macOS High Sierra: Bug δίνει root access χωρίς κωδικό

macOS High Sierra bug, macOS High Sierra: Bug δίνει root access χωρίς κωδικό

Συνήθως τα λειτουργικά συστήματα, είτε για PC είτε για mobile συσκευές, όποιας εταιρείας και να είναι, αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. Αυτή τη φορά μιλάμε για bug στο macOS High Sierra που δίνει root access χωρίς κωδικό.

Πρόκειται για σημαντικό bug όσον αφορά στο macOS High Sierra της Apple, το οποίο δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα ασφαλείας, αλλά υπάρχει τρόπος να διορθωθεί.

Ουσιαστικά, αυτό που κάνει το bug, είναι να επιτρέπει στον κάθε ένα που έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σου, να έχει root (admin) access χωρίς να απαιτείται το password. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει το τρίτο πρόσωπο είναι να εισάγει τη λέξη “root” στο πεδίο του username όταν κάνει log in, το πεδίο του “password” παραμένει κενό και στη συνέχεια πατά αρκετές φορές το Return key (ή κλικ στο Login button μερικές φορές).

macOS High Sierra bug, macOS High Sierra: Bug δίνει root access χωρίς κωδικό

Με τα παραπάνω απλά βήματα, κάποιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση ως “superuser” στον υπολογιστή σας, που σημαίνει read & write προνόμια σε system files, συμπεριλαμβανομένων και όσων είναι σε άλλα macOS accounts.

Μέχρι να λύσει η Apple το πρόβλημα, υπάρχει μια λύση. Χρειάζεται να ρυθμίσετε ένα root password: ανοίξτε ένα Terminal window και πληκτρολογήστε “sudo passwd -u root”, εισάγετε τον κωδικό σας και στη συνέχεια ένα νέο password για root user. Μόλις κάνετε τα βήματα αυτά, το bug παύει να υφίσταται.

Αναμένουμε από την Apple να λύσει σύντομα το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: macOS High Sierra: Η Apple “σπρώχνει” το update στους χρήστες;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Ασφάλεια κορυφαία για το καλύτερο λειτουργικό για επαγγελματίες. Δε πιστεύω τίποτα από το άρθρο .Είναι όλα λάσπη στον ανεμιστήρα.

James

Ούτε σε κάτι λινουξ της πλάκας που έπαιζα πριν 15 χρόνια δε συνέβαιναν αυτά

Chris _BMW

@James

Συνέβαιναν χειρότερα .. χρειαζόταν απλα να πατάς συνεχόμενα ένα πλήκτρο κ σου έκανε login ..

Παρεπιπτόντως στο Sierra δεν δουλεύει ..
Το δοκίμασα στο MacBook..

giannis

Εχει ήδη βγει update επί αυτού. Είναι πλέον old news.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.