Οδηγός για να περάσεις GCam σε αρκετά Android smartphone, εκτός από Huawei App Gallery

, Οδηγός για να περάσεις GCam σε αρκετά Android smartphone, εκτός από Huawei App Gallery

Τα παιδιά από το XDA developers δεν σταματούν να μας εκπλήσουν με την όρεξη που έχουν να πειράζουν τα περισσότερα Android smartphones που κυκλοφορούν εκεί έξω. Αυτή τη φορά δημιούργησαν έναν οδηγό μέσα από τον οποίο θα μπορέσετε να κατεβάσετε εύκολα την εφαρμογή GCam σε διάφορα μοντέλα Android smartphone για να μπορέσετε να τραβήξετε ακόμα καλύτερες φωτογραφίες με το κινητό σας.

Προσοχή η διαδικασία απευθύνεται σε κατόχους Android smartphones με Google Mobile Services (GMS), αν διαθέτετε κάποιο Huawei smartphone με HMS και App Gallery (οπως τα P40) δεν θα μπορέσετε.

Η λίστα με τα αρχεία apk που παρέχει δωρεάν η ομάδα των XDA developers είναι για αρκετά μοντέλα Android smartphones με GMS, αλλά και πάλι όχι για όλα. Ακολουθείστε τα απλά βήματα του οδηγού για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή GCam στο κινητό σας και να απολάυσετε τη μαγεία του Google HDR+ optimization στις φωτογραφίες σας.

Δύο απλά βήματα για GCam
  1. Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή Camera2 API Probe και ελέγξτε αν το Android smartphone σας είναι συμβατό κοιτώντας αν στο πεδίο “Hardware Support LEvel” είναι με πράσινο τουλάχιστον 1 από τα 4 πεδία.
  2. Κατόπιν επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα των XDA developers και βρείτε το αρχείο apk που αντιστοιχεί στη συσκευή σας. Κατεβάστε την εφαρμογή και εγκαταστήστε τη.

Αυτό ήταν όλο. Τώρα έχετε κάποια ή κάποιες από τις λειτουργίες του GCam στα χέρια σας και ξεκινήστε να τραβάτε φωτογραφίες!

Σημείωση: Ανάλλογα με το κάθε μοντέλο smartphone λειτουργούν και συγκεκριμένες επιλογές του GCam.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης

Για p30 pro αξίζει gcam θα δω διαφορά;

Κώστας Βλαχάκης

Ρίξτε μια ματιά στη σχετική σελίδα των XDA developers, δεν βλέπω να υπάρχει διαθέσιμο το αρχείο apk για το P30 Pro. Ναι βελτιώνει πολύ την απόδοση στις φωτογραφίες, όμως το P30 Pro έχει ήδη μια πολύ καλή κάμερα.

Gadgetfreak

Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία τα οποία βελτιώνει (λίγο sharpness, λίγο white balance) αλλά επειδή η Huawei δεν ε συνεργάζεται με Developers καθόλου 1ον δεν δίνει πρόσβαση στο camera api2 (απαραίτητο για πλήρη πρόσβαση στους αισθητήρες) και αντίστοιχα δεν δίνει όλες τις πληροφορίες για τους επεξεργαστές της.
Ανά μήνα ίσως και πιο αραιά προσπαθώ να κατεβάσω μια εφαρμογη (gcam πάντα) και η μόνες που δουλεύουν είναι μέχρι την έκδοση 6xxx.οτιδηποτε και πιο κάνω σπάνια λειτουργεί και αν λειτουργεί δεν έχει βίντεο ή έχει βίντεο και δεν έχει night mode η μπροστινή κάμερα δεν δουλεύει γενικά προβλήματα έχει πάρα πολλά.

Nightfalls 😈

To p30 Pro έχει εκπληκτική κάμερα και φοβερό auto mode γιατί να μπεις στην διαδικασία για πειράματα..

Gadgetfreak

Έχεις δίκιο φίλε αλλά εγώ πχ την χρησιμοποιώ για πανοραμικές φωτογραφίες καθώς έχει πολύ καλό stiching! (αφού δεν λειτουργούν night modes etc)

George

Υποστηρίζεται η gcam σε κινητά TCL?

