Ο πρώτος οδηγός augmented reality ελληνικού πανεπιστημίου

Το Ionian University in Corfu, Greece – AR Guide είναι ένας οδηγός augmented reality για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τα τμήματα του σε σχέση με την πόλη της Κέρκυρας. Η εύρεση των τμημάτων του Πανεπιστημίου, όντας διασκορπισμένα μέσα στην πόλη, αποτελεί πολλές φορές πονοκέφαλο για πρωτοετείς φοιτητές, exchange ή erasmus φοιτητές κ.ά.

Ο συγκεκριμένος οδηγός καθοδηγεί λεπτομερώς τους χρήστες στα σημεία που βρίσκονται τα τμήματα, οι γραμματείες και η πρυτανεία, παρέχοντας και επιπρόσθετες πληροφορίες, όπως τηλέφωνα, email και websites των τοποθεσιών.

Πιστεύοντας πλήρως στις τεχνολογικές ανακατατάξεις που θα εισάγει το ερευνητικό πεδίο της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), φοιτητές του Μεταπτυχιακού προγράμματος της Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου δημιούργησαν μια από τις πρώτες εφαρμογές augmented reality για κινητό τηλέφωνο και την πρώτη εφαρμογή ελληνικού πανεπιστημίου.

Ο οδηγός λειτουργεί ως layer στην εφαρμογή augmented reality Layar, η οποία κυκλοφορεί για λειτουργικά Symbian, iOS και Android. Οι χρήστες που έχουν ήδη την εφαρμογή Layar, απλά κάνουν αναζήτηση (keywords: ionio, ionian, greece κ.ά.) και κατεβάζουν το εν λόγω layer. Η εφαρμογή Layar βρίσκεται εδώ και το layer του οδηγού του Ιονίου Πανεπιστημίου βρίσκεται εδώ https://www.layar.com/layers/ioniomscdi

Σχόλια

  • Συγχαρητήρια! Πάντα τέτοια!
    Κανένα screenshot της εφαρμογής θα ήτανε καλό

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.