Κάθε τέσσερις εβδομάδες και μία νέα έκδοση του Google Chrome
Σάββατο, 06/03/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
H Google ανακοίνωσε ότι από τον Chrome 94 και έπειτα θα παρουσιάζει μία σταθερή έκδοση του browser της κάθε μήνα.
Δευτέρα, 08/05/2017 · Λαΐδα Λιμνιάτη
Περισσότερες από 750.000 εφαρμογές κακόβουλου λογισμικού ανακάλυψε η εταιρεία ασφαλείας G DATA σε Android συσκευές στο α΄τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με την εταιρεία κάτι τέτοιο σημαίνει περίπου 8.400 εφαρμογές κακόβουλου λογισμικού κάνουν την εμφάνισή τους καθημερινά στο Android.
To 2016 καταμετρήθηκαν 3,24 εκατ. νέες κακόβουλες εφαρμογές για Android, ενώ για φέτος οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 3,5 εκατ.
Παρόλο που πιθανότατα η πλειοψηφία των κακόβουλων εφαρμογών δεν θα φτάσει ποτέ στο κινητό μας, εντούτοις η G DATA συνιστά να έχουμε εγκατεστημένο κάποιο antivirus.
Την ίδια στιγμή, θεωρεί ότι ένας από τους λόγους που οι Android συσκευές μπορεί να πέσουν θύμα κάποιας κακόβουλης εφαρμογής, είναι το γεγονός ότι πολλοί κατασκευαστές δεν ανανεώνουν τις εφαρμογές τους για παλαιότερες εκδόσεις του Android.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις το 7,1% των χρηστών που έχουν Android συσκευές έχουν υιοθετήσει το “Nougat”, με την πλειοψηφία (32%) των χρηστών να έχουν συσκευές που «φοράνε» το Android 5.0-5.1 (Lollipop) και το 31,2% να έχουν την έκδοση Marshmallow, ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που έχουν συσκευής με το Kitkat με το ποσοστό τους να ανέρχεται στο 18,8%.
Σάββατο, 06/03/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
H Google ανακοίνωσε ότι από τον Chrome 94 και έπειτα θα παρουσιάζει μία σταθερή έκδοση του browser της κάθε μήνα.
Πέμπτη, 04/03/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Εάν έχεις κάνει τη μετάβαση από το iPhone στο Android, μπορείς να μεταφέρεις τις φωτογραφίες σου από το iCloud στο Google Photos.
Πέμπτη, 04/03/2021 · Βάιος Βήτος
Θέλει να κάνει πιο εύκολη την προβολή των σχολίων και την προσθήκη νέου σχόλιου.
Τρίτη, 02/03/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Οι browsers που βρίσκονται προεγκατεστημένοι στα smartphones της Xiaomi θεωρούνται spyware.
Φαντάζομαι δεν μιλάμε για το play store.
Ναι αλλά πρακτικά τι σημαίνει αυτό ?
Αποκτούν πρόσβαση σε φωτογραφίες και γενικά στον σκληρό δίσκο του κινητού χωρίς την άδεια μας?
Υποκλέπτουν κωδικούς μας?
Ανοίγουν κρυφά κάμερα και μικρόφωνο και μας παρακολουθούν?
Τι σημαίνει κακόβουλο γενικά…
Δεν βοηθάει καθόλου η λέξη…
Φίλη Λαιδα, δεν είναι το θέμα ποια έκδοση υιοθετεί ο εκάστοτε χρήστης, αλλά η τσέπη του, καθότι όχι όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν την έκδοση 7.0 και άνω
Άλλες τόσες να βγουν δεν θα πάρουμε καμιά κακόβουλη εφαρμογή .
Πρώτον πρέπει να την κατεβάσεις εκτός playstore δεύτερον πρέπει να πας στην ρύθμιση ασφάλεια και να ενοποιήσειέ την επιλογή εγκατάσταση άγνωστων εφαρμογών.
Δηλαδή άντε Γειά
Χρησιμοποιώ υπολογιστές και κινητά από το 1996. Από τότε θυμάμαι να γίνεται ο κακος χαμός. Άρθρα για ιούς στα windows κάθε τοσο, μέχρι που βγήκαν τα smartphones. Μετά συνεχώς άρθρα για ιούς στο Android. Η πραγματικότητα; 21 χρόνια όχι μόνο δεν έχω πιάσει ποτέ ιό, αλλά δεν ξέρω ούτε πως είναι ο ήχος του antivirus.
Ιοί υπάρχουν, αλλά η πιθανότητα να κολλήσει κάποιος που κάνει συνετή χρήση (ο μέσος χρήστης δηλαδή) είναι μηδαμινή. Άλλωστε και τα windows και το Android έχουν ενσωματωμένες υπηρεσίες που σκαναρουν για κακόβουλες εφαρμογές. Τα υπόλοιπα είναι για να πουλάνε antivirus.