Huawei P40 και P40 Pro κυκλοφορούν 9 Απριλίου στην Ελλάδα, μάθαμε τιμές και δώρα

, Huawei P40 και P40 Pro κυκλοφορούν 9 Απριλίου στην Ελλάδα, μάθαμε τιμές και δώρα

Αλλαγές στις τιμές και προσθήκη δώρων μαθαίνουμε τελευταία στιγμή για τα νέα Huawei P40 και P40 Pro που θα ανακοινωθούν σήμερα αλλά και τα P40 Lite και P40 Lite. Πριν από δύο εβδομάδες το Techblog έκανε γνωστές στην Ελλάδα – και τον κόσμο – τις αναμενόμενες τιμές των μοντέλων της νέας σειράς P40 της Huawei.

Update: Επίσημα τα νέα Huawei P40 series

Οι τιμές των P40 και P40 Pro

Σήμερα έχουμε τις τιμές που οριστικοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή μαζί με τα δώρα που θα προσφέρει η Huawei σε όσους προπαραγγείλουν τα νέα P40. Στα premium μοντέλα δεν έχουμε αλλαγές στην τιμή, το P40 Pro θα έχει 1139 ευρώ και το P40 τιμή 849 ευρώ, ακριβώς όπως σας είχαμε κάνει γνωστό 14 μέρες πρίν. Αυτό που προστίθεται όμως είναι το δώρο από ένα Huawei P30 Lite σε όσου προπαραγγείλουν από σήμερα το μεσημέρι τα δύο αυτά μοντέλα μέχρι και τις 8 Απριλίου. Πέμπτη 9 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν τα νέα P40 και P40 Pro στην Ελλάδα.

Οι τιμές των P40 Lite E και P40 Lite

Αλλαγές τις τελευταίας στιγμή προέκυψαν στην τιμή των δύο “low-end” μοντέλων. Πιο συγκεκριμένα η τιμή του Huawei P40 lite Ε έπεσε 20 ευρώ από την τιμή που μαθαίναμε πριν από δύο εβδομάδες και αυτή έκατσε στα 179 ευρώ και μαζί δώρο το Huawei Band 3 ενώ το P40 Lite τσίμπησε πάνω 40 ευρώ και αντι για 329 ευρώ θα έχει τελικά 369 ευρώ και μαζί δώρο το Huawei Y7 2019.

Τιμές Huawei P40 series στην Ελλάδα

Huawei P40 Pro 256GB τιμή 1.139 ευρώ (δώρο το Huawei P30 Lite)
Huawei P40 128GB τιμή 849 ευρώ (δώρο το Huawei P30 Lite)
Huawei P40 Lite τιμή 369 ευρώ (δώρο το Huawei Y7 2019)
Huawei P40 lite E τιμή 179 ευρώ (δώρο το Huawei Band 3)

Τα δώρα ισχύουν για όσους προ-παραγγείλουν τα νέα P40 από σήμερα το μεσημέρι και έως τις 8 Απριλίου.

Η απουσία του Google Play από τα Huawei smartphones

Το θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει σε αυτά τα πρώτα βήματα της Huawei χωρίς Google Mobile Services (GMS) είναι η απουσία του γνωστού μας Google Play με συνέπεια όλα τα νέα smartphones P40 δεν θα έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο application store με τις περισσότερες Android εφαρμογές.

Η απουσία του Google Play θα είναι σημαντική και για τους λάτρεις της φωτογραφίας μιας και – αρχικά τουλάχιστον – δεν θα έχουν πρόσβαση σημαντικές εφαρμογές των φωτογραφικών εταιρειών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την σύνδεση της κάμερας τους με το smartphone τους, με σκοπό τον απομακρυσμένο έλεγχο ή την άμεση κοινοποίηση του υλικού τους, όπως FUJIFILM Camera Remote, Canon Camera Connect, Canon EOS Remote, Nikon SnapBridge, OLYMPUS Image Share, Sony Imaging Edge Mobile. Αυτές δεν τις βρήκαμε σήμερα στο AppGallery της Huawei όπως αναφέρει το PTTL.gr.

