Netflix: τέλος η υποστήριξη του AirPlay σε iOS συσκευές

Netflix, Netflix: τέλος η υποστήριξη του AirPlay σε iOS συσκευές

Το Netflix, με δημοσίευμα στην σελίδα υποστήριξης του αναφέρει πως η iOS εφαρμογή δεν θα υποστηρίζει πλέον την αναπαραγωγή περιεχομένου μέσω AirPlay.

Αρχικά, το Netflix ανέφερε μέσα από επίσημη δήλωση του ότι το πρόβλημα οφειλόταν «σε τεχνικό πρόβλημα» όμως στη συνέχεια με νεότερη δήλωση, έκανε γνωστό τον πραγματικό λόγο της αφαίρεσης του χαρακτηριστικού. Έτσι σύμφωνα με την νέα δήλωση της εταιρείας, η απόφαση αυτή πάρθηκε εξαιτίας της παρουσίας του AirPlay και σε άλλες συσκευές εκτός του Apple TV, και συγκεκριμένα σε συγκεκριμένες μάρκες τηλεοράσεων όπως ανακοινώθηκε στη έκθεση CES 2019.

Netflix, Netflix: τέλος η υποστήριξη του AirPlay σε iOS συσκευές

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Netflix είναι ότι «δεν υπάρχει τεχνικά τρόπος να διακρίνει το είδος της συσκευής στην οποία γίνεται μετάδοση του περιεχομένου του, προκειμένου να ενεργοποιεί τους απαραίτητους ελέγχους». Έτσι προκειμένου να διασφαλίσει ότι πληρούνται όλα τα πρότυπα ποιότητας για κάθε προβολή, η δημοφιλής video streaming υπηρεσία αποφάσισε να διακόψει την υποστήριξη του εν λόγω χαρακτηριστικού από την εφαρμογή του για iPhone και iPad.

Η χρήστες iOS συσκευών επίσης είχαν εξαιρεθεί όταν το Netflix κυκλοφόρησε το διαδραστικό επεισόδιο Black Mirror: Bandersnatch. Ο τίτλος αυτός δεν υποστηριζόταν πλήρως στο Apple TV. Επίσης τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία αφαίρεσε την δυνατότητα της in-app συνδρομής από την iOS εφαρμογή έτσι ώστε να αποφύγει να καταβάλει ένα ποσό από κάθε τέτοια συνδρομή στην Apple.

Τέλος, η εναλλακτική που προτείνει για τους χρήστες είναι να έχουν απευθείας πρόσβαση στην εφαρμογή του Netflix που υπάρχει όχι μόνο για το Apple TV αλλά και για τις άλλες συσκευές που υποστηρίζουν πλέον AirPlay.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9: Όλα τα μοντέλα της σειράς σε νέες εικόνες μαζί με τις προδιαγραφές της οθόνης

Η σειρά Google Pixel 9 αναμένεται να αποτελείται από τρία μοντέλα, το Pixel 9, το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Αυτά τα 5 χαρακτηριστικά θα το κάνουν να ξεχωρίσει

Τα μοντέλα iPhone 16 θα μοιάζουν αρκετά με τα μοντέλα iPhone 15, αλλά οι φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple θα κάνει μεγάλες αλλαγές το 2025.