Η Opera ανακοίνωσε ένα νέο web browser για Android συσκευές, τον Opera Touch. Ο browser είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε η πλοήγηση να γίνεται μόνο με το ένα χέρι για μεγαλύτερη ευκολία από το χρήστη. Επίσης, προσφέρει δυνατότητα ανταλλαγής περιεχομένου μεταξύ mobile και desktop browser. Ο νέος mobile browser είναι προγραμματισμένος να λανσάρει αυτόματα […]
Η Opera ανακοίνωσε ένα νέο web browser για Android συσκευές, τον Opera Touch. Ο browser είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε η πλοήγηση να γίνεται μόνο με το ένα χέρι για μεγαλύτερη ευκολία από το χρήστη. Επίσης, προσφέρει δυνατότητα ανταλλαγής περιεχομένου μεταξύ mobile και desktop browser.
Ο νέος mobile browser είναι προγραμματισμένος να λανσάρει αυτόματα την μπάρα της αναζήτησης (π.χ. Google search) φορτώνοντας ταυτόχρονα το πληκτρολόγιο για άμεση πληκτρολόγηση και αναζήτηση.
Το νέος Opera Touch εισάγει επίσης το“A Fast Action Button (FAB)”, ένα εικονικό πλήκτρο τοποθετημένο στο κάτω μέρος της οθόνης που είναι προγραμματισμένο να ανοίγει (press and hold) ένα carousel στην οθόνη με επιλογές από διάφορες λειτουργίες του browser. Εναλλαγή tabs, επαναφόρτωση της σελίδας, επαναφορά σε προηγούμενη σελίδα, όλα μπορούν να γίνουν άμεσα και εύκολα με τον αντίχειρα του χρήστη.
Επιμέρους λειτουργίες του Opera Touch είναι ο ad-blocker, η προστασία cryptojacking, η σάρωση QR και barcode.
Μία ακόμη δυνατότητα του νέου mobile browser είναι η λειτουργία που ονομάζεται Flow. Μέσω αυτής οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσουν links από τον Opera Touch στη mobile συσκευή τους στην αντίστοιχη έκδοση του Opera για υπολογιστή και να συνεχίζουν την πλοήγησή τους στις ίδιες σελίδες από άλλο μέσο. Η σύνδεση μάλιστα ανάμεσα στις δύο συσκευές γίνεται άμεσα μέσω σάρωσης QR κώδικα χωρίς να απαιτείται log in σε κάποιο λογαριασμό.
Για τη δυνατότητα σύνδεσης του Opera Touch με τον desktop browser, η Opera αναβάθμισε επίσης τις desktop εκδόσεις της για Windows, Mac και Linux.
Ο Mark Gurman αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για τη Siri στο iOS 27: dark-only interface, animated cursor, chatbot-style εφαρμογή και νέο global search από την οθόνη.
Η ενημέρωση KB5089573 των Windows 11 φέρνει ταχύτερη εκκίνηση εφαρμογών έως 40%, κοινή ακρόαση μέσω Bluetooth LE Audio και NPU monitoring στο Task Manager.
Το iOS 27 φέρνει πλήρη αναδιοργάνωση του μενού ρυθμίσεων AirPods με καλύτερη πλοήγηση και ευκολότερη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες. WWDC 2026 στις 8 Ιουνίου.
Σχόλια