Η Huawei έχει μπει σε ένα αγώνα δρόμου προσέλκυσης developers για να ετοιμάσουν και να διαθέσουν τις εφαρμογές τους στο δικό της application store, το AppGallery ανακοινώνοντας της διάθεση εκατομμυρίων δολαρίων για events και workshops εκμάθησης των Huawei Mobile Services (HMS), ενώ προσφέρει το 100% των εσόδων που θα προκύψουν από αυτές, στους ίδιους τους developers, σημαντικό δέλεαρ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΤΚ

Το p40 pro plus θα έρθει;

ΒΑΣΙΛΗΣ

Μονο άμα το φερουν σε καταστήματα στο σκρουτζ και ιουνιο

Γιώργος Κ

1140 ευρώ για ένα κινητό χωρίς gms είναι το λιγότερο γελοίο και μην πείτε ότι είναι εύκολο να τα εγκαταστήσεις με κάποιο πλάγιο τρόπο γιατί ποιος μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα είναι ασφαλής. Γενικα θεωρώ ότι δύσκολα θα καταφέρει να αντέξει χωρίς τη google.

Στην κατασταση που βρίσκεται πρέπει να αναθεωρήσει την τιμολογιακή της πολιτική.

Κώστα ευχαριστούμε για την άμεση ενημέρωση

Nickolas

Πολύ υψηλές τιμές και αδιάφορα δώρα, κρίμα.

Lunsil

Κάτι που δεν καταλαβαίνετε μερικοί είναι το εξής:

Η Huawei αναγκάστηκε να αφαιρέσει όλες τις επιπλέον υπηρεσίες τις Google και να κρατήσει το καθαρό λειτουργικό μόνο. Αυτό που κάνει είναι η δημιουργία του δικού της οικοσυστήματος, καθώς και στο μέλλον του δικού της λειτουργικού. Και καλά κάνει. Αφού το έκανε η Apple άνετα μπορούν και αυτοί. Και ως Developer εγώ προσωπικά προτιμώ να έχω την εφαρμογή μου, στο δικό της κατάστημα παρά της Google. (Καθαρά λόγο κέρδους)

Το τηλέφωνο είναι φανταστικό και ευτυχώς θα κυκλοφορήσουν παντού. Απέδωσαν οι πωλήσεις του Mate 30 Pro όπως φαίνεται.

κ. Βλαχάκη ευχαριστούμε για το άρθρο. Περιμένουμε unboxing & full review!

Anonymous

Τι εννοείς αφού το έκανε η Apple μπορούν και αυτοί; Η Apple σε χρηματιστηριακή αξία είναι 5 φορές πάνω από την huawei, είναι στον χώρο της τεχνολογίας από το 1976 σε αντίθεση με την huawei που ιδρύθηκε το 1987 (που τότε ήταν μόνο στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και όχι σε τίποτα άλλο) και επίσης η Apple είναι αμερικανική εταιρία και η huawei κινεζική. Τέλος, τώρα με το ban των Η.Π.Α η huawei καταστρέφεται οικονομικά. Πιστεύεις όντως πως η huawei μπορεί να φτιάξει το δικό της οικοσύστημα ;

Lunsil

Αυτό που εννοώ είναι πάρα πολύ απλό. Έφερα την Apple σαν παράδειγμα γιατί ήταν η π΄ρωτη εταιρία που έχτισε το δικό της “κλειστό” οικοσύστημα. Θα μπορούσε να είναι η Χ, Ψ εταιρία. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει και με τις αυτοβιομηχανίες (Mercedes, BMW, Audi etc). Την ιστορία της κάθε εταιρίας την ξέρω απέξω δεν χρειάζομαι υπερανάλυση. Επικεντρώνεσαι σε λεπτομέριες και χάνεις την ευρύτερη εικόνα. Δεν πάν να περάσουν και 100 χρόνια από την ίδρυση της εταιρίας. Καλός η κακός αποφάσησε να χτίσει το δικό της οικοσύστημα με την μόνη διαφορά το ότι θα είναι “ανοικτό” σε αντίθεση με την Apple. Για αυτό και τις συγκρίνω όχι για το πόσα κέρδη είχ η κάθε μία. Κάτι το οποίο το στηρίζω προσωπικά καθώς δεν μιλάμε για το λειτουργικό “windows mobile” πχ. Όσο για το ότι καταστρέφεται οικονομικά, κάνεις λάθος. Αν πραγματικά καταστρεφόταν δεν θα έβαζε τις τιμές αυτές, δεν θα τα έβγαζε σε όλες τις αγορές και θα τα έβγαζε μόνο στις επικερδής χώρες που ξέρει ότι θα έχει σίγουρο τζίρο. Και ναι πιστεύω πως μπορεί μια χαρά να το καταφέρει καθώς αυτό που προσπαθεί να κάνει αξίζει και είναι διαφορετικό. Δεν σου λέω ότι θα το έχει έτοιμο αύριο προφανώς, ούτε σε… Συνέχεια »

