macOS High Sierra: Το patch για το root bug έχει δικό του bug

macOS High Sierra root bug patch, macOS High Sierra: Το patch για το root bug έχει δικό του bug

Την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε ένα αρκετά σοβαρό bug στο macOS High Sierra, το οποίο σου επέτρεπε να έχεις πλήρη πρόσβαση σε κάποιο Mac πληκτρολογώντας τη λέξη “root” στο πεδίο του username και αφήνοντας κενό το password.

Αυτό που σχολιάστηκε θετικά ήταν η άμεση αντίδραση της Apple, η οποία διόρθωσε το bug σε λιγότερο από ένα 24ωρο, αλλά φαίνεται ότι η ιστορία δεν λήγει εδώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του WIRED, φαίνεται ότι το patch που ήρθε να διορθώσει το root bug, περιλαμβάνει δικό του bug. Αναφέρεται ότι όσοι δεν είχαν αναβαθμίσει ακόμη το λειτουργικό τους σύστημα από την κανονική έκδοση High Sierra, 10.13.0, στην πιο πρόσφατη, 10.13.1, αλλά έκαναν download το patch, λένε ότι το root bug επανεμφανίζεται όταν εγκατέστησαν το τελευταίο macOS system update.

Ο Volker Chartier, software engineer στην γερμανική εταιρεία ενέργειας Innogy, που επεσήμανε το πρόβλημα στο WIRED, δήλωσε ότι είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα. Όλοι επεφήμησαν την Apple για το γρήγορο update, αλλά μόλις πας σε 10.13.1, το πρόβλημα επανέρχεται και κανείς δεν το γνωρίζει. “It’s really serious, because everyone said ‘hey, Apple made a very fast update to this problem, hooray,’. But as soon as you update [to 10.13.1], it comes back again and no one knows it”.

Ενώ η Apple αρχικά είχε πει πως δεν είναι απαραίτητο το reboot, θα πρέπει να κάνετε reboot στο Mac όταν εγκαταστήσετε το patch, προκειμένου να δουλέψει.

Πλέον, η Apple έχει ανανεώσει την support page της προειδοποιώντας τους χρήστες να κάνουν reboot στα Mac για να σιγουρευτούν ότι το patch εφαρμόστηκε σωστά.

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple macOS High Sierra

macOS High Sierra: Η λειτουργία eGPU δεν υποστηρίζει κάρτες NVIDIA

Η Apple έκανε διαθέσιμη την αναβάθμιση macOS High Siera 10.13.4 με ίσως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό τη χρήση εξωτερικής κάρτας γραφικών μέσω σύνδεσης της θύρας Thunderbolt 3. Φαίνεται όμως πως δεν υποστηρίζονται όλες οι κάρτες γραφικών, αφήνοντας εκτός έναν πολύ σημαντικό παίκτη της κατηγορίας αυτής.

Software Apple macOS High Sierra

macOS High Sierra: Διαθέσιμη η αναβάθμιση 10.13.4 με υποστήριξη eGPU

Μετά την αναβάθμιση του iOS στην έκδοση 11.3, η Apple προχώρησε και στην αναβάθμιση των Mac με τo macOS High Sierra 10.13.4, η οποία φέρνει πλήθος αλλαγών και βελτιώσεων. Η αναβάθμιση αυτή είναι η τέταρτη από την κυκλοφορία του macOS High Sierra το 2017 και έρχεται δύο μήνες μετά την αναβάθμιση σε 10.13.3. Τι νέα […]

Software Apple macOS macOS High Sierra

macOS High Sierra: Η Apple διόρθωσε ήδη το root bug

Εχθές ανακαλύφθηκε ένα αρκετά σημαντικό bug στο macOS High Sierra, την τελευταία έκδοση του OS της Apple. Το bug επέτρεπε σε όποιον έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σου, να κάνει log in ως ‘root’ user.

Software Apple macOS macOS High Sierra

macOS High Sierra: Bug δίνει root access χωρίς κωδικό

Συνήθως τα λειτουργικά συστήματα, είτε για PC είτε για mobile συσκευές, όποιας εταιρείας και να είναι, αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. Αυτή τη φορά μιλάμε για bug στο macOS High Sierra που δίνει root access χωρίς κωδικό.