Live Caption: Έχει στόχο να βοηθήσει τους κωφούς, αλλά είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των χρηστών

Η Google περίμενε το Google I/O 2019 για να επιδείξει ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Android Q. Το όνομα του είναι Live Caption και όταν το έχουμε ενεργό θα βλέπουμε υπότιτλους σε πραγματικό χρόνο με εξαιρετικά ακριβή αποτελέσματα σε οποιοδήποτε βίντεο ή ήχο αναπαράγουμε στο κινητό μας.

Live Caption, Live Caption: Έχει στόχο να βοηθήσει τους κωφούς, αλλά είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των χρηστών

Τα Live Caption θα βρίσκονται πάνω από την εφαρμογή που χρησιμοποιούμε, είτε αυτή είναι το YouTube, το Instagram, ή οποιαδήποτε άλλη. Επιπλέον, τα Live Caption υποστηρίζονται από εφαρμογές video chat όπως το Skype και το Google Duo, και λειτουργούν ακόμη και σε βίντεο ή ήχους που έχουμε καταγράψει εμείς.

Η Google τόνισε ότι από τη στιγμή που υπάρχουν πάνω από 466 εκατομμύρια κωφοί και άνθρωποι με δυσκολία στην ακοή οι υπότιτλοι είναι κάτι περισσότερο από μία ευκολία, κάνουν το περιεχόμενο πιο προσιτό σε αυτούς τους χρήστες. Γι’΄αυτό, η εταιρεία συνεργάστηκε στενά με την κοινότητα των κωφών για την ανάπτυξη ενός χαρακτηριστικού το οποίο θα βελτίωνε την πρόσβαση στα ψηφιακά μέσα.

Live Caption, Live Caption: Έχει στόχο να βοηθήσει τους κωφούς, αλλά είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των χρηστών

Τα Live Caption δημιουργούνται μέσω on-device machine learning, επομένως λειτουργούν εκτός σύνδεσης και δεν απαιτούν την αποστολή δεδομένων σχετικά με τη δραστηριότητά μας στο cloud. Η μεταγραφή εμφανίζεται σε ένα μαύρο πλαίσιο, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί ελεύθερα στην οθόνη του τηλεφώνου μας.

Επιπλέον, το χαρακτηριστικό εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμη και αν ο ήχος της συσκευής είναι απενεργοποιημένος ή σε σίγαση. Ωστόσο, οι μεταγραφές δεν μπορούν να αποθηκευτούν για αργότερα, βρίσκονται εκεί όταν το περιεχόμενο αναπαράγεται και ύστερα χάνονται.

Ο CEO της Google, Sundar Pichai, στη διάρκεια του I/O Keynote είπε πως πιστεύει ότι η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τη Google ώστε το AI της να προσφέρει νέα εργαλεία για να βελτιώσει δραματικά την εμπειρία των ατόμων με αναπηρίες.

Αυτό είναι μία μεγάλη προσθήκη στις μεθόδους διευκόλυνσης πρόσβασης που προσφέρει η Google, αλλά αποτελεί και κάτι που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο για σχεδόν όλους τους χρήστες.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8 και 8 Pro: Μεγάλη διαρροή αποκαλύπτει τα πάντα [φωτο+βίντεο]

H Google θα παρουσιάσει τα καινούργια της smartphone στις 4 Οκτωβρίου αλλά εμείς μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στα Pixel 8 και Pixel 8 Pro.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Υποτιθέμενες hands-on εικόνες αποκαλύπτουν πολύ καμπύλες γωνίες

Μια νέα εικόνα που διέρρευσε δείχνει ότι το Pixel 8a θα υιοθετήσει μια ριζοσπαστική εκδοχή του νέου στρογγυλεμένου σχεδιασμού της Google.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold: Η επισκευή της οθόνης κοστίζει 900 δολ.

Το Pixel Fold, το μεγαλύτερο και πιο ακριβό τηλέφωνο της Google, διαθέτει τώρα μια ολόκληρη συλλογή ανταλλακτικών στο iFixit.

Smartphones featured Google Pixel 4a

Pixel 4a: Η Google σταματά την υποστήριξη software

To Pixel 4a 4G δεν έλαβε την τελευταία υποστήριξη λογισμικού από τη Google, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της να τερματίσει την υποστήριξη.