Software

Nestor: Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για όσους δεν προσέχουν στην τάξη

Το ESG business school στο Παρίσι θα ξεκινήσει την χρήση τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης προσώπου για να δει ποιοι φοιτητές προσέχουν στο μάθημα και ποιοι όχι. Το software ονομάζεται Nestor και θα χρησιμοποιηθεί στα online μαθήματα από τον Σεπτέμβριο.

Η LCA Learning, η εταιρεία που δημιούργησε τη Nestor, παρουσίασε την τεχνολογία σε εκδήλωση στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της LCA, Marcel Saucet, η ιδέα είναι να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα που συλλέγει το Nestor για να βελτιωθούν οι επιδόσεις των φοιτητών αλλά και των καθηγητών.

Το software χρησιμοποιεί τις webcams των φοιτητών για να αναλύσει τις κινήσεις των ματιών και τις εκφράσεις του προσώπου για να καθορίσει αν έχουν την προσοχή τους στη διάλεξη. Στη συνέχεια δημιουργεί τεστ με βάση το περιεχόμενο που διδάχτηκε κατά τη διάρκεια των στιγμών που δεν είχαν την προσοχή τους στο μάθημα.

Οι καθηγητές θα είναι επίσης σε θέση να εντοπίζουν στιγμές που η προσοχή των μαθητών μειώνεται, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση της διδασκαλίας τους.

Για αρχή, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί μόνο για φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως, αλλά ο Saucet θέλει να κυκλοφορήσει μια in-class έκδοση που θα στέλνει real-time ειδοποιήσεις σε μαθητές όταν δεν προσέχουν στην τάξη.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 26 Μαΐου 2017 13:04

Σχόλια

  • Λάθος κίνηση, ποιοι καθηγητές δεν κάνουν ενδιαφέρον το μάθημα έπρεπε να αναγνωρίζει!

  • Να το εξελίξουν για τα "ανήσυχα πνεύματα" που κάνουν σκονάκια...εκεί να δεις.

    Πάντως αν χρησιμοποιηθεί σωστά θα μπορέσει να εξελίξει την διαδικασία και την απόδοση της εκπαίδευσης.

  • αυτή η είδηση σε κάνει να νιώθεις άβολα, στάνταρ αυτό, επειδή όλοι φοβόμαστε τη κακή χρήση μιας τέτοιας τεχνολογίας...

    πχ για ένα καθηγητή που στο μάθημα του εφαρμόζεται αυτό, θα είναι ο λόγος να του γίνουν προτάσεις βελτίωσης της δουλειάς του ή να τον απολύσουν με τη μία;;;

  • Πάτε καλάααααααα ?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?! Αν είναι δυνατόν !
    Σε λίγο θα μετράνε και τις ανάσες μας. Όποιος θέλει προσέχει όποιος δεν θέλει κακό του κεφαλιού του, τόσο απλό. Όποιος το σκέφτηκε αυτό το σύστημα είναι ψυχοπαθείς. Αλλά και αυτοί που δέχτηκαν να χρησιμοποιηθεί. Παρακολούθηση με συγκαλυμμένους τόνους ψεμάτων για βελτίωση απόδοσης και πράσινα άλογα. Στη καλύτερη περίπτωση δύσκολη τη ζωή του διδασκόμενου θα κάνει όχι του καθηγητή. Πραγματικά βγήκα από τα ρούχα μου.

  • Δεν υπαρχει φοιτητης που να μην αποσπαται η προσοχη του εστω για καποιες στιγμες του μαθητος, οσο καλος και να ειναι. Ειναι ανθρωπινο. Το να δημιουργεις τεστ βασιζομενο σ αυτες τις στιγμες ειναι απανθρωπο. Τωρα αν θες να ελεγξεις σε ποιες περιοδους το μαθημα γινεται βαρετο αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Αλλα επειδη επισης ειναι ανθρωπινο να επιλεγεις να επιρριψεις ευθυνες στους αλλους παρα στον εαυτο σου, θα την πληρωσουν οι φοιτητες

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.