Πέρασαν έντεκα χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης beta έκδοσης του Android

Πέρασαν ήδη έντεκα χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης beta έκδοσης του Android, του λειτουργικού συστήματος της Google που μαζί με το iOS έχουν φτάσει τα smartphones στο σημείο που βρίσκονται σήμερα.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως η επίσημη κυκλοφορία του Android έγινε ένα χρόνο μετά την πρώτη beta έκδοση του Android, στις 23 Σεπτεμβρίου 2008, με το ντεμπούτο να γίνεται με την έκδοση Android version 1.0 στο HTC Dream και από τότε έχουν αλλάξει τα πάντα γύρω από το Android το οποίο έχει γίνει το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στα smartphone.

Αρχικά δεν υπήρχε η αναφορά σε κάποιο γλυκό, με την ονοματολογία αυτή να εφαρμόζεται στην έκδοση Android 1.5 Cupcake, ενώ κάθε νέα έκδοση του Android αναφέρεται σε γράμμα της αλφαβήτου το οποίο αντιστοχεί σε κάθε γλυκό, με τις εκδόσεις που ακολούθησαν μέχρι σήμερα να είναι οι Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, Nougat, Oreo και Pie.

έντεκα χρόνια κυκλοφορία πρώτη beta έκδοση android, Πέρασαν έντεκα χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης beta έκδοσης του Android

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Android 10 Q “Qurabiya”

Makis

Ούτε για κλάματα 😂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.