Software

Η Nokia αποκαλύπτει το Pure UI, μια νέα γλώσσα σχεδιασμού διεπαφής χρήστη

Η Ομάδα Σχεδίασης της Nokia έχει δημιουργήσει μια νέα γλώσσα σχεδιασμού διεπαφής χρήστη που ονομάζεται Pure UI. Aυτή προορίζεται – προφανώς – για τηλέφωνα Nokia αλλά και για τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας.

Έχει μια καθαρή, μινιμαλιστική εμφάνιση, η οποία είναι η κορυφαία σχεδιαστική τάση αυτή τη στιγμή. Στόχος της να είναι ανθεκτική και ευέλικτη, με πολλά στοιχεία να την καθορίζουν.

Ένα σημαντικό μέρος της νέας εμφάνισης είναι η γραμματοσειρά Nokia Pure, η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε όλο το UI. Ακόμα, υπάρχουν εικονίδια ειδικά σχεδιασμένα για τη διεπαφή αλλά και κάποια animations που τραβούν την προσοχή του χρήστη σε κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο όταν χρειάζεται.

Η ομάδα της Nokia έχει επίσης προετοιμάσει τυπικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι σχεδιαστές για τη γρήγορη κατασκευή οθονών με σταθερή εμφάνιση. Η σκοτεινή λειτουργία υποστηρίζεται με στοιχεία και εικονίδια να προσαρμόζουν ανάλογα το στυλ τους.

Η διεπαφή έχει σχεδιαστεί για να κλιμακώνεται από μικροσκοπικές οθόνες που φοριούνται στον καρπό έως μεγάλα πάνελ που τοποθετούνται στον τοίχο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.