Ladies Talk: Η Ραφαέλα θέλει να πάει από Symbian σε Android

Πολύ καλησπέρα σας λοιπόν και από μένα! Το όνομά μου Ραφαέλα και το χόμπι μου τι άλλο, να ασχολούμαι με την εξέλιξη της τεχνολογίας και ιδιαίτερα των κινητών τηλεφώνων. Σαν κάτοχος και εγώ ενός κινητού αφής και σαν λάτρης οτιδήποτε νέου κυκλοφορεί, αποφάσισα σε αυτό το πρώτο μου άρθρο,να ασχοληθώ με το λογισμικό Android, με το λογισμικό Symbian, με διάφορα apps και με το Google Play.

Το λεγόμενο λοιπόν Google Play, το βρίσκω προσωπικά χρήσιμο πάντα και παντού! Διαθέτει μια τεράστια ποικιλία εφαρμογών, οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς και μπορώ να πω με σιγουριά, πως μπορεί να ταιριάξει στα γούστα του καθενός. Δυστυχώς όμως εγώ που λέτε,ε ίμαι κάτοχος κινητού με λογισμικό Symbian και όχι Android, κάτι που με προβληματίζει και με στεναχωρεί απίστευτα. Το πρόβλημα αυτό με το λογισμικό, μου έγινε εμφανές όταν φίλοι και γνωστοί μου άρχισαν να μου δείχνουν τις νέες τους εφαρμογές κατεβασμένες από το Android Market.Ε σαν γυναίκα και εγώ,δεν μπορώ να πω, ζήλεψα… Έτσι επικεντρώθηκα στο να μάθω περισσότερα για κινητά με Android λογισμικό,το οποίο μάλιστα προτιμάτε από πολλούς, επειδή είναι πολύ βολικό και αναβαθμίζεται συχνά.Ταυτόχρονα είναι απίστευτα χρήσιμο και έξυπνο, γιατί αν και με την εξέλιξη που παίρνουν τα πράγματα στον τομέα της τεχνολογίας, το συγκεκριμένο λογισμικό, έχει αγαπηθεί από πολλούς.

Πρωτότυπες ιδέες και καινούργια μυαλά,δημιουργούν μέρα με την μέρα διασκεδαστικά παιχνίδια,χρήσιμες εφαρμογές και πολλά ακόμα για όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως φύλου και ηλικίας,τα οποία μετά από έγκριση,είναι σε διαθεσιμότητα,μέσα σε αυτό το θαυματουργό κατάστημα που τόσο αγαπώ (όπως θα έχετε καταλάβει), Android Market.

Δεν ξέρω εάν φταίει το γεγονός πως ποτέ μου δεν είχα κινητό με Android λογισμικό,αλλά η γνώμη μου είναι πως όποιος έχει,είναι υπερ-τυχερός και να συνεχίσει να το προτιμάει και στο μέλλον,καθώς έχει τόσες έτοιμες λύσεις στα χέρια του. Εάν κάτσουμε και αναλογιστούμε πόσα άτομα έχουν βοηθηθεί από τα apps που διαθέτει, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε γιατί είναι number one στις προτιμήσεις της πλειοψηφίας.

Αυτή ήταν λοιπόν μια μικρή δόση από εμένα και από το…παράπονό μου! Περιμένω τις απαντήσεις σας, αντιδράσεις σας,ότι θέλετε να σχολιάσετε. Είναι όλα δεκτά στην όμορφη παρέα μας. Ελπίζω τώρα που διαβάζετε το άρθρο, να είσαστε σε ζεστό μέρος, γιατί ο ο καιρός μας ο τρελιάρης,μας κάνει πολύ κρύο τελευταία. Άντε να εφευρεθεί και καμιά εφαρμογή που θα μας ζεσταίνει τις κρύες νύχτες του χειμώνα, όταν θα νιώθουμε μοναξιές. Λέτε κάτι τέτοιο να είναι πιθανόν? Εγώ πάντως θα την προτιμήσω χαχα. Να στε καλά!

Η Ραφαέλα είναι φοιτήτρια και σπουδάζει στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Επεξεργάστηκε την 16 Δεκεμβρίου 2012 11:42

Σχόλια

  • Καλα τα λεει η Ραφαελα νομιζω , και εγω απο symbian πηγα κατ ευθειαν σε Android.Δεν εχω δοκιμασει καποιο αλλο OS αλλα το Android αυτη τη στιγμη με καλυπτει και με τοο παραπανω..

  • Έχω 3 χρόνια android κινητά, με έχουν βολέψει απίστευτα χωρίς υπερβολές, αλλά μου έχει κολλήσει το επόμενο κινητό μου να είναι windows phone..Απλά θέλω να το δοκιμάσω κι αυτό...
    Για Symbian δεν συζητάω καν.

  • Σίγουρα η μετάβαση απο Symbian σε οποιοδήποτε σύγχρονο λειτουργικό (iOS, Android, WP) είναι εντυπωσιακή για κάποιον χρήστη, δυστυχώς το symbian παρέμεινε παλαιολιθικό και αργό.

    Όσον αφορά στις εφαρμογές νομίζω ως προς την ποιότητα υπερτερεί το iOS, αλλά το Android σταθερά βελτιώνεται στον τομέα αυτό.
    Προσωπικά υπήρξα χρήστης τόσο iOS με ipod touch και πλέον Αndroid, πηγαίνοντας απο 2.2 σε 2.3 και τώρα 4.0. Οι βελτιώσεις είναι συνεχείς και εντυπωσιακές. Επιπλέον, το iOS μου δίνει μια αίσθηση περιορισμού, σε αντίθεση με το Android που είναι τόσο παραμετροποιήσιμο και ανοικτό.

