Software

SAIP: Εδικό app προειδοποιεί για τρομοκρατικές επιθέσεις στο Euro 2016

Εν μέσω ανησυχιών για τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις ξεκινά την Παρασκευή το Euro 2016 και η κυβέρνηση της Γαλλίας προσπαθεί να ετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται. Σήμερα ανακοίνωσε ότι λανσάρει ένα ειδικό app που θα προειδοποιεί τους πολίτες για πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε το SAIP (Système d’alerte et d’information des populations) app, που περιλαμβάνει οδηγίες για το πως θα μπορούν οι πολίτες να παραμείνουν ασφαλείς σε περίπτωση επίθεσης. Τονίζεται ότι τόσο οι γαλλικές αρχές όσο και άλλες χώρες, έχουν προειδοποιήσει ότι οι πιθανότητες επιθέσεων κατά την διάρκεια της διοργάνωσης είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί geolocation για να δίνει πληροφορίες προσαρμοσμένες στην τοποθεσία του κάθε χρήστη με τις προειδοποιήσεις να εκδίδονται σε λιγότερο από 15 λεπτά από την επιβεβαίωση της επίθεσης. Οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν ειδοποιήσεις για 8 διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές σε περίπτωση που θέλουν να ελέγξουν αν οι φίλοι και συγγενείς τους είναι ασφαλείς. Επιπλέον, μέσω των social media μπορούν να μοιραστούν τις προειδοποιήσεις.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 9:48

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.