Project Cider, φέρνει iOS εφαρμογές σε Android συσκευές

Έξι PhD φοιτητές του Columbia University στο τμήμα των Computer Sciences ανέπτυξαν μια εφαρμογή η οποία καταφέρνει να «γεφυρώσει» το χάσμα ανάμεσα σε iOS και Android. Η εφαρμογή ονομάζεται Cider και ουσιαστικά επιτρέπει σε iOS εφαρμογές να τρέχουν σε Android συσκευές.

Αυτό δεν γίνεται μέσω κάποιου προσομοιωτή ή virtual machine όπως θα περιμέναμε, αλλά αντιθέτως ξεγελά με κάποιον τρόπο τα apps έτσι ώστε να «πιστέψουν» ότι τρέχουν σε οικείο περιβάλλον.

Δυστυχώς το project βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, για παράδειγμα οι εφαρμογές τρέχουν αργά, δεν έχουν πρόσβαση στα περισσότερα hardware features επομένως το GPS και το δίκτυο δεν αναγνωρίζονται.

Αυτά τα εμπόδια ευελπιστούν να ξεπεραστούν στο μέλλον έτσι ώστε οι αποκλειστικές εφαρμογές που επιδιώκουν να αποκτήσουν οι πλατφόρμες να μην παίζουν σημαντικό ρόλο στο εξής. Βέβαια, το μόνο πρόβλημα δεν είναι τεχνικής φύσεως μιας και είναι σχεδόν αδύνατο να τους επιτρέψουν να το κυκλοφορήσουν.

Στο video βλέπουμε ένα Nexus 7 (2012) με Cider το οποίο μπορεί να τρέξει εφαρμογές όπως Yelp και Apple iBooks:

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 15 Μαΐου 2014 8:57

Σχόλια

  • Ε κατι τετοιο θα ηταν πολυ αστειο για την apple!

    Πανω που θα εδινε αδεια στους δικηγορους μετα απο τη δικη με τη samsung.

    Παρεμπιπτοντως πολυ καλα τρεχουν οι εφαρμογες android στο blackberry αλλα...

  • Απο τη στιγμη που οι οντως χρησιμες εφαρμογες ειναι cross-plattform apps ποιο το οφελος να γινει ολη αυτη η διαδικασια? Θα ηταν προτιμοτερο μια συσκευη με dual-boot κατα τη γνωμη μου-εαν κ επι της πραξης αρκετα δυσκολουτσικο. Σαν προσπαθεια παντως καλη αλλα εχει πολυ δουλεια μπροστσ του κ φαινεται....

  • Πολύ καλό θα ήταν να το βλέπαμε κάποτε κι εμεις από κοντά. Μπράβο στα παιδιά! Είναι αλήθεια πως όταν διάβασα τον τίτλο, λέω "emulator", αλλά έκαναν κάτι πιο τολμηρό. Προσπαθήσανε να "ξεγελάσουν" τις εφαρμογές και το σύστημα. Ωραίοι!
    Προσωπικά, όπως ειπα και πιο πριν δεν πιστεύω να το δούμε ποτέ εμείς, όμως θεωρώ σίγουρο πως δεν ήταν αυτός και ο σκοπός τους. Περισσότερο το κάνανε για να τραβήξουν τα βλέμματα και των δύο εταιριών και γενικότερα όλων των εταιριών software, ώστε να πάρουν κάποια θέση. Και τα κατάφεραν να τραβήξουν τα βλέμματα μας! ;)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.