Microsoft: Φέρνει το Word Flow Keyboard σε Android και iOS;

Κατά γενική ομολογία, το πληκτρολόγιο Word Flow Keyboard των Windows Phones είναι ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος και η Microsoft φαίνεται πως θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό κάνοντάς το διαθέσιμο τόσο στο Android όσο και στο iOS ως ξεχωριστή εφαρμογή.

To Verge αναφέρεται σε ένα email που απέστειλε η Microsoft σε ορισμένους δοκιμαστές του προγράμματος Windows Insider και σύμφωνα με το οποίο γίνεται αναζήτηση σε κατόχους iPhone που είναι διατεθειμένοι να δοκιμάσουν το Word Flow Keyboard στη συσκευή τους. Δεν μπορεί να πει κανείς ακόμα με βεβαιότητα εάν η Microsoft θέλει να λανσάρει το πληκτρολόγιό της ως ξεχωριστή εφαρμογή, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν καλοδεχούμενο από πολλούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του Word Flow Keyboard στα Windows smartphones, υπάρχουν προτάσεις λέξεων, αυτόματη διόρθωση, gestures και swipe λειτουργία. Η Microsoft φαίνεται, σύμφωνα με το Verge, να επιθυμεί να κάνει διαθέσιμα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του λειτουργικού της, όπως είναι η Cortana, σε όλες τις άλλες πλατφόρμες. Για να δούμε…

Microsoft Word Flow Keyboard, Microsoft: Φέρνει το Word Flow Keyboard σε Android και iOS;

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
s6_edge_+

Τι λένε οι παλιοψευτες των windows ή samsung έχει το ίδιο και καλύτερο πληκτρολόγιο από εποχή s4 και μετά.. Όλοι τη samsung αντιγραφούν τελικά … Ελεος

GoGos

@s6_edge_+ σιγά, μη σκίσεις κανένα καλσόν.

Μάριος

Είναι πραγματικά απίστευτο πως σε αυτό το σαιτ βγάζουν την χολή τους όλα τα fanboys και ελάχιστοι ασχολούνται με την τεχνολογία των πραγμάτων και την εξέλιξη(δεν μιλάω για το πληκτρολόγιο της microsoft). Δεν είναι δικές σας οι εταιρίες, μην τρελενεστε, αυτοί θα έπρεπε να φαγωνονται για το ποιος θα μας δώσει καλύτερο προϊόν… Καλό Σαββατοκύριακο!

Paraksenos

@s6_edge_+ = Μια κακή απομίμηση του Λευτέρη!

Σε σχέση με το SwiftKey (που αντικειμενικά είναι το καλύτερο 3rd party KB) νομίζω ότι υστερεί λίγο (το SwiftKey είναι καλύτερο για logins και αριθμούς) όμως το καλό του πληκτρολογίου των Windows mobile είναι ότι από το πρώτο λεπτό που το χρησιμοποιείς είναι αστέρι, ενώ το SwiftKey θέλει κάποιο χρόνο (1 βδομάδα) για να αρχίσει να “συνηθίζει” πως γράφεις.

Πάντως απο τη στιγμή που μάθει τον τρόπο που γράφεις το SwiftKey είναι μονόδρομος.

Φαντάζομαι θα είναι πολύ ενδιαφέρον για αυτούς που δεν θέλουν να παραμετροποιήσουν το πληκτρολόγιο τους και θέλουν απλά να δουλεύει.

Πολύ καλή κίνηση απο την MS. Θα ήταν σωστό άμα κάνανε συνεργασία με την Cyanogen για να το βάλουν ως βασικό στο CyanogenOS, γιατί σε σχέση με της google, είναι μακράν καλύτερο.

Antonis

Καθε φορα που βλεπω τετοιο post φανταζομαι την Microsoft να λεει αυτο: “Θα σας φτιαξω μερικες εφαρμογες για τα λειτουργικα σας, αλλα θα μου στειλετε developers για τα windows phone.” 😛

Ανακιν

@paraksenos για να χρησιμοποιείς cyanogenmod φαντάσου τι μορμοτα θα έχεις για κινητό εμείς με το edge + είμαστε ευχαριστημενοι και το TouchWiz της Samsung

tolkien

Μιας και χρηστης και των 3 λειτουργικων να πω οτι ειναι το καλυτερο keyboard μακραν.

πππππππ

s6_edge_+

Tόσα ξέρεις τόσα λες!!!

Makis

@Ανακιν

Τι μορμότα…:))))…ωραίος, ακόμη γελάω, ωραίος….

vkrd

Το καλύτερο πληκτρολόγιο είναι της Σόνυ…

keysmith

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από το swiftkey. Οι προβλέψεις γραφής το κάνουν απλά άψογο ενώ τα σύμβολα είναι μαζί με τα γράμματα με έχει βολέψει πάρα πολύ.
Ελπίζω και το συγκεκριμένο να είναι καλό, αλλά τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει σε σχέση με το swiftkey?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.