Πάνω από 750.000 νέες κακόβουλες εφαρμογές στο Android

, Πάνω από 750.000 νέες κακόβουλες εφαρμογές στο Android

Περισσότερες από 750.000 εφαρμογές κακόβουλου λογισμικού ανακάλυψε η εταιρεία ασφαλείας G DATA σε Android συσκευές στο α΄τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με την εταιρεία κάτι τέτοιο σημαίνει περίπου 8.400 εφαρμογές κακόβουλου λογισμικού κάνουν την εμφάνισή τους καθημερινά στο Android.

To 2016 καταμετρήθηκαν 3,24 εκατ. νέες κακόβουλες εφαρμογές για Android, ενώ για φέτος οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 3,5 εκατ.

Παρόλο που πιθανότατα η πλειοψηφία των κακόβουλων εφαρμογών δεν θα φτάσει ποτέ στο κινητό μας, εντούτοις η G DATA συνιστά να έχουμε εγκατεστημένο κάποιο antivirus.

, Πάνω από 750.000 νέες κακόβουλες εφαρμογές στο Android

Την ίδια στιγμή, θεωρεί ότι ένας από τους λόγους που οι Android συσκευές μπορεί να πέσουν θύμα κάποιας κακόβουλης εφαρμογής, είναι το γεγονός ότι πολλοί κατασκευαστές δεν ανανεώνουν τις εφαρμογές τους για παλαιότερες εκδόσεις του Android.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις το 7,1% των χρηστών που έχουν Android συσκευές έχουν υιοθετήσει το “Nougat”, με την πλειοψηφία (32%) των χρηστών να έχουν συσκευές που «φοράνε» το Android 5.0-5.1 (Lollipop) και το 31,2% να έχουν την έκδοση Marshmallow, ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που έχουν συσκευής με το Kitkat με το ποσοστό τους να ανέρχεται στο 18,8%.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikopoup

Φαντάζομαι δεν μιλάμε για το play store.

Γιώργος Μι

Ναι αλλά πρακτικά τι σημαίνει αυτό ?
Αποκτούν πρόσβαση σε φωτογραφίες και γενικά στον σκληρό δίσκο του κινητού χωρίς την άδεια μας?
Υποκλέπτουν κωδικούς μας?
Ανοίγουν κρυφά κάμερα και μικρόφωνο και μας παρακολουθούν?
Τι σημαίνει κακόβουλο γενικά…
Δεν βοηθάει καθόλου η λέξη…

Panayiotius

Φίλη Λαιδα, δεν είναι το θέμα ποια έκδοση υιοθετεί ο εκάστοτε χρήστης, αλλά η τσέπη του, καθότι όχι όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν την έκδοση 7.0 και άνω

Vasilist

Άλλες τόσες να βγουν δεν θα πάρουμε καμιά κακόβουλη εφαρμογή .
Πρώτον πρέπει να την κατεβάσεις εκτός playstore δεύτερον πρέπει να πας στην ρύθμιση ασφάλεια και να ενοποιήσειέ την επιλογή εγκατάσταση άγνωστων εφαρμογών.
Δηλαδή άντε Γειά

james

Χρησιμοποιώ υπολογιστές και κινητά από το 1996. Από τότε θυμάμαι να γίνεται ο κακος χαμός. Άρθρα για ιούς στα windows κάθε τοσο, μέχρι που βγήκαν τα smartphones. Μετά συνεχώς άρθρα για ιούς στο Android. Η πραγματικότητα; 21 χρόνια όχι μόνο δεν έχω πιάσει ποτέ ιό, αλλά δεν ξέρω ούτε πως είναι ο ήχος του antivirus.

Ιοί υπάρχουν, αλλά η πιθανότητα να κολλήσει κάποιος που κάνει συνετή χρήση (ο μέσος χρήστης δηλαδή) είναι μηδαμινή. Άλλωστε και τα windows και το Android έχουν ενσωματωμένες υπηρεσίες που σκαναρουν για κακόβουλες εφαρμογές. Τα υπόλοιπα είναι για να πουλάνε antivirus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.