Nokia, Αποχαιρετάει τα MeeGo και Symbian

Οριστικά τέλος και επίσημα, έβαλε η Nokia στην ανάπτυξη των λειτουργικών συστημάτων MeeGo και Symbian. Την περασμένη Τετάρτη, 1η Ιανουαρίου, η Nokia έκλεισε την πόρτα στους developers των εφαρμογών που ανεβαίνουν στο Ovi Store και επισημοποίησε την οριστική εγκατάλειψη των δύο λειτουργικών συστημάτων που “φόρεσαν” πολλές επιτυχημένες συσκευές της.

Η Nokia μερίμνησε βέβαια έτσι ώστε όσοι developers έχουν ήδη ανεβάσει, επί πληρωμή, εφαρμογές στο Ovi Store, να συνεχίζουν να εισπράτουν χρήματα από τις πωλήσεις που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν κατά το προσεχές διάστημα.

Οι χρήστες που έχουν στα χέρια τους κάποια συσκευή Symbian ή MeeGo θα συνεχίσουν να έχουν κανονικά πρόσβαση στο Ovi Store και να κατεβάζουν εφαρμογές. Βέβαια εξαιτίας της απουσίας ενημερώσεων, οι εφαρμογές είναι καταδικασμένες να χαρακτηριστούν “outdated” σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 3 Ιανουαρίου 2014 21:05

Σχόλια

  • Εντάξει, αυτή είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων... Πάντως τώρα με την αλματώδη ανάπτυξη των Windows Phones η Nokia πηγαίνει όλο και καλύτερα!

  • Αναμενόμενο!
    Βασικά δεν υπάρχει Nokia. Αφού μιλάμε για smartphones, δεν υπάρχει! Μιλάμε πλέον για MS. Δυστυχώς... Κρίμα για μια τέτοια εταιρία!

    Ας ελπίζουμε η κανονική Nokia στις καινούργιες συσκευές (ότι είδους κι αν είναι), ας τα χρησιμοποιήσει σωστά.

  • Δε μου άρεσε καθόλου το symbian. Το meego απο την άλλη μ άρεσε αλλά είχε μικρή ζωή και καθόλου πλάτες. Συσκευές που το φορούσαν κόστιζαν παααααρα πολύ. Κριμα πάντως που το κάνουν αυτό σε όσους έδωσαν λεφτά για μια συσκευή meego.Κριμας

  • Ενα εχω να πω...κριμα και για τα δυο...γιατι με τα σημερινα τεχνικα χαρακτηριστικα και τα δυο θα πηγαιναν σφαιρα!!!!!!!!!ενα κριμα κι ενα γιατι θα μας απασχολει για παντα.. :(

  • μπορουν να γινονται αναβαθμισεις των εφαρμογων μεσω των in-apps updates. ηδη πολλες εφαρμογες παρεχουν αυτη τη λυση π.χ. cute tube. το θεμα ειναι να μεινει ανοιχτο το ovi store καθως πολλες υπηρεσιες της nokia που αφορουν το symbian ηδη εχουν κλεισει ή θα κλεισουν.

    _NOKIA 808 PUREVIEW THE MOBILE KING

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ιωσηφίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.