Patch ασφαλείας για τα Windows XP

Windows XP, Patch ασφαλείας για τα Windows XP

Patch ασφαλείας κυκλοφόρησε η Microsoft για τα Windows XP λόγω του προβλήματος που προέκυψε από το ransomware με ονομασία WannaCry. Υπολογίζεται ότι το κακόβουλο λογισμικό “χτύπησε” περίπου 75.000 υπολογιστές σε 99 χώρες, μεταξύ αυτών και νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Telefonica και τη FedEx.

To ransomware εκμεταλλεύτηκε κενά ασφαλείας σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows και αρχικά χρησιμοποιούταν από την NSA για να μπορεί να χακάρει PC, πριν δημοσιοποιηθεί από την ομάδα των Shadow Brokers, πριν λίγο καιρό.

Τότε, η Microsoft κυκλοφόρησε patches για τις τελευταίες εκδόσεις των Windows, ωστόσο αυτό άφησε τα Windows XP απροστάτευτα. Πολλοί από τους υπολογιστές που “χτυπήθηκαν” χτες δεν είχαν κατεβάσει τις τελευταίες ανανεώσεις των Windows, ωστόσο υπήρξαν κι αρκετοί υπολογιστές που έτρεχαν Windows XP.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Microsoft προέβη σε κάτι που αποκαλεί σαν «εξαιρετικά ασυνήθιστη κίνηση», παρέχοντας δημόσια patches για παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Κανονικά, η Microsoft βάσει της σύμβασης της με εταιρείες ή ιδρύματα που διαθέτουν τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows, παρέχει μέσω της εξυπηρέτησης πελατών της συγκεκριμένα patches.

Λόγω της έκτασης όμως που απέκτησε η χτεσινή επίθεση, η εταιρεία αποφάσισε να κυκλοφορήσει patch ασφαλείας για τα Windows XP και για το ευρύ κοινό. Ο Phillip Misner, διευθυντής μιας ομάδας ασφαλείας της Microsoft δήλωσε σχετικά: “Βλέποντας τόσες επιχειρήσεις και ιδιώτες να δέχονται επίθεση σαν τη χτεσινή ήταν επίπονο”».

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stavroula

Θέλω να ενημερώνομαι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Alphabet Google Microsoft

Η Google θέλει να εξαγοράσει την HubSpot -αξίας 30 δισ. $- για να ανταγωνιστεί τη Microsoft στην αγορά εφαρμογών cloud

Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, φέρεται να σημειώνει πρόοδο στην προσπάθειά της να εξαγοράσει την εταιρεία λογισμικού μάρκετινγκ HubSpot αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Gear Microsoft Samsung

Samsung Galaxy Book4 Edge: Φέρνει λειτουργίες Copilot+ και Galaxy AI με το Snapdragon X Elite

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα κατηγορία προσωπικών υπολογιστών με την ονομασία «Copilot+ PCs», τα οποία εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη ικανά για 40+ TOPS.

Gear featured Microsoft Windows

Η Microsoft ανακοίνωσε τους υπολογιστές Copilot Plus με ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης

Η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέων υπολογιστών με Windows που έχουν ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζονται υπολογιστές Copilot+.

Software Microsoft Windows

Microsoft: Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε passkeys για να μπείτε στο λογαριασμό σας

H Μicrosoft κυκλοφόρησε την υποστήριξη passkeys στους χρήστες για λογαριασμούς Microsoft, σχεδόν δύο χρόνια μετά την Apple και την Google.