Πρόστιμο 4.3 δισ. ευρώ στη Google από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα ανταγωνισμού

πρόστιμο ευρωπαϊκή επιτροπή 4.3 δισ ευρώ google ανταγωνιστές, Πρόστιμο 4.3 δισ. ευρώ στη Google από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα ανταγωνισμού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε, μέσω της Margrethe Vestager, την επιβολή προστίμου ύψους 4.3 δισ. ευρώ στη Google για παράνομες τακτικές σε βάρος των ανταγωνιστών της, χρησιμοποιώντας το λειτουργικό σύστημα Android για να επιβάλει την κυριαρχία της μηχανής αναζήτησης της εταιρείας.

Το συγκεκριμένο πρόστιμο είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει να κάνει με τις τακτικές της Google με σκοπό να είναι κερδισμένη σε θέματα ανταγωνισμού αναφορικά με τη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας. Η Ευρωπαία Επίτροπος, σε ανάρτηση στο Twitter, πέραν της ανακοίνωσης του προστίμου αναφέρει ότι με τις παράνομες τακτικές που χρησιμοποίησε η Google, επέβαλε την κυριαρχία της δικής της μηχανής αναζήτησης, αποτρέποντας τις υπόλοιπες εταιρείες να καινοτομήσουν και να ανταγωνιστούν τη Google.

Μια από τις παραβιάσεις έχει να κάνει με το ότι η Google έδινε την έγκριση για το Google Play Store μόνο όταν οι κατασκευαστές τηρούσαν τον όρο για προ-εγκατάσταση των εφαρμογών Google Search και Chrome στις συσκευές τους, κάτι το οποίο θεωρήθηκε παράνομη τακτική. Εκτός αυτού, η Κομισίον τονίζει πως η Google έχει πληρώσει μεγάλους κατασκευαστές smartphone για να έχουν τις εφαρμογές αυτές προ-εγκατεστημένες και να τις βρει έτοιμες ο κάθε χρήστης που ενεργοποιεί τη συσκευή του.

Η Google καλείται να πληρώσει ένα πρόστιμο που αποτελεί το 40% του καθαρού κέρδους της για το 2017, και θα πρέπει να αλλάξει τις τακτικές της για να μην της επιβληθούν νέα πρόστιμα όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

πρόστιμο ευρωπαϊκή επιτροπή 4.3 δισ ευρώ google ανταγωνιστές, Πρόστιμο 4.3 δισ. ευρώ στη Google από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα ανταγωνισμού

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
otinanai

Οτι εκανε πρώτη η Apple δηλαδή με το Safari. Αλλα την πλήρωσε η google.
Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτό. Το android είναι της google και τι πιο λογικό να έχει μέσα το google chrome.

NikosAr

@otinanai
Για την μηχανή αναζήτησης της google γίνεται αναφορά … και ο safari προεπιλογή την μηχανή αναζήτησης της google έχει. Καλό είναι αν δεν καταλαβαίνουμε κάτι … να το ξαναδιαβάσουμε

otinanai

@NikosAr
Συμφωνώ οτι καλό είναι αν δεν καταλαβαίνουμε κάτι να το ξαναδιαβάζουμε. Η ειρωνεία όμως, στη δικιά σου ανούσια ειρωνεία είναι οτι το άρθρο το λέει ξεκάθαρα.

“Μια από τις παραβιάσεις έχει να κάνει με το ότι η Google έδινε την έγκριση για το Google Play Store μόνο όταν οι κατασκευαστές τηρούσαν τον όρο για προ-εγκατάσταση των εφαρμογών Google Search και Chrome στις συσκευές τους, κάτι το οποίο θεωρήθηκε παράνομη τακτική. “

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.