    Το καλό είναι πως για το Android υπάρχουν συσκευές για ολες τις τσέπες, από πολύ οικονομικά εως και πολύ ακριβά, αυτό είναι και ένας βασικός λόγος της εξάπλωσης του λειτουργικού, σε αντίθεση με το iOS που κατά βάση θέλει κανείς απο 200 ευρώ και πάνω για να μπορέσει να αποκτήσει μια καινούρια συσκευή.

  • Αγαπητή Ραφαέλα! Σαν χρήστης Symbian και Android να πω κ εγώ την άποψή μου. Όντως το Symbian έχει μεγάλη έλλειψη σε αριθμό εφαρμογών και παιχνιδιών σε σύγκριση με το android αλλά δεν πιστεύω ότι δεν καλύπτει τις απαιτήσεις του μέσου χρήστη! Όσων αφορά τις εφαρμογές οι 7-8 που χρησιμοποιώ καθημερινά καλύπτουν απόλυτα τις αναγκές μου! Χάρτες με δωρεάν πλοήγηση, Whatsapp,Viber,Skype, κανα εορτολόγιο, Opera mini και mobile για σερφαρισμα, flickr, office, dropbox, Skydrive, Facebook, Twitter, Foursquare, Linkedin, Youtube κλπ κλπ υπάρχουν και τρέχουν άψογα! Πόσες παραπάνω εφαρμογές χρησιμοποιεί ο μέσος χρήστης την ημέρα? Όσων αφορά τα παιχνίδια από την άλλη υπάρχει σοβαρή έλλειψη στο Symbian κυρίως λόγω της εγκατάληψης της πλατφόρμας για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε! Τώρα, όσων αφορά το μέλλον θέλω κ έγω όπως και ο φίλος ο petros7 παραπάνω να χρησιμοποιήσω κάποιο WP8 κινητό για να δούμε τι ψάρια πιάνουν κ αυτά! :)

  • Είμαι κάτοχος του Vivaz Pro εδώ και περίπου 2 χρόνια και έχω να πω οτι συμφωνώ απόλυτα με αυτό το άρθρο.

  • @apostolos ωραία η άποψή σου μπορώ να πω..και εγώ μέσα μου πιστεύω θα ένιωθα πολύ πιο cool με ένα android...με το symbian νιώθω αρκετά χρόνια πίσω...

  • Aν δεν κατεχεις πολλα απο τετοια μαραφετια και δεν θες να κουραζεσαι και να πολυψαχνεσαι παρε ενα iphone. Oι γυναικες το εχουν αγαπησει γιατι ειναι απλο, ευχρηστο και ομορφο.

  • Κορίτσια, για τις κρύες νύχτες που νιώθουμε μοναξιές, τα κινητά έχουν εδώ και πολλά χρόνια μια λειτουργία όταν χαμηλώνεις τον ήχο κλήσης. Και αν δεν την έχετε τότε ..multitouch!

  • @ΔΗΜΗΤΡΗ σε καταλαβαίνω..όπως με καταλαβαίνεις και εσύ..Έχουμε το ίδιο κινητό...με το παλαιολιθικό του λογισμικό Symbian όπως λέει ο φίλος μας @Nikos K..Ωστόσο πιστεύω πως ο @Μάκης έχει ένα δίκιο που δεν έχει δικιά μου φωτό το άρθρο..
    @Θωμά φίλε μου πιστεύω πως έχει δίκιο..Φυσικά και ένα τέτοιο κινητό μπορεί να μας εξυπηρετήσει απίστευτα καλά,όμως το δικό μου προσωπικά και από την πολύ χρήση και από το γεγονός ότι σαν άνθρωπος κυνηγάω όσο μπορώ την τεχνολογία,θα ήθελα να μην μείνω τόσο πίσω με το λογισμικό Symbian από την στιγμή που το Android "ξεσκίζει" γενικώς..@Taki και εγώ λέω να την "κάνω" για τα μέρη του android λίαν συντόμως...@stavro συμφωνώ..εμείς οι γυναίκες το λατρεύουμε γιατί πραγματικά είναι χρήσιμο!(εγώ από ότι κατάλαβες το ποθώ ταμάλα όπως θα έλεγε και ο Κατακουζηνός..χαχα)

    Περιμένω γενικώς τα σχόλιά σας,τα βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και το θετικό είναι πως μέσα από σχόλια και κουβέντες,μπορούν να βγουν εύλογα και χρήσιμα συμπεράσματα..
    Είμαι εδώ λοιπόν & περιμένω ! :)

  • @Ραφαέλα
    Δε μας είπες όμως ποιο Symbian κινητό έχεις. Αν για παράδειγμα έχεις ένα 5530 ή Χ6, η διαφορά τους με το Symbian Belle fp2 που φορούν τα 701 και 808 είναι τεράστια. Σίγουρα οι εφαρμογές που θα βρεις σε σχέση με το android είναι ελάχιστες, ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ σταθερό λειτουργικό και out of the box έχει οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί κανείς. Φυσικά αν με ρωτούσε κάποιος αυτή την περίοδο αν θα πρότεινα ένα Symbian κινητό η απάντηση μάλλον θα ήταν αρνητική (με εξαίρεση το 808 για κάποιον που θέλει εξαιρετικές φωτογραφίες), όπως επίσης δε θα πρότεινα και ένα android κινητό που φοράει firmware έκδοση χαμηλότερη από την 4 και έχει λιγότερο από δύο πυρήνες επεξεργαστή και 512 RAM. Για μένα αυτά είναι τα ελάχιστα specs που πρέπει να έχει ένα android κινητό για να μπορέσεις να χαρείς και εφαρμογές και παιχνίδια, διαφορετικά το Symbian είναι πολύ ταχύτερο και πιο αξιόπιστο.
    Πάντως με την έλευση των wp8 και γω λέω να πάω προς τα εκεί και να φύγω από το Android κινητό που χρησιμοποιώ τώρα.

