Netflix: τέλος η υποστήριξη του AirPlay σε iOS συσκευές

Netflix, Netflix: τέλος η υποστήριξη του AirPlay σε iOS συσκευές

Το Netflix, με δημοσίευμα στην σελίδα υποστήριξης του αναφέρει πως η iOS εφαρμογή δεν θα υποστηρίζει πλέον την αναπαραγωγή περιεχομένου μέσω AirPlay.

Αρχικά, το Netflix ανέφερε μέσα από επίσημη δήλωση του ότι το πρόβλημα οφειλόταν «σε τεχνικό πρόβλημα» όμως στη συνέχεια με νεότερη δήλωση, έκανε γνωστό τον πραγματικό λόγο της αφαίρεσης του χαρακτηριστικού. Έτσι σύμφωνα με την νέα δήλωση της εταιρείας, η απόφαση αυτή πάρθηκε εξαιτίας της παρουσίας του AirPlay και σε άλλες συσκευές εκτός του Apple TV, και συγκεκριμένα σε συγκεκριμένες μάρκες τηλεοράσεων όπως ανακοινώθηκε στη έκθεση CES 2019.

Netflix, Netflix: τέλος η υποστήριξη του AirPlay σε iOS συσκευές

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Netflix είναι ότι «δεν υπάρχει τεχνικά τρόπος να διακρίνει το είδος της συσκευής στην οποία γίνεται μετάδοση του περιεχομένου του, προκειμένου να ενεργοποιεί τους απαραίτητους ελέγχους». Έτσι προκειμένου να διασφαλίσει ότι πληρούνται όλα τα πρότυπα ποιότητας για κάθε προβολή, η δημοφιλής video streaming υπηρεσία αποφάσισε να διακόψει την υποστήριξη του εν λόγω χαρακτηριστικού από την εφαρμογή του για iPhone και iPad.

Η χρήστες iOS συσκευών επίσης είχαν εξαιρεθεί όταν το Netflix κυκλοφόρησε το διαδραστικό επεισόδιο Black Mirror: Bandersnatch. Ο τίτλος αυτός δεν υποστηριζόταν πλήρως στο Apple TV. Επίσης τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία αφαίρεσε την δυνατότητα της in-app συνδρομής από την iOS εφαρμογή έτσι ώστε να αποφύγει να καταβάλει ένα ποσό από κάθε τέτοια συνδρομή στην Apple.

Τέλος, η εναλλακτική που προτείνει για τους χρήστες είναι να έχουν απευθείας πρόσβαση στην εφαρμογή του Netflix που υπάρχει όχι μόνο για το Apple TV αλλά και για τις άλλες συσκευές που υποστηρίζουν πλέον AirPlay.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.