Πιο δύσκολη η επίθεση ransomware στα Windows XP

, Πιο δύσκολη η επίθεση ransomware στα Windows XP

Μπορεί να έχει παύσει η υποστήριξη της Microsoft στα Windows XP, αλλά το παλιό λειτουργικό συνεχίζει να προσφέρει ένα επίπεδο ασφαλείας. Συγκεκριμένα, τα Windows XP δυσκολεύουν λίγο περισσότερο τη ζωή όσων θέλουν να ολοκληρώσουν μία επίθεση ransomware.

Τα Windows XP συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται από το 0,84% του συνόλου των χρηστών των Windows σε παγκόσμια κλίμακα. Από τις 8 Απριλίου 2014 έχει πέσει… ταφόπλακα στα Windows XP, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει εντελώς η χρήση τους. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι τα Windows XP χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή σε διπλάσιο ποσοστό από τα πάλαι πότε Windows Vista.

Το γεγονός ότι το λειτουργικό σύστημα δεν υποστηρίζεται με updates καθιστά λίγο πιο απαιτητική τη διαδικασία επίθεσης μέσω ransomware για όσους κινούνται κακόβουλα απέναντι σε μία υποδομή πληροφορικής. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει κανείς να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το παλιό λειτουργικό, έχοντας μία λαθεμένη αντίληψη περί ασφάλειας.

Απλώς, εκείνοι που θα προσπαθήσουν να θέσουν υπό καθεστώς ομηρείας ένα σύστημα με Windows XP, θα πρέπει να κάνουν αρκετά περισσότερες εργασίες μέχρι να φτάσουν στο αποτέλεσμα που ικανοποιεί τα συμφέροντά τους.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Microsoft Windows XP

Windows XP: Έσπασαν τον αλγόριθμο ενεργοποίησης 21 χρόνια μετά

Ο πραγματικός κρυπτογραφημένος αλγόριθμος ενεργοποίησης των Windows XP δεν είχε σπάσει ποτέ πραγματικά όντας σε offline κατάσταση.

Internet Hackers ransomware FBI

REvil Ransomware: Και όμως, οι Hackers χακάρονται…

Η ομάδα Hackers που είναι γνωστή για το REvil ransomware που έχει επιτεθεί στην Apple έπεσε θύμα hacking από το FBI.

Internet ransomware Hackers

Επίθεση ransomware από hackers στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ένα σοβαρό περιστατικό επίθεσης ransomware έχει καταγραφεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης με αρχεία του εσωτερικού δικτύου να πέφτουν στα χέρια hackers.

Internet Hackers ransomware

Ransomwhere: Το site που δείχνει την άνοδο του ransomware

H άνοδος του ransomware σε παγκόσμιο επίπεδο είναι δεδομένη και το Ransomwhere είναι ένα site που το πιστοποιεί αυτό.