  • @apostolos
    Αν το σχόλιο σου δεν είναι ειρωνικό, είναι το χειρότερο σχόλιο που έχω διαβάσει εδώ μέσα.

  • ε, οχι, αυτο παραπαει.... καλα κρασα που λεει και ο λαος μας... για τι κινητο μας μιλας κοπελια; με s40, s60, s90; την nokia belle fp2 την κατεχεις; που να την κατεχεις βεβαια αφου τα αντροσαιτ εχουν επιμελως θαψει καθε θεμα. λοιπον σας ενημερωνω πως με την belle fp2 εχεις την ιδια εμπειρια χρησης με το αντροιντ και ακομα καλυτερη αφου δεν εχει τους περιορισμους του σε αρκετες λειτουργιες. και για ποιο αντροιντ μιλατε; αυτο που οι χρηστες της τελευταιας εκδοσης ειναι μετρημενοι στα δακτυλα; ξεκολατε με το συμπιαν και αν δεν γνωριζετε μην πετατε οτι σας κατεβει στο κεφαλι. μια βολτα απο το nokia store θα σας κανει να αναθεωρησετε αυτα που λετε. ψαχτειτε λιγο, εκτιθεστε....

  • @Ραφαέλα Σου προτείνω να πας στο Android και ιδιαίτερα σε μια έκδοση μετά το 4.0 . Θα ευχαριστηθείς το κινητό με τις άπειρες εφαρμογές και ιδιαίτερα αν δοκιμάσεις τις συσκευές της Google(Nexus) . Ποτέ μην κάνεις το λάθος και πας σε LG! Δεν θα πάρεις κανένα update και θα έχεις πολλά bugs!
    Τα Sony είναι πολύ καλά κινητά,μοδατα και δίνει updates σε κάποια μοντέλα.Αν δεν θέλεις κάποια συσκευή, αλλά να κάνεις καλά τη δουλειά σου μπορείς να πάρεις μια ZTE/HUAWEI ή άλλη λιγότερο επώνυμη συσκευή(αλλά να προσέξεις να είναι value for money όπως το ZTE Grand X In) ή τουλάχιστον να μην πληρώσεις 100 ή 200 παραπάνω € για κάτι που δεν αξίζει!
    Υ.Γ. Δεν διαφημιζω καμία εταιρία ή κινητό απλώς αναφέρω παραδείγματα!
    Τώρα για την LG φωνάζουν όλοι...Δεν σε γνωριζω προσωπικά για να ξέρω τι ακριβώς σου ταιριάζει,γι'αυτό μην μου φωνάξεις!
    Φιλικά , Γιώργος ! :)

  • @Γιώργο θα ακολουθήσω την συμβουλή σου πιστεύω και μην φοβάσαι δεν θα σου φωνάξω.
    χαχα δεν δαγκώνω :) @Nickola διαθέτω το κινητό Sony Ericsson Vivaz..

  • Το καλοκαίρι ήμουν έτοιμος σχεδόν να αγοράσω Symbian , Nokia 701 ή E6 . Οι λόγοι ήταν το σταθερό λειτουργικό , η χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας και η εξαιρετική ποιότητα κατασκευης των 2 αυτών τηλεφώνων σε πολύ καλή τιμη , τότε στις εκπτώσεις

    Ο λόγος που δεν αγόρασα είναι πως η Νοκια όσο και να μην το θέλαμε όλοι μας , αφησε το Symbian να "πεθάνει" για χάρη των Windows phone . Συμφέροντα ειναι αυτα .

    Οπότε δεν βρεις όπως ανέφερες Ραφαέλα πολλές εφαρμογές όσες των Andoid και ουτε θα "ανήκεις" στην μερίδα των καταναλωτών που διάλεξε ενα ανταγωνιστικό και ίσως καλύτερο λογισμικό , με μακρά ιστορία . Για εμενα η Νοκια κακώς άφησε το Symbian αλλα ως καταναλωτής το android ειναι πλέον για μενα μονόδρομος

    Το Win8 θα το απέφευγα για την ώρα διότι περίμενα περισσότερα . Οπως μια ανταγωνιστική κοστολογική πολιτική απο την Νοκια - Μicrosoft , με συσκευές λογικού κόστους πέρα απο όμορφες που είναι , με στόχο την ταχεία διείσδυση στην αγορά . Αλλα μονο αυτό δεν είδαμε με τιμες 500-600-700-800 ...... Επίσης ειναι ενα λογισμικό που τώρα ξεκινά και θα βγάλει όλες τις παιδικές αρρώστιες και προβλήματα στα χέρια ανθρώπων που πλήρωσαν 1 και 2 μισθούς για να το αποκτήσουν . Δεν αξίζει για την ώρα για μενα

    Οσο αφορά το iOS ...Δεν σχολιάζω . με τιμες 900 ευρώ δεν γίνομαι κορόιδο .

    Οπότε android και πάλι android για να έχεις επιλογές , μια υποστήριξη αν αγοράσεις τις σωστές συσκευές και μάρκες και πληθώρα εφαρμογών . Τωρα ανάλογα το ποσό μπορείς να αποφασίσεις τι θα πάρεις , αλλα ως τωρα η Samsung και η Sony δείξαν πως δεν κρεμάνε ευκολα τον καταναλωτή στις αναβαθμίσεις με την Samsung να ειναι τυπικη αρκει να παρεις μοντέλο που βγηκε πρόσφατα και οχι περσινό , με το galaxy nexus να ειναι το καλύτερο στον τομεα αυτό .