K.R.

Έπρεπε να γκουγκλαρω για να ανακαλύψω αυτή την μάρκα χαχαχα. Αλλά από ότι βλέπω πρέπει να παίρνει. Κατέβασε την και δες αν δουλεύει. Προτείνω αυτή: https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog1500/

Υπερονυμος

Γ

Last edited 3 years πριν by Υπερονυμος
K.R.

Τα περισσότερα σε αυτή την λίστα είναι πολύ out dated. Για πιο πρόσφατα καλύτερα η σελίδα με όλες τις κάμερες και όλους τους devs: http://www.celsoazevedo.com .
Γενικά είναι καλύτερα να το κοιτάς με τι επεξεργαστή έχεις παρά το κινητό συγκεκριμένα, γιατθ6θα χαθείς. Αν το κινητό σου έχει snapdragon επεξεργαστή τότε 99% των περιπτώσεων θα δουλεύει κατευθείαν η κάμερα του urnyx. Για samsung exynos υπάρχει μόνο ένας developer που βγάζει και είναι ο zoran. Και για mediatek ψάξτε τον developer wyroczen.
Τέλος, στο σαίτ όταν πάτε να κατεβάσετε την κάμερα σας, υπάρχει και λινκ με λίστα έτοιμων xml από άλλους για κάθε συσκευή.
Enjoy! 🙂

Aggelos

Πλεον δεν εχει νοημα να βαζεις gcam , πχ στο poco x3 που εχω σε συγκριτικο με την stock camera οι διαφορες ειναι ελαχιστες και σε πολλες περιπτωσεις βγαζει χειροτερες φωτο με το gcam.

K.R.

Ισχύει ότι μερικές φορές η gcam μπορεί να έχει χειρότερες φωτογραφίες αλλά σε καμία περίπτωση “δεν έχει νόημα να βάζεις gcam”. Αν δεν βλέπεις μεγάλη διαφορά θα σιυ πρότεινα να τσεκαρεις διαφορετικές ρυθμίσεις (xmls) για την συσκευή σου ή ακόμη και διαφορετική gcam.

Nefeli

Δεν χρειάζεται να κατεβάσουν καμία εφαρμογή δευτερεύουσα και να ψάχνουν και να μπερδεύονται γράφεις xda gcam το μοντέλο αν υπάρχει το port καλώς .Στο site υπάρχουν όλα τα μοντέλα από όλες τις φίρμες που αντιστοιχεί η εκάστοτε gcam. Η urnix είναι η πιο διαδεδομένη.Το techblog θα μπορούσε να κάνει ένα βίντεο στο You tube Υπάρχουν ελληνικά videos που δείχνουν βήμα βήμα απλά και όμορφα πως να το κάνεις.Δεν είναι τίποτα και αξίζει ο κόπος αν είσαι αρχάριος φαίνεται βουνό αν το ψάξεις λίγο την έχεις κατεβάσει σε 2 λεπτά.

ΦΩΤΗΣ

Καλημέρα είδα ένα άρθρο σας με την εφαρμογή camera2 api probe κ την κατέβασα χωρίς όμως να φαίνεται κάπου ότι κατέβηκε στο κινητό μου (gigaset gs 370).
Μετά είδα ότι δεν είναι στην λίστα που είχε πιο κάτω κ το παράτησα ,κάποια στιγμή πήγα στο άλμπουμ κ έλειπαν οι φωτογραφίες!
Υπάρχει περίπτωση να μου έχει χάσει τις φωτό που είχα αποθηκεύσει;
Πώς μπορώ να τις βρω;

Jim

Να μην το πειραζες ας προσεχες. Όλοι εδώ μέσα το παίζετε ειδικοί.

Φωτης

Μιζέρια τζιμ να ασχολείσαι με των άλλων τις απορίες επικριτικά Δεν ζεις απομι ζεις. .

Jim

ξέρω τι λέω και μην ασχολείσαι εσύ

Φωτης

Όλα οκ τελικά κ όντως δουλεύει ένα επίπεδο

Last edited 3 years πριν by Φωτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.