Τα Windows 10 αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Ιούλιο

Το λειτουργικό σύστημα Windows 10 της Microsoft είναι το μεγαλύτερο, αναμφίβολα, γεγονός που περιμένουν οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών για το 2015. Από όποιες απόψεις κι αν το δει κάποιος, από όλες τις κατηγορίες χρηστών, θα αντιληφθεί αρκετά γρήγορα ότι τα οφέλη είναι περισσότερα σχετικά με τις άλλες φορές.

Θυμηθείτε τα Windows Vista, κλάψτε ελεύθερα κι επιστρέψτε στο σήμερα πριν σας καταβάλουν οι εφιάλτες.

Τα Windows 10 αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Ιούλιο, Τα Windows 10 αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Ιούλιο

Οι απλοί χρήστες ίντερνετ ή /και οικιακής διασκέδασης θα βρουν ένα αρκετά όμορφο και εύχρηστο περιβάλλον να ασχοληθούν κι όσοι εξ αυτών μεταβούν από Windows 7, οι apps από το Store στη μεγάλη οθόνη θα τους συναρπάσουν. Για τις επιχειρήσεις θα είναι λογικά ένας πονοκέφαλος η μετάβαση, αν υπάρξει, αλλά τα οφέλη των επαγγελματικών προγραμμάτων και δη των νέων Office το 2016, η συνεργασία με tablets και handsets θα είναι το απόγειο της ευχρηστίας και της παραγωγικότητας.

Ένα όμως πράγμα περιμένει η καταναλωτική μάζα: την API για την οποία έχουν πάρει φωτιά όλοι οι internet searchers. H DirectX 12 API έχει περισσότερα από 10 εκατομμύρια hits την ημέρα. Κι αυτό γιατί οι Gamers και οι Enthusiasts θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το Hardware τους να αποδίδει ακόμα καλύτερα, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη σελίδα του 3DMark.

Έτσι λοιπόν η κυκλοφορία των Windows 10 θα είναι μια σημαντική στιγμή για τη βιομηχανία των υπολογιστών.

Από τα λεγόμενα της Lisa Su, CEO της AMD στην τηλεδιάσκεψη της AMD το μήνα Απρίλιο, έγινε γνωστό ότι τα Windows 10 θα κυκλοφορήσουν στα τέλη του Ιούλη, κάτι που επιβεβαιώνεται κι από την Intel μέσα από την IDF15 μιας και ανακοινώθηκαν οι Skylake επεξεργαστές της σε Windows 10 περί τις αρχές του Αυγούστου 2015.

Ουσιαστικά αυτό που έχουμε είναι «τελευταίες μέρες Ιούλη και πρώτες μέρες Αυγούστου», επομένως η Microsoft θα μας κρατήσει απασχολημένους ακόμα και το καλοκαίρι για όλα τα νέα και τις αλλαγές.

Τα Windows 10 αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Ιούλιο, Τα Windows 10 αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Ιούλιο

Η DirectX 12 API έχει ήδη κυκλοφορήσει σε πρώιμο στάδιο στις δοκιμαστικές εκδόσεις Windows 10 που κυκλοφορούν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα παιχνίδια θα την υποστηρίζουν από την αρχή. Άρα, θα πρέπει να έχετε υπομονή για πιθανές ενημερώσεις σε παιχνίδια ή καινούργια παιχνίδια που θα έχουν βασιστεί πάνω στον προγραμματισμό με DX12. Βέβαια, προτού κρίνουμε τις επιδόσεις της DX12 API συγκριτικά με τα benchmark που ήδη μάθαμε και τα αποτελέσματα, καλό θα ήταν να περιμένουμε ώστε να εξετάσουμε διεξοδικά ιδίοις όμμασι όλες τις νέες λειτουργίες.

Το σύνηθες είναι μετά τις διακοπές του καλοκαιριού αρκετές εταιρείες να κυκλοφορούν τους τίτλους τους και μιας και η Microsoft έχει ήδη διανείμει τα SDK από την αρχή του έτους 2015, ίσως να δούμε κάποια παιχνίδια με DX12 κατά το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Στόχος της Microsoft είναι να μεταφερθούν οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι χρήστες των Windows 7 στα Windows 10 μιας και το μεταβατικό στάδιο των Windows 8 και 8.1 προσπεράστηκε αρνητικά από τους περισσότερους σύμφωνα με έρευνες της ίδιας της εταιρείας.

Πηγή

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.

Software featured Microsoft Windows 10

Η Microsoft θα αρχίσει να χρεώνει για ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10

Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, στις 29 Ιουλίου 2015, και ο κύκλος ζωής τους φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του.

Software Microsoft Windows 10 Windows 11

Microsoft: Επιβεβαιώνει bug που εμποδίζει το άνοιγμα του Outlook στα Windows

Oι χρήστες των Windows 10 και 11 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα σφάλμα που εμποδίζει την εκκίνηση του Outlook και άλλων εφαρμογών.

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.