Προσοχή στα “σπασμένα” Microsoft Office και Adobe Photoshop

, Προσοχή στα “σπασμένα” Microsoft Office και Adobe Photoshop

Μπορεί να επιλέγουν πολλοί την πειρατική εγκατάσταση εκδόσεων του Microsoft Office και του Adobe Photoshop, αλλά οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Η Bitdefender προειδοποιεί για το πόσο ευάλωτα είναι τα συστήματα που έχουν πειρατικό λογισμικό.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που αντλεί η Bitdefender, η χρήση “σπασμένων”, ή αλλιώς πειρατικών εκδόσεων δημοφιλούς λογισμικού, όπως είναι το Microsoft Office και το Adobe Photoshop ενέχει εξαιρετικά μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια ενός υποογιστή. Τι περισσότερες φορές το λογισμικό αυτό γίνεται κλοπή των δεδομένων περιήγησης του browser, με τη βοήθεια των cookies.

Παράλληλα, συχνά χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο κάτοχος του κάθε υπολογιστή, το πειρατικό λογισμικό κλέβει κρυπτονομίσματα στο παρασκήνιο. Τόσο το Microsoft Office όσο και το Adobe Photoshop είναι από τα πιο δημοφιλή προγράμματα που επιθυμούν να αποκτήσουν πολλοί χωρίς να πληρώσουν άδειες χρήσης. Εκεί είναι που εντοπίζονται και τα προβλήματα πολλές φορές.

Κίνδυνοι υπάρχουν σε πολλούς Licence key generators, προγράμματα μικρού μεγέθους που δημιουργούν κλειδιά για τα προγράμματα και επιτρέπουν σε έναν χρήστη να χρησιμοποιήσει λογισμικό σαν να το είχε αγοράσει. Σε κάθε περίπτωση, η μόνη ενδεδειγμένη χρήση του λογισμικού είναι με την αγορά της κατάλληλης άδειας.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

Βρε τους μπαγάσεις τι έχουν σκεφτεί για να πληρώσουμε. Τζαμπατζίδες μια ζωή, από το 1990

Παύλος Ξανθός

Αν δεν παρεις αυθεντικη αδεια επισης δεν εχεις στυση για 1 μηνα, μπορει να δεχτεις επιθεση απο πληρωμενους δολοφονους ή επισκεψη απο την ΕΥΠ.
Εγώ σωθηκα. Όλα αυθεντικά και ειμαι ελευθερος, ζωντανός με 12 παιδιά.

George

χαχαχαα. Έκλαψα

geowolf

κύριε Χωραφά πούλησες καποιο για να τα αγοράσεις ?

gogos

Στους προλαλήσαντες που κοροΐδεύουν για τα σπασμένα , μάλλον δεν τους έβγαλε μπλέ οθόνη ο υπολογιστής τους ή δεν τους χτύπησε ο σκληρός γι’αυτό μιλάνε . Για να μην πω τίποτα χειρότερο. Έχει απόλυτο δίκιο ο συγγραφέας του κειμένου. Αλλά ο ελληνάρας μια ζωή κουτοπόνηρος και όλοι οι άλλοι είναι χαϊβάνια.

giannis

Και εσυ πιστευεις οτι η μπλε οθονη η το οτι χτυπησε ο σκληρος ειναι απο τα πειρατικα ε; Ειδαμε και χρηστες που ειχανε τα παντα γνησια και ειχανε θεματα με μπλε οθονες και χτυπημα σκληρων.

SUPS 👨‍⚖️

σωστος.

Μάνος

Άστα αυτά φίλε μου. Είναι λάθος να τα βάζεις με τους Έλληνες γιατί όλοι οι απατεώνες του σπασμένου λογισμικού είναι ξένοι. Αν έχεις ειδικό λόγο για αυτολυπηση σε παρακαλώ να το ξανασκεφτείς. Σκέψου σε τι συνθήκες, τι αγώνα κάνει ο κόσμος για να ζήσει. Μην συγκρίνεις τη χρεοκοπημένη Ελλάδα με τις χώρες τοκογλύφους που την πτώχευσαν.

Βάιος

πιο γενικο και vague αρθρο παθαίνεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.