MWC 2019: Η Qualcomm θα κάνει τα VR/AR headsets συμβατά με τα κινητά

Qualcomm, MWC 2019: Η Qualcomm θα κάνει τα VR/AR headsets συμβατά με τα κινητά

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης της στην MWC 2019, η Qualcomm ανακοίνωσε πως δουλεύει σε ένα project, του οποίου στόχος είναι, να γίνουν τα VR και AR headsets συμβατά με τα κινητά.

Η Qualcomm, έχει ξεκινήσει να μιλά ανοιχτά πλέον για τα σχέδια της, που αφορούν μια πλατφόρμα στην οποία θα βασιστούν τα VR και AR ακουστικά που θα είναι συμβατά με τα νέα smartphones. Τα νέα ακουστικά θα έχουν την ονομασία XR και η εταιρεία για να πετύχει το αποτέλεσμα αυτό, συνεργάζεται ήδη με εταιρείες, όπως η Acer, LG, και Sprint. Στόχος είναι τα νέα ακουστικά, να κυκλοφορήσουν στην αγορά εντός του 2019.

Το πρόγραμμα πιστοποίησης που έχει δημιουργήσει η Qualcomm, ονομάζεται “XR-optimized” και χρησιμοποιεί τους επεξεργαστές Snapdragon 855. Όποια συσκευή έχει αυτό το σύστημα θα μπορεί να υποστηρίξει οποιοδήποτε headset αυτού του είδους. Μέχρι στιγμής, μόνο δύο προϊόντα στηρίζουν αυτό το σύστημα. Το ένα είναι το VR headset Acer OJO, και το άλλο είναι τα mixed reality γυαλιά Nreal Light. Εντός του 2019, πρόκειται να ανακοινωθούν κι άλλα προϊόντα. Όλες οι συσκευές του συγκεκριμένου είδους έχουν το δικό τους πρόγραμμα, ωστόσο θα μπορούν να τρέξουν εφαρμογές στα smartphones, μέσω ενός καλωδίου USB-C.

Η LG πρώτη το 2016, είχε παρουσιάσει ένα VR headset που βασιζόταν στο USB-C. Ωστόσο η δουλειά της Qualcomm είναι πλέον πιο εύκολη, καθώς η χρήση του νέου δικτύου 5G, θα προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες κι ως εκ τούτου οι συσκευές “αναγκαστικά” είναι πιο εξελιγμένες. Ο επικεφαλής του product management της Qualcomm, Hugo Swart, δήλωσε στους δημοσιογράφους, πως το Mobile XR, έχει δυνατότητες να γίνει το next big thing για την εταιρεία, έπειτα από την επιτυχία που σημειώνει στον τομέα των smartphones.

Η συνεργασία που ήδη έχει η Qualcomm, με εταιρείες δικτύου, όπως η Sprint, η Telstra, η SK Telecom, η LG U+ και η Swisscom, μπορεί να προσφέρει μεγάλα οφέλη στην ανάπτυξη του πλάνου της. Αν και έχει ανακοινωθεί το 5G, είναι ακόμη πολλά που πρέπει να ρυθμιστούν. Επίσης, όπως είναι λογικό οι πελάτες, δεν θα μεταπηδήσουν αμέσως σε συσκευές 5G, οπότε όπως αναφέρει ο Swart, χρόνος υπάρχει.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».