει βασικά απλώς εξαιρέσεις στους υπάρχοντες κανόνες, επιτρέποντας μόνο την ανάγνωση νέων αρχείων jailbreak και τμημάτων του συστήματος αρχείων που δεν περιέχουν δεδομένα χρήστη.

Οι πρώτες δημόσιες αντιδράσεις στο jailbreak, συμπεριλαμβανομένων των ερευνητών που το δοκίμασαν πριν από την κυκλοφορία του, δείχνουν ότι λειτουργεί όπως υποστηρίζει η ομάδα. Ωστόσο, η κοινότητα δεν έχει ακόμη χρόνο για να αξιολογήσει πλήρως το jailbreak ή τους ισχυρισμούς της Unc0ver σχετικά με τις προστασίες ασφαλείας και το πρόγραμμα δεν είναι ανοιχτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι πιο δύσκολο να αναλυθεί.

Η διαδικασία για τη χρήση του jailbreak της unc0ver δεν είναι απλή και πρέπει να ακολουθήσετε μερικά βήματα τα οποία μπορείτε να τα βρείτε από εδώ.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stlag

εΙναι μόνο για όσους έχουν Apple developer account ή για όλους?

Polydoros

Για όλους είναι, 10 λεπτά υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.