Η Nvidia δημιούργησε AI πρόγραμμα που μετατρέπει απλά σχήματα σε πραγματικά τοπία

Nvidia AI, Η Nvidia δημιούργησε AI πρόγραμμα που μετατρέπει απλά σχήματα σε πραγματικά τοπία

Το μέλλον ανήκει στην τεχνητή νοημοσύνη, κι αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα, με διάφορα project που παρουσιάζονται από αρκετές τεχνολογικές εταιρείας. Μετά τη δημιουργία προσώπων με τη χρήση AI, η Nvidia μας κάνει μία επίδειξη για το τι μας περιμένει στο μέλλον, και πώς η AI θα αλλάξει μία για πάντα το πώς οι καλλιτέχνες σχεδιάζουν τα projects τους. Η εταιρεία δημιούργησε ένα πρωτότυπο λογισμικό, το οποίο μετατρέπει τα doodles σε ρεαλιστικά τοπία.

Χρησιμοποιώντας ένα AI μοντέλο γνωστό ως generative adversarial network (GAN), το λογισμικό επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν κάτι που η Nvidia ονομάζει «έξυπνη βούρτσα». Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να κάνει ένα πολύ βασικό σκίτσο ενός τοπίου, όπως ένα δέντρο σε ένα λόφο, και το λογισμικό θα συμπληρώσει το σκίτσο με φυσικές υφές όπως γρασίδι, σύννεφα, δάση ή βράχους. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην αγγίζουν τον φωτορεαλισμό αλλά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το λογισμικό είναι ακόμη υπό ανάπτυξη.

Nvidia AI, Η Nvidia δημιούργησε AI πρόγραμμα που μετατρέπει απλά σχήματα σε πραγματικά τοπία

Αυτό το λογισμικό δεν είναι ακριβώς καινούργιο, αφού έχουμε δει ένα αντίστοιχο το οποίο μετατρέπει τα Google Doodle σε clipart. Το project της Nvidia είναι μία πολύ πιο βελτιωμένη έκδοση του AI προγράμματος της Google, και δημιουργεί σαφώς καλύτερες εικόνες από ότι τα απλά clipart.

Το λογισμικό λειτουργεί απίστευτα γρήγορα, και δημιουργεί τα τοπία σε χρόνο ρεκόρ. Επίσης, είναι εκπληκτικά διαισθητικό, για παράδειγμα, αν ο χρήστης ζωγραφίσει ένα δέντρο και ύστερα μία λίμνη, τότε το AI πρόγραμμα προσθέτει άμεσα την αντανάκλαση του δέντρου στη λίμνη.

Ωστόσο, η επίδειξη που βλέπουμε δεν είναι και τόσο ρεαλιστική, διότι το λογισμικό δεν μπορεί να δημιουργήσει οποιοδήποτε texture φανταστούμε. Για παράδειγμα, η δημιουργία ψεύτικου γρασιδιού και νερού είναι σχετικά εύκολη για τα GANs, επειδή τα συγκεκριμένα οπτικά σχέδια είναι αδόμητα. Αντίστοιχα, η δημιουργία κτιρίων ή επιπλων είναι πολύ πιο δύσκολη και τα αποτελέσματα είναι λιγότερο ρεαλιστικά.

Η Nvidia δεν είπε αν σκοπεύει να μετατρέψει το λογισμικό σε πραγματικό προϊόν, αλλά ανέφερε ότι τέτοια εργαλεία θα μπορούσαν στο μέλλον να βοηθήσουν τους πάντες, από αρχιτέκτονες, πολεοδόμους, σχεδιαστές τοπίου, μέχρι και προγραμματιστές παιχνιδιών.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.