macOS High Sierra: Η λειτουργία eGPU δεν υποστηρίζει κάρτες NVIDIA

apple macos high sierra egpu μη υποστήριξη nvidia, macOS High Sierra: Η λειτουργία eGPU δεν υποστηρίζει κάρτες NVIDIA

Η Apple έκανε διαθέσιμη την αναβάθμιση macOS High Siera 10.13.4 με ίσως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό τη χρήση εξωτερικής κάρτας γραφικών μέσω σύνδεσης της θύρας Thunderbolt 3. Φαίνεται όμως πως δεν υποστηρίζονται όλες οι κάρτες γραφικών, αφήνοντας εκτός έναν πολύ σημαντικό παίκτη της κατηγορίας αυτής.

Στη σελίδα που έχει η Apple για την υποστήριξη της λειτουργίας eGPU, η εταιρεία προτείνει μια σειρά από κάρτες γραφικών της AMD, με ορισμένες να αποτελούν τις Radeon RX 570 και RX 580, Radeon Pro WX 7100 και 9100, Radeon RX Vega 56, 64 και Vega Frontier Edition Air.

Παρατηρούμε ότι δεν υπάρχουν πουθενά οι κάρτες της NVIDIA, κάτι το οποίο είναι από μια πλευρά λογικό μιας και η Apple δεν εφοδιάζει τους Mac υπολογιστές με κάρτες γραφικών της NVDIA παρά μόνο της AMD και στα οικονομικά μοντέλα τους επεξεργαστές Intel Iris. Είναι αλήθεια όμως, πως θα έπρεπε να άφηνε ανοιχτή την επιλογή για να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες όποια κάρτα επιθυμούν, αλλά κάτι τέτοιο δε θα ήταν και πολύ σύμφωνο με την κάπως περίεργη στρατηγική της εταιρείας που συχνά κάνει κινήσεις που ξαφνιάζουν, όχι πάντα θετικά.

Επίσης, η Apple αναφέρει ότι μπορούν να συνδεθούν παραπάνω από μια εξωτερική κάρτα γραφικών και πως μπορούν ακόμα και VR headsets να συνδεθούν πάνω σε αυτές. Για να δούμε εαν έχουμε κάνει σωστά τη συνδεσμολογία και η κάρτα μας λειτουργεί, η οποία θα πρέπει να έχει τοποθετηθεί σε μια από τις θήκες που προτείνει η Apple, πρέπει να ανοίξουμε το Activity Monitor και από το μενού Window επιλέγουμε GPU History για να διαπιστώσουμε ότι η εξωτερική κάρτα μας δουλεύει σωστά.

Για να την αποσυνδέσουμε από τον υπολογιστή, πατάμε στο εικονίδιο της κάρτας γραφικών στο επάνω μέρος του Mac και εμφανίζει την επιλογή για την αποσύνδεσή της, ίδια διαδικασία με αυτήν που αποσυνδέουμε κάποιον εξωτερικό σκληρό δίσκο ή usb stick.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitriscrete13

Αν κάποιος 8έλει να βάλει κάρτα γραφικών εξωτερικά και να έχει το καλύτερο δυνατό απότελεσμα στο θέμα gaming θέλει dual boot και φυσικα windows, και φυσικά και μπορεί και γίνεται και μάλιστα απο το προηγούμενο έτος να βάλεις και κάρτα GTX 1080 TI. Σε περιβάλλον windows υπάρχουν πολλά video στο youtube που δείχνουν εξωπραγματικές επιδόσεις απο το icebox συνδεδεμένο σε κάποιο macbook pro και σε μία εξωτερική οθόνη 4κ. Αν κάποιος μπεί στην διαδικασία να κάνει τέτοια επένδυση για το icebox thunderbold 3 συν μία κάρτα γραφικών 1070, 1080, το κόστος πάει απο 650 ευρώ έως 1000 ευρώ. Φυσικά υπάρχουν icebox που παίρνουν 2 κάρτες γραφικών με πολύ δυνατά αποτελέσματα όσο ενός desktop. Οι κάρτες AMD για gaming σε περιβάλλον IOS ειναι μία επένδυση για τα σκουπίδια…γιατι μιλάμε για ακριβό upgrade. Αν κάποιος όμως έχει ήδη ενα macbook pro και θέλει gaming αντί να πάρει ενα desktop μπορεί να πάρει το icebox να βάλει windows και να παίξει 4κ gaming σε ultra settings με κάρτα NVIDIA.

TheLefterisKa

Φιλε dimitriscrete13 αν θες να παιξεις παιχνιδια σε iMac εχεις χασει το νοημα! Αρχικα τις εξωτερικες gpu που λεει το αρθρο τις υποστηριζει προφανως οχι για gaming, αλλα για 3d rendering και video editing αν θες παιχνιδια αγοραζεις PC ή καποια κονσολα, αν ειναι να κανεις dual boot σε mac γιατι να δωσεις τοσα λεφτα; πηγαινε και αγορασε ενα custom PC

dimitriscrete13

Φυσικα…αλλα όταν έχεις ήδη ενα macbook pro και δεν θέλεις να δώσεις 1700 ευρώ για να φτιάξεις ενα desktop με μία κάρτα gtx 1080 μπορείς να πληρώσεις κοντά στα 900 ευρώ και να έχεις ότι ειναι και το dekstop. Εγω πχ ειμαι σε αυτή την κατηγορία και έχω dual boot και Windows στο macbook pro και μενδιαφέρει περιστασιακά και το gaming λόγο του ότι έχω και 4κ Lg Monitor. Δεν σκέφτομαι φίλε μου τον μέσο χρήστη όταν το έγραψα αλλα εμένα. Και σαν εμένα μπορεί να υπάρχουν και άλλα άτομα. Επιπλέον δεν ειναι μόνο το Gaming, ειναι και σχεδιαστές και άλλα άτομα που αντί να πάρουν πλέον ενα Imac 27άρι μπορούν αν έχουν ενα macbook να έχουν μία επιπλέον εναλακτική λύση. Άλλωστε με το Icebox μπορείς του χρόνου να αλλάξεις και να πάς σε καλύτερη κάρτα γραφικών και θα το πληρώσεις μία φορά οπότε αποτελεί και μία επένδυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.