Pegasus Spyware: H NSO μπλοκάρει τους πελάτες της

, Pegasus Spyware: H NSO μπλοκάρει τους πελάτες της

Η ισραηλινή εταιρεία NSO αποφάσισε να ανταποκριθεί στις κυβερνητικές πιέσεις που έχει δεχθεί αναφορικά με το spyware της. Η NSO προτρέπει στους πελάτες της να μην χρησιμοποιούν το Pegasus Spyware, μετά από το θόρυβο που δημιουργήθηκε.

Η χρήση του Pegasus Spyware για την παρακολούθηση πολιτών, αλλά και πολιτικών, ακτιβιστών, αντιφρονούντων καθεστώτων και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής σε διάφορες χώρες του κόσμου έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ ακόμα και πολιτικοί όπως ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, έχουν ζητήσει να γίνει έρευνα στην ισραηλινή NSO που έχει δημιουργήσει το εν λόγω λογισμικό.

Η πρόσβαση στο Pegasus Spyware σε κυβερνήσεις έχει πλέον περιοριστεί μετά από το θόρυβο που έχει ξεσπάσει για το ζήτημα σε διεθνή κλίμακα, κίνηση που από πολλές πλευρές χαρακτηρίζεται ως απόλυτα λογική. Είναι κοινό μυστικό, άλλωστε, ότι οι καλύτεροι πελάτες της NSO ήταν κυβερνήσεις και απολυταρχικά καθεστώτα που ήθελαν να έχουν υπό στενή παρακολούθηση τη δραστηριότητα των αντιφρονούντων.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software malware Hackers

Pegasus Spyware: Βρέθηκε σε κινητά Γάλλων δημοσιογράφων

Το εύρος μόλυνσης από το Pegasus Spyware φαίνεται πως είναι πολύ μεγάλο, σύμφωνα με όσα έχουν ανακαλύψει οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Internet malware Hackers

To LemonDuck malware στοχεύει Windows και Linux συστήματα

To LemonDuck είναι ένα malware που σχετίζεται με την διαδικασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και χτυπά σε συστήματα Linux και Windows.

Software Apple malware iOS

To επίπεδο malware στα Mac δεν είναι αποδεκτό δηλώνει στέλεχος της Apple

O Graig Federighi της Apple, στο πλαίσιο της κατάθεσής του στη δίκη Apple-Epic Games τα λέει… έξω από τα δόντια.