Vendetta

Lunsil οντως είναι φοβερό κινητό. Αλλά είτε αναγκάστηκε είτε όχι, δεν παύει να λειτουργεί αποτρεπτικά για αγορά από έναν μέσο χρήστη που δεν έχει μεγάλη εμπειρία σε εγκατάσταση Google εφαρμογών. Μην κοιτάς τους χρήστες που ξέρουν τι σημαίνει εγκατάσταση custom roms κ.λπ. Είναι λίγοι. Η πλειοψηφία δεν ξέρει τι σημαίνει apk.
Κρίμα (εν μέρει γιατί έβαλε τα χεράκια της από ότι ακούω) για μια τέτοια εταιρία που μας έδινε την καλύτερη κάμερα της αγοράς (και για τους χρήστες που εκτιμούν τι σημαίνει καλύτερη κάμερα) που έχασε την ολοκλήρωσή της.
Τέλος, θα πρέπει να βλέπουμε πότε η κάθε εταιρία κάνει τα πρώτα βήματα στο δικό της κατάστημα. Η apple τα έκανε στη φάση της εισαγωγής του κύκλου ζωής των προιόντων της. Η Huawei τα κάνει στη φάση της ανάπτυξης, μη σου πω και ωρίμανσης. Οπότε οι δυσκολίες ανάπτυξης του δικού της οικοσυστήματος είναι περισσότερες σε αυτή την περίοδο.
ΥΓ: τι εννοείς ότι σε συμφέρει περισσότερο η ανάπτυξη app στη Huawei λόγω κέρδους? Και στο android έχεις πολύ μικρό κόστος και περισσότερους χρήστες. Σωστά?

Lunsil

Μωρέ το κινητό φοβερό είναι, και για αυτό ποντάρει εκεί, ξέρει πολύ καλά πως το hardware το έχει και πως χτυπάει άνετα τον ανταγωνισμό μαζί με την τεχνική νοημοσύνη που διαθέτει. Για αυτό άλωστε δεν έβαλε και full specs aka Samsung… αποτρεπτικά για έναν μέσο χρήστη. Ο μέσος χρήστης δεν θα δώσει 1000+ ευρώ για κινητό αρχικά. Ότι κινητό και να είναι. Οπότε δεν την ενδιαφέρει αυτό. Ξέρει πως τις πωλήσεις θα τις κάνει. Επίσης δεν είναι Apple. Σε λίγους μήνες θα έχει πέσει στο μισό η τιμή τους. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί ταράζζεστε με τις τιμές. Εδώ άλλοι δίνουν 1400-1600 για iPhone, και καλά κάνουν. Μα εννοείτε πως αυτό που επειχηρεί να κάνει είναι δύσκολο. Αλλά έτσι είναι σαν να μου λες ότι ότι είναι δύσκολο δεν χρειάζεται να το υλοποιήσουμε? Όσο για το που είναι καλύτερα να ανεβάζω τις εφαρμογές μου, προτειμώ το κατάστημα τις Huawei και να έχω όλο το ποσό κερδισμένο + έτοιμα για κατέβασμα από την official σελίδα τους (όπως άλλωστε έκανε και το Fortnite). Παρά να επιλέξω το Appstore δίνωντας ένα μεγάλο ποσό στην Google. Απλά προσωπικές επιλογές. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει ότι θέλει.

Tillix

Υπάρχει περίπτωση να ισχύσει απόσυρση του P30 pro + κάποιο μικρό ποσό για την απόκτηση του p40 pro?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.