Μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη να διαβάσει τα συναισθήματά σου;

Η αναγνώριση συναισθημάτων από την Τεχνητή Νοημοσύνη θεωρείται ότι αποτελεί το επόμενο πεδίο έρευνας και εξέλιξης. Πολλές είναι οι εφαρμογές που προκύπτουν από την ικανότητα αυτή των μηχανών, επομένως όσο πιο ακριβής είναι η διαδικασία, τόσο το καλύτερο.

Τώρα μπορείς και μόνος σου να δεις εάν η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αναγνωρίσει με επιτυχία τη συναισθηματική σου κατάσταση, μέσα από τις εκφράσεις του ανθρώπου που κοιτά μία κάμερα. Με μια απλή επίσκεψη στο https://emojify.info/menu και την αντίστοιχη αποδοχή της προτροπής χρήσης της κάμεράς σου, μπορείς να κάνεις ένα μικρό πείραμα για να δεις σε ποιο βαθμό η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει την ικανότητα να αναγνωρίσει τη συναισθηματική σου κατάσταση.

, Μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη να διαβάσει τα συναισθήματά σου;

Τα Dovetail Labs ξεκίνησαν με αυτόν τον τρόπο μία προσπάθεια να ενημερώσουν για το πόσο ανεπαρκής μπορεί να γίνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην αναγνώριση της συναισθηματικής κατάστασης του ανθρώπου, αφού σε πολλές περιπτώσεις η “ανάγνωση” του προσώπου των ανθρώπων από τη μηχανή δεν είναι επιτυχημένη.

Πολλά είναι, λοιπόν, τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να είναι πιο αποτελεσματική η χρήση της τεχνολογίας. Κάνε και εσύ μία δοκιμή.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple iPhone

iOS 18: Οι εφαρμογές μπορούν να ανοίγουν χωρίς να ξεκλειδωθεί η συσκευή

Εκτός από το Apple Intelligence, στο iOS 18 υπάρχουν πολλές λειτουργίες που δε βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και έρχονται στους χρήστες iPhone φέτος.

Software AI Galaxy Samsung

Samsung Galaxy AI: Οι λειτουργίες θα γίνουν διαθέσιμες σε 200 εκατ. συσκευές φέτος

H Samsung αποκάλυψε τα Galaxy Z Fold6, Z Flip6,Watch7, Watch Ultra, Buds3, Buds3 Pro και όλες τις λεπτομέρειες για το Galaxy Ring.

Gear AI Apple Mac

Apple M5 τσιπ: Η σχεδίαση διπλής χρήσης θα τροφοδοτήσει μελλοντικούς Mac και σέρβερ τεχνητής νοημοσύνης

Πληροφορίες θέλουν την Apple να χρησιμοποιεί μια πιο προηγμένη τεχνολογία συσκευασίας SoIC για τα τσιπ M5 της.

Software AI Apple featured

Η Apple ξεκίνησε να εργάζεται στο iOS 19 για το επόμενο έτος

H Αpple έχει ξεκινήσει να εργάζεται στο iOS 19 τη στιγμή που απέχουμε ακόμη περίπου δυόμισι μήνες από την κυκλοφορία του iOS 18.