  • @Kosta όντως συμφωνώ μαζί σου.Η ΝΟΚΙΑ άφησε το λογισμικό της να πεθάνει,ενώ εάν είχε ασχοληθεί περισσότερο και δημιουργούσε ένα δυνατό λογισμικό για τις συσκευές της,σε συνδυασμό με την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής τους και την χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας,πιστεύω θα ήταν μέσα στις προτιμήσεις μας.

  • @hankies και ειρωνικο να το πεις το σχολιο μου, παλι το χειροτερο ειναι ,
    ισως ειναι υπερβολικο, αλλα λιγο πολυ ετσι νιωθω

  • για να δουμε... belle fp2: αναπαραγει καθε μορφη βιντεο και ηχου - android : για να εχεις την ιδια εμπειρια πρεπει να εχεις την τελευταια εκδοση και στα περισοτερα αντροιντ πρεπει να κατεβασεις εφαρμογη απο το google store. ωπαααα 1-0 belle fp2 : χαρτες ηδη μεσα στο κινητο με εφορου ζωης αναβαθμιση και τζαμπα και offline αναζητηση και πλοηγηση- android : τρεχα γυρευε αξιοπιστη εφαρμογη χαρτων δεν εχουν δωρεαν πλοηγηση τις "καλες" και "αξιοπιστες" πρεπει να τις πληρωσεις. ωπαααα 2-0 belle fp2 : opera mobile 12 browser με full flash suport, youtube downloader, skydrive, facebook, twiter, antivirus, asphalt hd, tetris hd, nokia map, nokia drive , nokia situations, pumblic transport, και ενα σωρο αλλες χρησιμες εφαρμογες που δεν σου ζητανε να ξεσκονισουν το κινητο και να ξερουν ολοι αλλοι τι κανεις με αυτο - μιλω για τις αδειες που ζητουν οι εφαρμογες του google- (και η κουτση μαρια). ωπααα 3-0
    ραδιο δεν μπορεις να ακουσεις σε offline mode, οταν τα σβησεις δεν φορτιζουν πληρως, εισαι με ενα φορτιστη στο χερι μονιμως και αλλα τοσα στο... σουπερ αντροιντ....και μη μου πειτε τωρα για hd οθονες και τετραπυρηνα... τρεχω τα ιδια βιντεο στο 808 που βαζει ο κωστας στα βιντεο που παρουσιαζει τα "τουμπανα" δεν εχουν καμια διαφορα στην απεικονιση... διαφορα θα δειτε στην hd 40 ιντσων....

  • Ραφαέλα ο μόνος που μπορεί να "μας ζεσταίνει τις κρύες νύχτες του χειμώνα, όταν θα νιώθουμε μοναξιές" είναι κάποιος άνθρωπος, κάτι που η τεχνολογία δεν θα μπορέσει να μας προσφέρει ποτέ..

  • Εγω πηρα το Nokia 500 και το μετανιωσα πικρα.
    Η Nokia εχει "χέσει" το Symbian για τα Windows Phone..
    Aντιθετα εταιριες οπως η samsung . η Sony η HTC δεν πουλανε τους αγοραστες των προιόντων τους..και βγαζουν συνεχως αναβαθμισεις για τις συσκευες τους οπου ειναι δυνατο....Πηρα το Sony Xperia Sola γιατι δεν αντεχα αλλο και ξεμπερδεψα....Το αγορασα με Android 2.3.7 και το αναβαθμισα σε 4,0....
    Ποτε ξανα symbian!!!
    Ραφαελα σου προτεινω να αγορασεις ενα Android smartphone να ξεμπερδεψεις τελειως!!!!
    Ενιωθα ακριβως οπως εσενα οταν οι φιλοι μου εβγαζαν τα Αndroid κινητα τους και επεζαν με εφαρμογες και παιχνιδια που το symbian δεν διεθετε ουτε στο 1/50 του android....Πηρα Android και τελος!!!!

  • @Vageli συμφωνώ απίστευτα μαζί σου!
    @Στράτο λέω να ακολουθήσω την συμβουλή σου!Δεν φαντάζεσαι πόσο θέλω να ξεμπερδέψω..

  • Ραφαέλα νιώθεις πίσω με το symbian γιατί είσαι όντως πίσω! Και δεν φταίει το symbian γι αυτό αλλά η συσκευή που έχεις και η έκδοση του symbian που φοράει. Αλλά αμα μπαίνεις στον κόπο να συγκρίνεις το vivaz με τα τελευταία android λογικό είναι να έχεις και λανθασμένη εντύπωση. Το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να δεις ενα review μιας συσκευής με belle fp2 σαν τα nokia 701 ή το 808 pureview ή ακόμα καλύτερα να δοκιμάσεις μια για μερικές μέρες. Όντως το symbian δεν έχει πλέον μέλλον μετά την εγκατέλειψη του απο την nokia αλλά η τελευταία του έκδοση παραμένει ενα καλό λειτουργικό, ολοκληρωμένο, εφαρμογές υπάρχουν για να κάνεις τη δουλειά σου. Οι must εφαρμογές είναι εκεί και ο μέσος χρήστης θα κάνει τη δουλειά του μια χαρά χωρίς παράπονα ακριβώς όπως ανέφερε και ο Θωμάς στο 6o σχόλιο. Δεν ξεχειλίζει το store απο παιχνίδια και 20 διαφορετικές εφαρμογές για το ίδιο πράγμα, ναι, αλλά ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα! Έχω symbian με belle refresh και εδώ και 2 χρόνια σχεδόν που το έχω (nokia c6-01) έχει πάρει ένα σωρό αναβαθμίσεις και με πραγματικά αδύναμο για τα συμερινά δεδομένα hardware δουλεύει τέλεια, βρίσκω εφαρμογές για να κάνω σχεδόν όλα όσα θέλω και γενικά το χάρηκα πάρα πολύ σε σημείο που θα έπαιρνα κάτι νέο μόνο για μια μεγαλύτερη οθόνη και κανέναν άλλο λόγο. Η γνώμη μου πάντως είναι να δοκιμάσεις μια συσκευή με windows phone 8 αν έχεις την οικονομική δυνατότητα γιατί όσο και να το λασπολογούνε έχει φοβερή εμεπειρία χρήσης, είναι κάτι πραγματικά φρέσκο, με πανέμορφες συσκευές νε το πλαισιώνουν και πλέον με αρκετές εφαρμογές που αυξάνονται συνεχώς. Για εμένα το android έχει πολλές εφαμογές και το χρησιμοποιούν πολλοί κατασκευαστές με αποτέλεσμα να έχει γεμίσει την αγορά, η μάζα δηλαδή είναι και η δύναμη του αλλά αυτό δεν μου αρκεί για να με κάνει να θέλω μια συσκευή μόνο και μόνο επειδή φοράει android.

