Opera 43: Η πιο γρήγορη έκδοση που έχει κυκλοφορήσει ποτέ

Μπορεί ο Chrome να έχει την μερίδα του λέοντος, όμως δεν είναι ο μοναδικός browser. Ο Opera είναι ένας από τους παλαιότερους και σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα έκδοση. Ο Opera 43 θεωρείται ότι είναι η ταχύτερη έκδοση που έχουμε δε μέχρι σήμερα. Εκτός από την ταχύτητα, η καινούρια έκδοση φέρνει και κάποια νέα χαρακτηριστικά.

Πρώτο είναι το instant page loading, το οποίο προβλέπει τι URL πληκτρολογείς και πριν τελειώσεις την πληκτρολόγηση, προχωρά στην φόρτωση της σελίδας στο background. Επομένως, όταν πατήσεις enter, η σελίδα θα εμφανιστεί αμέσως. Το instant page loading γίνεται όλο και πιο έξυπνο, μαθαίνοντας τις συνήθειες του χρήστη. Επίσης, όταν χρησιμοποιείς την address bar για να κάνεις αναζήτηση, κάνει pre-load τα αποτελέσματα με βάση το ποιο είναι το πιο πιθανό να κάνεις κλικ.

Στα Windows, υπάρχει ένα διαφορετικό performance feature ενσωματωμένο στην τελευταία έκδοση του Opera. Ονομάζεται Profile Guided Optimization (PGO), είναι μια τεχνική που μπορεί να κάνει το software να τρέχει σε Windows πολύ πιο γρήγορα, όταν χρησιμοποιεί τη λιγότερη CPU. Το PGO βελτιστοποιεί τα πιο σημαντικά κομμάτια του browser, κάνοντάς την εκκίνησή του 13% πιο γρήγορη από πριν. Τα benchmarks επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει και βελτίωση στην απόδοση από 3.35% έως 60.3% (ανάλογα με το ποιο benchmark δοκιμάζεις).

Τέλος, ο Opera 43 διαθέτει “classic link selection”, που σημαίνει ότι μπορείς να διαλέξεις εύκολα και γρήγορα ένα link χωρίς να το ενεργοποιείς. Αυτό είναι δυνατό από μια αλλαγή που έγινε στη λειτουργία click and drag.

opera 43, Opera 43: Η πιο γρήγορη έκδοση που έχει κυκλοφορήσει ποτέ

opera 43, Opera 43: Η πιο γρήγορη έκδοση που έχει κυκλοφορήσει ποτέ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChristosT

Mε τα ίδια πρόσθετα του firefox, πάει τρένο. Τεράστια διαφορά.
Μόλις άλλαξα browser.

Demis

αν ειχε και εναν bookmark manager (εστο σαν αυτο του chrome… καλα σαν του firefox ουτε στα ονοιρα) θα ειχα κάνει την μετάβαση χαλαρα

football 4 ever

μολις το εκανα download το δοκιμασα με την καινουρια εκδοση και δεν μου εβγαζε
το πισω background.?..γιατι;

ChristosT

@football 4 ever το βγάζει με κενή σελίδα.
Μετά στην μετάβαση της αναζήτησης χάνεται και είναι λογικό.

Kostas

Ο chrome έχει πρωτιά για τον ίδιο λόγο που είχε πρωτιά ο IE μέχρι πρόπερσι…και εγώ είμαι εξαναγκασμένος χρήστης chrome αλλά δεν τον χρησιμοποιώ 😉
Και στο pc άντε να τον ανοίξω σαν δεύτερο browser μια φορά το μήνα…άρα το στατιστικό είναι απλά για να πανηγυρίζουν οι κάγκουρες φαίνομαι χρήστης χωρίς να είμαι 😉

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Χρησιμοποιώ Edge απο τότε που βγήκαν τα ad-ons και είμαι αρκετά ικανοποιημένος αλλα θα του δώσω μια ευκαιρία ξανά του opera…

ChristosT

Βασικά τσεκάρετε λίγο την λειτουργία που σας δείχνει πόσο γρήγορα φορτώνει μία ιστοσελίδα ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ adblocks και θα το βρείτε διασκεδαστικό και αρκετά ενημερωτικό.
Μπράβο στην εταιρεία, δείχνει να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και συμμαζεμένη.

james

Υποστηριζει profiles ο opera; Μην τον κατβασω τζαμπα

Stam80s

Για εμένα είναι από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος browser. Από τότε που τον έβαλα σταμάτησα να χρησιμοποιώ firefox. Έχω σαν 2ο τον Edge που τα πάει και αυτός πολύ καλά. Chrome χρησιμοποιώ σπάνια και μου είναι αδιάφορος…όπως είπε ο Κώστας στο σχόλιό του είμαστε εξαναγκασμένοι χρήστες!

Pnkr

@Kostas δυστυχώς φίλε δεν είναι έτσι. Τα στατιστικά δεν είναι στατιστικά ληψεων αλλά χρησης. Έχω διαχείριση στην εταιρία που δουλεύω κοντά στα 50 websites, και το ποσοστό χρήσης του chrome ξεπερνα το 60%.

sokel

το θέμα με το Opera είναι ότι ήταν ο πιο καινοτόμος μετά άλλαξε μηχανή και κατάντησε ίδιος με τον chrome τώρα με το neon και το opera ξαναβρίσκει την καινοτομία που είχε χάσει

Apostolos

Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί είναι κακό να χρησιμοποιείς Chrome?
Από ταχύτητα πάντως δεν έχει πρόβλημα εκτός αν το σέρνει κάποιο extension.

NikosAr

Στα + να βάλουμε ότι είναι και ο μόνος που διαθέτει δωρεάν VPN ενσωματωμένο!!

GS

Μόλις κατέβασα την καινούργια έκδοση και κατάλαβα αμέσως πόσο πιο γρήγορη είναι σε σχέση με την παλιά που ψηλο-σερνόταν.Και χωρίς να μου διαγράψει ούτε αποθηκευμένους κωδικούς ούτε τίποτα.Απλά μπράβο στον Opera.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Instagram Opera

Η νέα έκδοση του browser Opera έχει το Instagram ενσωματωμένο

Ο Opera 68 έχει πλέον το Instagram ενσωματωμένο στη sidebar για να έχεις άμεση πρόσβαση στο Instagram και να ανταλλάσεις μηνύματα με τους followers σου.

Software E3 2019 Opera

Opera GX: Gaming browser απελευθερώνει πόρους συστήματος όταν ανοίξουμε παιχνίδι [E3 2019]

Οι περισσότεροι gamers κλείνουν τον browser λίγο πριν ξεκινήσουν να παίζουν, για αυτό η Opera δημιούργησε τον πρώτο gaming browser του κόσμου.

Software Opera Opera Browser

Opera Reborn 3: Έχει ενσωματωμένο cryptowallet, απεριόριστο δωρεάν VPN και Web 3 Explorer

Ο Opera αναγεννιέται και αποκτά περισσότερη ευελιξία, προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την πλοήγηση, και γενικότερα προετοιμάζεται για το μέλλον του διαδικτύου που ακούει στο όνομα Web 3.

Software Opera Opera Browser

Opera 51: Επαναφέρει την υπηρεσία VPN ως εργαλείο στο Android app

Μετά από αρκετούς μήνες το VPN της Opera είναι και πάλι εδώ, πιο γρήγορο, πιο εύχρηστο, και πιο αξιόπιστο. Αυτή τη φορά είναι ενσωματωμένο στον Opera browser για Android.