LG Quick Voice, Φωνητικές εντολές που θα ανταγωνιστούν το Siri και το S-Voice

Η Apple με το Siri στο iPhone 4S έβαλε για τα καλά στη ζωή μας τις φωνητικές εντολές στα smartphones. Μετά ακολούθησε η Samsung με το S-Voice στο Galaxy S III και τώρα μπαίνει και η LG στο παιχνίδι με το δικό της Quick Voice. Με τα παραπάνω τρία λογισμικά ο χρήστης μπορεί να επικοινωνεί “φυσικά” με το κινητό του και να πράτει μια σειρά από λειτουργίες όπως τηλεφωνικές κλήσεις, sms, άνοιγμα ιστοσελίδων και άλλα.

Εν αντιθέση με της Apple και Samsung που βάζουν το Siri και το S-Voice μόνο στα κορυφαία μοντέλα τους, η LG θα διαθέσει το Quick Voice σε μια σειρά νέων μοντέλων Optimus. Ακόμα όμως δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένα για ποια. Λογικά ένα από τα πρώτα θα είναι το Optimus 4X HD με το νέο UI Optimus 3.0 (TechblogTV) και μάλλον τα μοντέλα της σειράς L όπως Optimus L7, Optimus L5 και Optimus L3(?). Θα το παρακολουθούμε.

, LG Quick Voice, Φωνητικές εντολές που θα ανταγωνιστούν το Siri και το S-Voice

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

Για Optimus 3D ακούστηκε τίποτα??

Νικος

Κώστα οι φωνητικες εντολες υπηρχαν στο Android απο την εκδοση 2.2. Επισης το vlingo ( στο οποιο βασιζεται το s-voice ) υπήρχε προεγκατεστημενο στο galaxy s 2 οταν ακομη το siri ηταν μια φημη. Αρα οι φωνητικες εντολες και ο προσωπικος βοηθος δεν παρουσιαστηκαν με το iphone 4s αλλα μαλλον αντιγραφηκαν. Σε λιγο θα μας πειτε οτι το συρομενο status bar, οι ota updates, η συντομευση για την καμερα στην οθονη κλειδωματος, οι υπηρεσιες cloud στα smartphones και τα widget ηταν καινοτομιες της apple. Ελεος.

PaCmAn30

@Νικος, να αγιάσει το στόμα σου φίλε. Αυτά ακριβώς ήθελα να πω και εγώ. Γιατί όμως ποτέ και πουθενά δεν αναφέρονται? Μήπως επειδή ζούμε στον πλανήτη Apple? Όπου ότι προϊόν βγάζει δεν έχει αντιγράψει ποτέ τίποτα και κανέναν? Η μήπως, και το σίγουρο δηλαδή, για λόγους marketing και δυσφήμησης των άλλων εταιριών και καλά ότι πάντα αντιγράφουν την Apple? Δεν βρίσκουν τον τροχό εκεί στην Apple με κάθε νέο gadget που δημιουργούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.