Microsoft: Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε passkeys για να μπείτε στο λογαριασμό σας

Microsoft passkeys, Microsoft: Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε passkeys για να μπείτε στο λογαριασμό σας

H Μicrosoft κυκλοφόρησε επιτέλους την υποστήριξη passkeys στους χρήστες για λογαριασμούς Microsoft, σχεδόν δύο χρόνια μετά την Apple και την Google.

Μόλις το ρυθμίσετε, το passkey σάς επιτρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft χρησιμοποιώντας το πρόσωπο, το δακτυλικό αποτύπωμα ή το PIN της συσκευής σας. Λειτουργεί όχι μόνο στα Windows αλλά και στις πλατφόρμες κινητών και επιτραπέζιων υπολογιστών της Apple και της Google.

Tα passkeys είναι ένας ευκολότερος και πιο ασφαλής τρόπος πρόσβασης στον λογαριασμό σας. Χρησιμοποιούν αυτό που ονομάζεται ζεύγος κρυπτογραφικών κλειδιών για να διασφαλίσουν ότι μόνο εσείς μπορείτε να εισέλθετε. Το μισό του ζεύγους είναι αποθηκευμένο στην τοπική σας συσκευή, προσβάσιμο μόνο μέσω της ασφαλούς τοπικής σας σύνδεσης. Το άλλο μέρος παραμένει στην εφαρμογή ή τον ιστότοπο. Η απαίτηση και των δύο για να γίνει η σύνδεση αποτρέπει πράγματα όπως διαρροές κωδικών πρόσβασης και επιθέσεις phishing.

Εκτός από την Apple, την Google και τώρα τη Microsoft, οι εταιρείες που υιοθετούν passkeys περιλαμβάνουν τις Amazon, 1Password, Dashlane, Docusign, eBay, PayPal και WhatsApp. Η Google δήλωσε την Πέμπτη ότι τα passkeys της έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί ένα δισεκατομμύριο φορές.

Η υποστήριξη λειτουργεί στις εφαρμογές και τους ιστότοπους για υπολογιστές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Microsoft 365 (Office) και του βοηθού του Copilot AI. Ο κατασκευαστής των Windows λέει ότι η υποστήριξη με κωδικό πρόσβασης για τις εφαρμογές του για κινητά «θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες».

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Alphabet Google Microsoft

Η Google θέλει να εξαγοράσει την HubSpot -αξίας 30 δισ. $- για να ανταγωνιστεί τη Microsoft στην αγορά εφαρμογών cloud

Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, φέρεται να σημειώνει πρόοδο στην προσπάθειά της να εξαγοράσει την εταιρεία λογισμικού μάρκετινγκ HubSpot αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Gear Microsoft Samsung

Samsung Galaxy Book4 Edge: Φέρνει λειτουργίες Copilot+ και Galaxy AI με το Snapdragon X Elite

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα κατηγορία προσωπικών υπολογιστών με την ονομασία «Copilot+ PCs», τα οποία εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη ικανά για 40+ TOPS.

Gear featured Microsoft Windows

Η Microsoft ανακοίνωσε τους υπολογιστές Copilot Plus με ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης

Η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέων υπολογιστών με Windows που έχουν ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζονται υπολογιστές Copilot+.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.