EcoFlow

Project Fuchsia: Η Google ετοιμάζει το διάδοχο του Android

Project Fuchsia google android διάδοχος, Project Fuchsia: Η Google ετοιμάζει το διάδοχο του Android

Η Google ετοιμάζει το διάδοχο του Android με την ονομασία “Project Fuchsia” σε μια προσπάθεια της εταιρείας να κάνει μια νέα αρχή στο λειτουργικό σύστημα για smartphone και άλλες συσκευές, απαλλαγμένο από τα λάθη του παρελθόντος.

Εδώ και δύο χρόνια η Google έχει ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στο λειτουργικό σύστημα “Fuchsia”, ενώ υπάρχει διαθέσιμο το APK του Google Fuchsia OS του οποίου η αρχιτεκτονική θα βασίζεται σε ένα νέο kernel αντί του Linux στο οποίο βασίζεται το Android. Ο σκοπός της ανάπτυξής του είναι η αντικατάσταση, κάποια στιγμή στο μέλλον, του Android και Chrome OS, με τους μηχανικούς λογισμικού που εργάζονται σε αυτό, να μην έχουν κάποιο χρονοδιάγραμμα σχετικά με αυτό.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από ανθρώπους που ασχολούνται με το Project Fuchsia, αναφέρουν ότι αναπτύσσουν αυτό το λειτουργικό σύστημα για να ενοποιήσει όλες τις “έξυπνες” συσκευές όπως ηχεία, smartphones, tablets, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κάθε άλλη συσκευή που τρέχει Android και Chrome OS λειτουργικό σύστημα.

Το Fuchsia είναι μια ευκαιρία για τη Google να ξεκινήσει ένα λειτουργικό σύστημα από την αρχή χωρίς τους περιορισμούς και τα bugs του Android, μιας και η Google έχει μάθει μέσα από τα όποια λάθη έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Επίσης, το νέο λειτουργικό σύστημα ελπίζουμε να φέρει και το τέλος του fragmentation, έτσι ώστε όλες οι συσκευές να λαμβάνουν τις αναβαθμίσεις ταυτόχρονα.

Επιπλέον, θα είναι μια ευκαιρία για τη Google να απαλλαγεί από τεχνολογίες που το Android και το Chrome OS δε χρειάζονται, όπως ορισμένα στοιχεία της Java για τα οποία έχει δικαστικές διαμάχες με την Oracle. Ο νέος kernel, με την ονομασία Zircon, ενώ αναμένεται να απαλλαχθεί από παλαιότερες τεχνολογίες του Linux, θα κάνει τις τωρινές συσκευές μη συμβατές με το νέο λειτουργικό σύστημα. Τουλάχιστον, θα εξασφαλίζει, συγκριτικά με το Android, καλύτερη υλοποίηση των φωνητικών εντολών και των αναβαθμίσεων ασφαλείας στις συσκευές που θα εγκατασταθεί.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως μετά το πρόστιμο των 4.3 δισ. ευρώ στη Google για θέματα ανταγωνισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα είναι μια καλή ευκαιρία για να ανασυνταχθεί και να συμμορφωθεί με τους νέους “κανόνες”, σχεδιάζοντας το νέο λειτουργικό σύστημα έτσι ώστε να μην ακολουθεί τις τακτικές για τις οποίες κατηγορήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Γιατί η google πάλι και κάθε google; Ας γίνει από κρατική εταιρεία. Δλδ κάθε φορά οι κάθε ψυχοπαθεις μέτοχοι θα ελέγχουν θα συλλέγουν και θα πουλούν δεδομένα όπως θέλουν; Γιατί θα μου πει κάποιος και από κρατική εταιρεία θα ήταν καλύτερα; Ίσως θα ήταν καλύτερα… Αν έκαναν και ελέγχονταν σωστά στη δουλειά τους…

ΝΙΚΟΣ

Ωραία ιδέα @ΚώσταςD. Τι θα μας λύσει το πρόβλημα? Ένα Ν.Π.Δ.Δ !

Darth

Προβλέπω να είναι κλειστό alla ios

bill

Darth
google κ κλειστο ποτε δν πανε μαζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel 6

Pixel 6a: Unboxing βίντεο δείχνει τον νέο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων σε δράση

To Pixel 6a αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Ιουλίου, ωστόσο η Google Retail Training France δημοσίευσε τώρα στο Reddit ένα επίσημο βίντεο unboxing.

Gear featured Google Pixel

Google Pixel Watch: Διέρρευσαν μνήμη και αποθηκευτικός χώρος

Το πολυαναμενόμενο Google Pixel Watch είναι πλέον γεγονός και το περιμένουμε “αυτό το φθινόπωρο”, πιθανότατα δηλαδή τον Οκτώβριο.

Gear featured Google Google Pixel

Pixel Watch: Μπορεί να κυκλοφορήσει με τσιπ του 2018

Σύμφωνα με το 9to5Google, το Pixel Watch θα τροφοδοτείται από το τσιπ Exynos 9110 που κυκλοφόρησε η Samsung το 2018…

Software Android Auto Google

Google: To Android Auto παίρνει το makeover που χρειαζόταν

Αργότερα μέσα στο καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμη η νέα εμφάνιση του Android Auto, την οποία παρουσίασε λεπτομερώς η Google στο φετινό συνέδριο I/O.