  • Και εγω ημουν χρηστης symbian s60 και belle(συγκεκριμενα nokia 701 και παλιοτερα SE satio), αλλα αυτα που διαβαζω εδω περι καλυτερου symbian λογισμικου,ειναι αστεια πραγματικα...(ειδικα αυτο για το browsing με εκανε να γελαω). Οχι κακο , αλλα παρατημενο, πραγμα που σημαινει οτι αποτελει τελευταια λυση , η ουτε καν λυση... Παντα με φιλικη διαθεση..
    @Ραφαελα, χωρις πολλες σκεψεις , τσιμπα οποτε μπορεις κατι σε android 4+ και θυμησου να ειναι κατι σε 2πυρηνο αν ειναι δυνατο,για ακομη καλυτερη εμπειρια χρησης.Εγω με το Xperia Arc S ειμαι ευχαριστημενος ως ενα βαθμο , γιατι αφου το πειραξα αρκετα , εχω πετυχει επιθυμητο αποτελεσμα ωστε να το εχω ακομη και να στεκεται παρα πολυ καλα σε σχεση με καποια 2πυρηνα με περισσοτερη μνημη Ram.(για 4πυρηνα ουτε λογος φυσικα..)

  • Ραφαέλα, συμφωνώ σε όλα όσα αναφέρεις και πραγματικά είναι πολύ ωραίο το άρθρο, όμως κατατόπισε με σε κάτι, αν έχεις σκοπό να αγοράσεις αύριο κιόλας μια συσκευή Android, μέχρι πόσα θα μπορούσες να διαθέσεις; Δηλαδή πώς σκοπεύεις να ξεκινήσεις; Εγώ πχ από τα Nokia N86 και Ε66 πήγα στο HTC Desire HD των €600 τότε χωρίς να έχω δοκιμάσει συσκευές χαμηλότερων δυνατοτήτων...

  • @Στράτος όταν λες "Η Nokia εχει «χέσει» το Symbian για τα Windows Phone..
    Aντιθετα εταιριες οπως η samsung . η Sony η HTC δεν πουλανε τους αγοραστες των προιόντων τους..και βγαζουν συνεχως αναβαθμισεις για τις συσκευες τους οπου ειναι δυνατο….Πηρα το Sony Xperia Sola γιατι δεν αντεχα αλλο και ξεμπερδεψα….Το αγορασα με Android 2.3.7 και το αναβαθμισα σε 4,0…"

    εκτίθεσαι. όταν είχα πάρει το c6-01 μου είχε symbian 3 (pr1.0). Μετά πήρε pr1.2, symbian anna, μετά symbian belle και μετα belle refresh. Αφήνοντας απ 'έξω μικρότερα updates και fixes. Απ την άλλη λες οτι πήρες ένα budget κινητό σαν το 500 που παίρνοντας το δεν έχεις και πολλές απαιτήσεις και συμφονώ οτι δεν είναι κάτι τρομερό, ούτε εμένα μ'άρεσε οταν το δοκίμασα.
    Αλλά το xperia sola έπρεπε να έχει android 4 όταν το πήρες και τώρα να έχει 4,2. τότε θα μπορούσε να στέκει το "Αντίθετα" που έθεσες. Αντ'αυτού παίζει να μείνει στην 4 όπως και πολλά παραδείγματα των εταιριών που ανέφερες όπως το HTC One V που βγήκε με την 4, έκανε 280 ευρώ και δεν πήρε ούτε μια αναβάθμιση και ούτε θα πάρει. Αν εξαιρέσεις την σειρά Galaxy S της samsung,τα nexus και ίσως λίγες εξαιρέσεις τα περισσότερα android είναι κάπου στο "ίσως-μπορεί" απο υποστήριξη.

  • τι καθεσε και ασχολεισε; εδω καθετε και μας λεει για μια σολα που ουτε καν αξιζει συγκρισης με το 808 π.χ. και αυτο ειναι το τελειως παραλογο της ιστοριας.... καθε "τουβλο" συσκευη του αντροιντ να συγκρινεται με ελιτ κινητα αλλων λειτουργικων.... α ρε κατακαημενη ρουμελη...

  • icecube,σε πάω και σε διαβάζω όπου σε πετύχω γιατί δεν θέλω να είμαι με το συρμό,της μόδας δηλαδή. Ψαχνόμουνα να πάρω το 701,αλλά ερωτευμένος ήμουνα με το Ν9 και τελικά το πήρα.Παρατημένο,meego,αλλά ας μου πει όποιος θέλει, ό,τι θέλει για ποιότητα , εμπειρία χρήσης και καθημερινότηα. Γούστα είναι αυτά ούτως ή άλλως...

  • Διαβάζω αρκετά εδω.
    Μετρο σύγκρισης δεν υπάρχει μεταξύ των 2 λειτουργικών. Ενα καινούργιο καράβι παρατημενο σ ένα λιμάνι δεν παει κρουαζιέρα.

