Πώς να μειώσω τη χρήση των δεδομένων από άσχετες εφαρμογές με το Google Datally

Google Datally, Πώς να μειώσω τη χρήση των δεδομένων από άσχετες εφαρμογές με το Google Datally

Πριν δύο χρόνια, η Google κυκλοφόρησε την εφαρμογή Google Datally η οποία βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης δεδομένων από τα apps που χρησιμοποιούν σύνδεση στο ίντερνετ. Εφόσον δεν έχουμε απεριόριστα δεδομένα ή δεν θέλουμε η κάθε άσχετη εφαρμογή να τα καταναλώνει άσκοπα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο app για να περιορίσουμε τη χρήση της σύνδεσης μας.

Η Google αποφάσισε να τερματίσει την ανάπτυξη του Google Datally, αλλά η εφαρμογή παραμένει λειτουργική και, παρά το γεγονός ότι την απομάκρυνε από το Play Store, αν κάποιος έχει τον σύνδεσμο της μπορεί να την εγκαταστήσει κανονικά.

  • Εφόσον έχουμε περάσει την εφαρμογή στο κινητό μας, πατάμε στο εικονίδιο της για να την ανοίξουμε, επιλέγουμε “CONTINUE”, δίνουμε οποιεσδήποτε άδειες ζητήσει, και πατάμε “YES, I AGREE” για να στέλνουμε ανώνυμες πληροφορίες στην Google.
  • Google Datally, Πώς να μειώσω τη χρήση των δεδομένων από άσχετες εφαρμογές με το Google Datally

    • Για να ρυθμίσουμε την εφαρμογή, πατάμε το “Set up now”, δίνουμε άδεια στο Google Datally να δημιουργεί VPN σύνδεση, και αν θέλουμε του δίνουμε το δικαίωμα να εμφανίζει μία αναδυόμενη φούσκα με τη χρήση των δεδομένων.

    Google Datally, Πώς να μειώσω τη χρήση των δεδομένων από άσχετες εφαρμογές με το Google Datally

    Το Google Datally πραγματοποιεί σύνδεση στο VPN και εμφανίζει στη γραμμή ειδοποιήσεων τη χρήση που γίνεται. Επίσης, μπορούμε να δούμε τη χρήση των δεδομένων μέσα από την εφαρμογή. Οι υπόλοιπες επιλογές που προσφέρει το app είναι να απενεργοποιήσουμε τη λειτουργία του και να διαχειριστούμε τα δικαιώματα των εφαρμογών.

    • Μπορεί το app να φροντίζει για την καλύτερη διαχείριση της σύνδεσής, αλλά αποτελεί σοφότερη επιλογή να διαλέγουμε εμείς ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν τα δεδομένα μας. Για να κάνουμε τις σχετικές ρυθμίσεις, μπαίνουμε στο “Manage data” και από εδώ μπορούμε να δούμε αναλυτικά τη χρήση των δεδομένων και από κάτω υπάρχουν όλες οι εφαρμογές που τα χρησιμοποιούν. Σε όσες υπάρχει λευκός ή γκρι διακόπτης δεν μπορούν να εκμεταλλεύονται τα δεδομένα μας. Αν από την άλλη ο διακόπτης είναι μπλε τότε η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιεί τα δεδομένα μας.

    Google Datally, Πώς να μειώσω τη χρήση των δεδομένων από άσχετες εφαρμογές με το Google Datally

    Χρησιμοποιούμε το Google Datally χρόνια τώρα και μας έχει γλιτώσει αρκετά gigabyte δεδομένων. Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε γιατί η Google αποφάσισε να τερματίσει την ανάπτυξη του. Βέβαια, δεν είναι και η πρώτη φορά που η εταιρεία “σκοτώνει” κάποιο app ή υπηρεσία.

    Όπως και να έχει, και που το απομάκρυνε από το Play Store δεν κατάφερε κάτι, το app λειτουργεί μια χαρά ακόμη και σήμερα. Εμείς θα συνεχίσουμε να το χρησιμοποιούμε, εσείς θα το δοκιμάσετε;

    Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

    Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

    ΣΥΖΗΤΗΣΗ

    Παρακολουθήστε τα σχόλια
    Να ειδοποιηθώ όταν
    guest

    0 Σχόλια
    Inline Feedbacks
    View all comments

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Software Android featured Google

    Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

    Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

    Smartphones Google Pixel Pixel 7

    Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

    Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

    Smartphones featured Google Pixel

    Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

    Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.

    Smartphones featured Google Google Pixel

    Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

    Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.