Parler: Κατέβηκε από Google Play Store και App Store, σύντομα και από Amazon

, Parler: Κατέβηκε από Google Play Store και App Store, σύντομα και από Amazon

Google, Apple και Amazon αναστέλλουν την πρόσβαση κοινωνικό δίκτυο “ελεύθερης ομιλίας” Parler λόγω της αδυναμίας των διαχειριστών του να καταργήσουν το περιεχόμενο με αναρτήσεις που υποκινούσαν τη βία.

Μια μέρα πριν Facebook, Instagram, Twitter και Twitch έκλεισαν τους λογαριασμούς του Donald Trump για λόγους διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ποιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή Parler στο Google Play και το App Store δεν ειναι πλέον διαθέσιμη, ενώ σε μερικές ώρες και η Amazon ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την πρόσβαση της ιστοσελίδας του Parler από τους server της που το φιλοξενούν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Parler δήλωσε ότι η ιστοσελίδα θα επιστρέψει το πολύ σε μια εβδομάδα φιλοξενούμενη σε άλλη εταιρεία με servers.

Οι εταρείες τεχνολογίας κατηγορούν την εφαρμογή Parler ότι χρησιμοποιήθηκε για το σχεδιασμό, τον συντονισμό και τη διευκόλυνση των επιθέσεων στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου.

Google και Apple αναφέρουν ότι λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι η ρητορική βίας δεν προωθείται στις πλατφόρμες τους.

Ο Donald Trump λέγεται ότι δεν έχει ο ίδιος λογιαριασμό στο Parler, υπάρχει όμως ένα εκεί ένα προφίλ που δημιουργήθηκε προχθές με τα στοιχεία του και ήδη μετράει 117.000 ακόλουθους.

Σχετικά με το Parler

Το Parler είναι μια αμερικανική υπηρεσία microblogging και κοινωνικής δικτύωσης. Το Parler έχει μια σημαντική βάση χρηστών υποστηρικτών του Donald Trump, συντηρητικών, θεωρητικών συνωμοσίας και δεξιών εξτρεμιστών σύμφωνα με το Wikipedia. Χαρακτηρίζεται ως το εναλλακτικό του Twitter και φιλοξενεί χρήστες που έχουν γίνει ban από άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης ή που δεν συμφωνούν με τους αυστηρούς όρους χρήσης αυτών ή ότι λογοκρίνουν άδικα τις απόψεις τους.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Oh hi Mark

Αντε, τωρα σειρα να κατεβασουν απο το store τα social που χρησιμοποιουν οι αριστεροι εξτρεμιστες antifa και black lives matter.

Τι, οχι?

Last edited 3 years πριν by Oh hi Mark
Aggelos

Σε ολους τους ψυχασθενεις πρεπει να κοψουν τα social , ειτε ειναι maga , antifa , blm κτλ

Δημήτρης Ανδρικόπουλος

Ευτυχώς που είναι δημοκράτες οι αντίπαλοι του τραμπ και οι καναλαρχες-δημοσιογραφοι.

Γεώργιος

Να γράφετε την αλήθεια και όχι το τι σας αφήνουν να γράφετε ή το τι ακούτε και βλέπετε στην τηλεόραση. Αλλιώς μην καταπιάνεστε με θέματα πολιτικής που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που λέτε στο άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Hyper OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.