    Για εναν μετριο χρηστη να η belle ειναι καλη αλλα ο χρηστησ θα μεινει μετριοσ.
    Με μια συσκευη Android λιγο να ασχοληθεισ εχεισ ξεφυηει απο το μετριο.
    Κατεβαζεισ torrent βλεπεισ ταινιεσ εχεισ office εχεισ οτι ψαχνεισ.

    Οσο για Android υπαρχουν συσκευές για κάθε τσέπη. Για να έχεις μια καλη εμπειρία χρήσης η συσκευές με όνομα NEXUS ειναι μονόδρομος. Το Software δένει με το Hardware.
    Οι άλλες εταιρίες απλα πετάνε 2-3 μέρη πάνω σ ένα πλαίσιο βάζουν και το Android όπως όπως όσα βλέπει η πεθερά δηλαδη κι έρχονται να σου τα πάρουν απο την τσέπη.

    Έχω αλλάξει 15 συσκευές Android. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Το Nexus δίπλα δίπλα με το S3 ειναι μπροστά κι ας μην εχει τα ταχύτερα μέρη.

    Για τις γυναίκες iOS Android Windows Phone κάνουν και τα 3 τα ιδια πράγματα. Facebook και φωτογραφίες.

  • Είχα το nokia c6-01(belle) για εναμιση χρόνο περίπου και τώρα πήρα το galaxy s advance (gingerbead). Στο μόνο που υπερτερεί το android είναι ο αριθμός των εφαρμογών. Στο nokia store παρ'όλα αυτά υπάρχουν αρκετές εφαρμογές, οι οποίες είναι και πιο προσεγμένες. Το belle είναι ποιο σύγχρονο του gingerbread και για ένα μέσο χρήστη ποιο λειτουργικό. Πχ το belle έχει απο μόνο του widget που να σου μετράει download/upload και δεν χρειάζεται να κατεβάσεις 5-6 διαφορετικά για να δεις πιο σου κάνει. Περιμένω να δω το jelly bean γιατί το gingerbread πάλιωσε...

  • @Tasos Spanos κατι μας είπες τώρα!! torrent κατέβαζε το symbian πριν βγει το android. Όχι ότι χρειάζεται και ιδιαίτερα αλλά τέλος παντων! Ταινίες παίζει επίσης όπως και με υπότιτλους ακόμα και σε ξεχωριστό αρχείο .srt και έχει δωρεάν Microsoft office οπότε όλα αυτα που ανέφερες δεν είναι σημεία που υπερτερεί το android. Απλα το εληξαν απ'τη Nokia και δεν θα δούμε νέες συσκευές στο μέλλον με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτή είναι η ουσία!

  • Υπήρξα και εγω λάτρης του Symbian λογισμικού και της ΝΟΚΙΑ, για μια ομαλή μετάβαση στον κόσμο της τεχνολογίας σου προτείνω το iOS της apple, εύκολο περιεκτικο και ποιοτικό, έχω δοκιμάσει και το android αλλά το iOS Kai oi συσκευές της apple ειναι μοναδική εμπειρία.

  • Ραφαέλα εγώ θα σου πρότεινα να πας καλύτερα σε ios, το ίδιο θα πρότεινα σε οποιαδήποτε γυναίκα γιατί είναι πολύ απλό και εύκολο λειτουργικό. Επιπλέον τα πολλά μειονεκτήματα και κλειδωματα πού έχει μάλλον δεν θα σε απασχολήσουν ποτέ..! Το android όχι ότι είναι δύσκολο άλλα θεωρώ ότι ταιριάζει περισσότερο σε χρήστες πού την ψάχνουν περισσότερο με την τεχνολογία και με το smartphone τους..! Τώρα εάν πας σε android καλύτερα να πας το λιγότερο σε χαρακτηριστικά galaxy s2 για να ευχαριστηθείς εμπειρία χρήσης και να μην γράφεις σε επόμενο άρθρο για κολλήματα και τέτοια..!

  • Θα δωσω οχι ενα αλλα δυο χαρακτηριστικα παραδειγματα περι iOS και iphone , που ας πουμε οτι δειχνει κατα καποιο τροπο το ποσο fashion victims μπορει να ειναι καποιοι/καποιες.

    2 φιλες μου αμφοτερες ειχαν το iphone 4 & 4s ... Αυτον τον 1+ χρονο που εγω εχω ενα ταπεινο οπως λενε xperia , αυτες μου "κοπανουσαν" οτι εχουν η μια καλυτερο κινητο απο την αλλη, και οι 2 καλυτερο απο μενα...Ο λογος ανυπαρκτος βεβαια (εχω iphone, αρα ειναι καλυτερο απο το δικο σου, αυτος ηταν ο λογος) Οσο περνουσε ο καιρος,καλη η μοστρα με το iphone στο τραπεζι του καφε ,ομως αρχισαν να βαριουνται την μονοτονια του iOS και οσο αλλαζα τον τροπο εμφανισης του κινητου μου εγω, τοσο πιο πολυ την "ψιλιαζονταν" με το τι εστι android λειτουργικο(σημειωνω οτι ειναι μεσαιας κατηγοριας το κινητο μου )...Εγω καταρχας τους ελεγα να συγκρινουν τα 2 δικα τους κινητα γιατι δεν υπαρχει συγκριση με το δικο μου ( εκαστος στο ειδος του). Θελω να πω με αυτο πως αν ξερεις για τι το θελεις ενα κινητο, τοτε αγορασε το...Αν το θες για κινησεις εντυπωσιασμου, τοτε αστο καλυτερα, μαλλον θα το μετανοιωσεις καποια στιγμη! (ΥΓ: Η μια κραταει το iphone το οποιο και πουλαει, η αλλη εχει 2 διαφορετικα κινητα ενα Galaxy S advance και ενα ΒΒ που της χαρισε το αγορι της).
    Εδω λοιπον η κοπελα θελει να εισελθει στον κοσμο της τεχνολογιας βαθυτερα και να ψαχτει κ λιγο φανταζομαι.. Οποτε το να της λεμε να παρει iphone και να λεμε οτι δοκιμασαμε android,symbian και οι συσκευες της apple ειναι μοναδικη εμπειρια, μου φαινεται λιγακι μυστηριο.Ναι μεν απλοτητα,περιορισμοι στο φουλ ομως και ανυπαρκτη παραμετροποιηση.Αν δε σε νοιαζουν αυτα και θες να ξοδεψεις τοσα χρηματα,μπορεις να το παρεις φυσικα, τα λεφτα ειναι δικα σου!Αρκει να ΞΕΡΕΙΣ γιατι το παιρνεις!
    Οσο για τον φιλο που λεει για το meego , δε το θιξαμε καν...Ειναι αλλου το meego, αν πραγματικα το προχωρουσαν , δε θα το συζητουσα καν οτι ειναι το καλυτερο... Κατ'εμε λοιπον Android>Meego/maemo>Symbian>iOS (δεν βαζω windows phone,bada,web OS, γιατι δεν εχω χειριστει ποτε, απλα εχω δει βιντεο )
    Προσωπικη μου αποψη ολα αυτα και παντα με φιλικη διαθεση !!

