LG UX interface, Γνωρίστε το μέσα από το LG G3

Η LG Electronics δημιούργησε ένα νέο περιβάλλον χρήσης με επίκεντρο τον καταναλωτή, με στόχο να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Το LG G3, η ναυαρχίδα της LG προσφέρει απλότητά του και μια ευχάριστη επειρία.

Για τη δημιουργία του LG G3 η LG «αφουγκράστηκε» τους χρήστες, κατέγραψε τις ανάγκες τους και τα ζητούμενά τους και δημιούργησε μία νέα, έξυπνη συσκευή που είναι ταυτόχρονα εύχρηστη και φιλική. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός δεν παρέμεινε στο εξωτερικό, αλλά εισχώρησε και στο εσωτερικό του G3, δίνοντας στις λειτουργίες και στο UX του διαφορετικές διαστάσεις.

Οι σχεδιαστές της LG, με γνώμονα τον τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών με τις συσκευές, προσπάθησαν περισσότερο για να κάνουν πιο απλό το νέο περιβάλλον. Ένα πολύπλοκο GUI (Graphical User Interface) μπορεί να αποπροσανατολίσει τον χρήστη ή σε ακόμα πιο ακραία περίπτωση, να τον μπερδέψει τόσο, ώστε να μην ξέρει πώς να προχωρήσει.

LG UX interface, LG UX interface, Γνωρίστε το μέσα από το LG G3

Η απλή εμφάνιση του G3 έδωσε και την κατευθυντήρια γραμμή για το σχεδιασμό του περιβάλλοντος γραφικών, το οποίο πλέον διαθέτει επίπεδα γραφικά με βασικό μοτίβο τον κύκλο, αντανακλώντας έτσι και το στυλ και το λογότυπο της LG. Παράλληλα, η τεχνολογία της LG πλέον «εκπαιδεύεται» από τον εκάστοτε χρήστη και προσφέρει εξατομικευμένες ειδοποιήσεις για καιρικές συνθήκες, ειδήσεις ή εκδηλώσεις και ταυτόχρονα προσαρμόζεται στον τρόπο ζωής του και τις συνήθειές του.

Η τεχνολογία της LG επιτρέπει ακόμα την προσαρμογή των λειτουργιών της συσκευής, από το μέγεθος του πληκτρολογίου και τη μορφή του μέχρι και τις λειτουργίες τις κάμερας και των διαφορετικών κουμπιών. Αποτυπώνοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την έξυπνη ανθρωποκεντρική τεχνολογία, οι λειτουργίες του G3 “Smart Keyboard” και “Smart Notice” προσαρμόζονται με τις συνήθειες του ιδιοκτήτη της συσκευής, ώστε να τον διευκολύνουν.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Για μένα το πιο όμορφο UI στο Android με διαφορά! Μακάρι και η Samsung να έκανε ετσι και το touchwiz στο Note 4!

stelios90

Μπορεί να ειναι το ομορφότερο αλλα σαν το sense της HTC δεννν εχει

gregory

το προηγουμενο ui της lg, αυτο που εχει και το g2, εχει μεγαλη λειτουργικοτητα, φοβερες επιδοσεις, ειναι πολυ παραμετροποιησιμο (περισσοτερο απο ττην πλειοψηφια των αλλων ui) αλλα πασχει πολυ απο εμφανιση. το νεο ux interface εφερε το απλο και ομορφο design χωρις να χασει (ακομα και να βελτιωσει) την λειτουργικοτητα. στις επιδοσεις ισως χωραει λιγη βελτιωση αλλα σιγα σιγα γινεται κι αυτο.

γενικα αυτο και το sence της htc προσωπικα τα θεωρω τα καλυτερα ui με συνδιασμο εμφανισης και λειτουργικοτητας. το touchwiz ειναι ουσιαστικα ο βασικος λογος που με απωθει απο τα κινητα της samsung. κυριως δεν μου αρεσει καθολου η εμφανιση του, η οργανωση του και η πολυπλοκοτητα του

παντως ειμαι πολυ περιεργος να δω πως και κατα ποσο θα υιοθετησουν σιγα σιγα οι εταιριες το material design της google που πραγματικα φαινεται εντυπωσιακο.

Panos7GR

Ίσως το καλύτερο UI από τους μεγάλους παίχτες, αλλά πλέον προτιμώ εκείνο της Google. Απλό, εργονομικό, καθαρό, χωρίς φανφάρες και τις υπερβολές της κάθε εταιρείας… Και κάτι εξειδικευμένο να θες, υπάρχει το Play Store για να συμπληρώσει από παραμετροποίηση ή για επιπλέον χαρακτηριστικό βάζεις ένα mod από Xposed Framework και είσαι ο καλύτερος! Έτσι έχεις ΜΟΝΟ ότι χρειάζεσαι πραγματικά.

αρης

Είναι το πιο όμορφο εύχρηστο και εμπνευσμένο στην κυριολεξία από τις ανάγκες του χρήστη δεν είναι κλισέ η σλόγκαν το πιστεύω…με qhd οθόνη και ανοίγει πιο γρήγορα τις εφαρμογές από το σ5

Skywalker

GUI = Graphical User Interface, όχι General User Interface.

minas

Ως κάτοχος εδώ και λίγες μέρες του LG G3 θα ήθελα να πω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από το νέο GUI το οποίο είναι πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το G2 το οποίο είχα για σχεδόν για 1 χρόνο (με ένα 2μηνο πέρασμα από το Huawei P7)
Είναι απλό, πολύ λειτουργικό, φιλικό και ευχάριστο αισθητικά. Έχουν θυσιαστεί κάποιες δυνατότητες που υπάρχουν στο G2 όμως συνολικά η εμπειρία χρήσης είναι πολύ αναβαθμισμένη.
Το κινητό είναι πανίσχυρο, θα ήθελα όμως καλύτερη μπαταρία καθώς η αυτονομία με αυτή την εκπληκτική οθονάρα δεν φτάνει τα επίπεδα του G2!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.