  • +1 στα λεγόμενα του icecube συμφωνώ και επαυξάνω, όμως ότι και να πεις οι χρήστες που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το Symbian, θα σε διαβάσουν και δεν θα καταλάβουν γρι. Το Symbian για εμένα ήταν και θα μπορούσε να γίνει ένα από τα καλύτερα mobile OS στην αγορά. Η ΝΟΚΙΑ όμως αποφάσισε να το σκοτώσει. Γι αυτό λοιπόν οτι σύγκριση και να κανείς το Symbian θα μείνει απλά μια ανάμνηση σε εμάς που το ζήσαμε. Αυτή τη στιγμή αργοπεθαίνει και στο τέλος θα μείνει στην ιστορία. Σε αντίθεση το Android που θα εξελίσσεται συνεχώς...
    Από πέρισυ είμαι Android user και είμαι ικανοποιημένος. Έχω μια mid-end συσκευή και δεν μου δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Αυτό που με έκανε να πάω στο Android είναι η κάποια ομοιότητα με το Symbian και ότι ήταν τότε πολλά υποσχομενα λειτουργικό. Πλέον για Symbian δεν το σκέφτομαι καν, εκτός και αν κάνει μια ξαφνική- σημαντική κίνηση η ΝΟΚΙΑ και το αναστήσει. Μάλλον ίσως ξαναγυρίσω σε Symbian λόγο στρατού αν βρω κανένα ΝΟΚΙΑ που τρέχει Symbian χωρίς κάμερα, βέβαια, με το πολύ 50€. Αλλιώς ένα Alcatel με 10€ και είμαστε κομπλέ...

    @Ραφαέλα: Έλα στον κόσμο του Android! Δεν έχεις να χάσεις τίποτα... Εδώ μπορείς να βρεις τα πάντα. Θα σου έδινα μια συμβουλή να μην πας ποτέ σε low-end τύπου Vodafone Smart II σαν πρωταρα που είσαι γιατί θα σιχαθείς το Android και είναι κρίμα. Θα σου πρότεινα αν έχεις την οικονομική άνεση να πας σε ένα διπύρηνο με το λιγότερο 512MB RAM, τότε θα νιώσεις μια πραγματική εμπειρία χρήσης του Android. Μια καλή ευκαιρία είναι το Galaxy S2 πρέπει να έχει πέσει πολύ η τιμή του όπως επίσης συμβαίνει και με το Galaxy Nexus που τρέχει 4.2 Jelly Bean και θα παίρνει για 1 χρόνο τουλάχιστον αναβαθμίσεις. Αν δεν μπορείς να αγοράσεις ένα από αυτά ίσως έχει ξεμείνει πουθενά το Nexus S που πλέον τρέχει το 4.1 Jelly Bean και παραμένει ακόμα αξιοπρεπεστατο έστω κι αν είναι μονοπυρηνο (και δεν πρόκειται να ξανααναβαθμιστει). Τώρα από άλλες εταιρίες δεν έχω να πω κάτι. Αν τις προτιμήσεις και πάρεις μια mid-end συσκευή ή μια περσινή να είσαι κατά 80% σίγουρη πως δεν πρόκειται να παρεις αναβάθμιση (αν σε ενδιαφέρει), αλλά νομίζω τα διπύρηνά τους παραμένουν ακόμα και σήμερα ακριβουτσικα.

  • @panos7GR συμφωνω μαζι σου, ηταν πολυ καλο το symbian , απλα οχι οτι επειδη υπαρχει το σχετικα νεοτερο belle , χαντακωσαμε τα πυροτουβλα του android αμεσως...Και διαφωνω με τον τονο του icecube...Υπηρξα οπως προανεφερα και εγω symbian χρηστης και οχι σε ενα αλλα 2 διαφορετικα εντελως κινητα και η αποψη σου με καλυπτει πολυ περισσοτερο απο του icecube!
    Συμφωνω με τα οσα λες στην Ραφαελα απλα θα παρατηρουσα οτι τα 512 ram ειναι λιγα , απο 768 και πανω ειναι ικανοποιητικοτερα για να μπορεις να χαρεις τα περισσοτερα "καλουδια" ... :)

  • Υπέροχες όλες οι γνώμες σας & πολύ χρήσιμες :) Ευχαριστώ πολύ & να ξέρετε πως με βοηθάτε απίστευτα πολύ στην επιλογή του επόμενού μου κινητού...

  • λοιπον.... microsoft office , shazam, traveler, city lens, f-secure, joikuspot, bigscreen, dlna , hdr camera, panorama, zip, fasttube, opera mobile browser, html5, αν. σε ραδ. , scydrive, comunicator, nokia drive, nokia maps, check in, flv, mpeg4, dvix, mkv, dts speaker, dolby headpfhones, pureview, 64gb microsd,.... πωπω ο καημενος εχω νοκια belle, ουαααα, θα βαλω τα κλαματα, χα,χα,χα.... και η belle δεν χρειαζεται 1gb ραμ για να "τρεξει", ειναι γραμενη για απευθειας εγκατασταση στη ρομ, και αν δεν θες να "κουραζεις" τη ραμ οι εφαρμογες απο nokia store με προεπιλογη σου πανε κατευθειαν στην microsd ή τη μνημη μαζικης αποθηκευσης..... βρε, βρε τον κακομοιρη τι θα κανω που εχω το 808 με την belle... ουααααααα.....

  • @icecube το symbian ειναι ενα αρκετα κακο λειτουργικο συστημα..εκανες τεραστια μα τεραστια βλακια που πληρωσες τοσα χρηματα για να παρεις ενα nokia symbian phone.το χειροτερο symbian UI ειναι της Νοκια...αν διαβασεις πιο πανω θα δεις την ιστορια μου με τα symbian...αντι ενος καλου android smartphone η μιας ios συσκευης προτειμισες symbian??????:-/ δεν σχολιαζω καθολου το ovi store που δεν εχει καν το 1/50 των εφαρiμογων του android...αυτη τη στιγμη σου γραφω απο το κινητο μου (sonyxperia sola)εκανες μοιραιο λαθος

  • εγώ είμαι σε android αλλα ζαχαρώνω ένα symbian.. Το 808. Εκτός από πληροφορικός και λάτρης της τεχνολογίας έχω και αγάπη για την φωτογραφία. Δυστυχώς η nokia βγάζει το μονο καταπληκτικό φωτοκινητό αντάξιο των απαιτήσεων μου για φωτογραφίες. Επέλεξε και παλι καλά να το δώσει σε symbian μοντέλο αντί των κλειδωμένων wp 7.5 (τότε). Παλι καλά ξαναλέω. Τι ωραία θα ήταν όμως να είχε υιοθετήσει android και αυτή και τώρα να έχουμε το nokia 808 σε android. Όνειρα είναι αυτά.
    Το symian δεν το ξερω αλλα δεν αμφιβάλω ότι σαν χρήση και εμπειρία θα είναι μια χαρά. Εχει ένα θέμα με τις εφαρμογές και δει τις δωρεάν. Μπήκα στο market τους και έκλαιγα.. Είναι τόσες λίγες και καημένες. Πράγματα που τώρα έχω και διασκεδάζω δεν υπάρχουν σε symbian. Αλλα αυτή η φωτογραφική μου θολώνει το μυαλό και θα το κάνω το λάθος να το πάρω..

    Για να δούμε, θα επικρατήσει η λογική ή το συναίσθημα..

  • φίλε keysmith, εσύ δεν θες τηλέφωνο, εσυ θες φωτογραφική μηχανή, για να βοηθήσω στο λέω

  • Αγαπητή Ραφαέλα, πολύ χρήσιμο το άρθρο σου, γιατί και εγώ είμαι χρήστης Symbian τα τελευταία 5 χρόνια και πλέον με το Belle που χρησιμοποιώ, βλέπω πως ναι με βολεύει στη καθημερινότητά μου, με τις στάνταρ εφαρμογές που χρησιμοποιώ, αλλά αυτό το "κάτι" που έχει το IOS και το Android, δυστυχώς δεν μας το δίνει πια το λειτουργικό που χρησιμοποιούμε.

    Ζηλεύω και εγώ που οι φίλοι μου μπαίνουν με τη μια στα κοινωνικά δίκτυα από το κινητό τους, ή συνδέεται άμεσα στο ασύρματο δίκτυο και εγώ πρέπει να κάνω βουντού για να τα πετύχω κι έτσι σκέφτομαι να αλλαξοπιστίσω σε android, αν και αισθητικά μια χαρά είναι τα symbian με την εμφάνισή τους.

    Δυστυχώς το πιο δημοφιλές λειτουργικό έμεινε πια πίσω και η τεχνολογία, ειδικά όταν έχει να κάνει με "ανήσυχους" χρήστες, μας δίνει ολοένα και περισσότερα ερεθίσματα να αναζητούμε το κάτι παραπάνω σε επιδόσεις και εφαρμογές.

    Συμφωνώ με τον Θωμά, αλλά τώρα πια τα δυο λειτουργικά, είναι μονόδρομος...

    Καλή επιλογή!

  • Καλησπέρα σας ξανά από εμένα. Μαριαλένα με καταλαβαίνεις από ότι βλέπω και εγώ λέω να αλλάξω κατεύθυνση και να πάω σε android,όμως όπως λέει και ο φίλος μας ο keysmith για την φωτογραφική του κινητού,έτσι και εμένα με έχει κερδίσει η φωτογραφική του δικού μου..Όμως εκτός από αυτό,θα ήθελα κάποιες εφαρμογές που δεν έχει το Symbian αλλά έχει το Android.Εντάξει πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε κινητά εάν εξαιρέσουμε πως κάποιοι ακόμα έχουν τα πρώτα πρώτα κινητά με έγχρωμη οθόνη που είχαν βγει περίπου το 2001.Εμείς είμαστε κάπως πιο τυχεροί,όμως εάν μπορούμε,ας βρούμε ο καθένας μας τι μας αντιπροσωπεύει & μετά ας προσπαθήσουμε να το πάρουμε εάν έχουμε την οικονoμική δυνατότητα..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.