Τα Samsung Galaxy S8, S8+ και Note 8 δεν θα υποστηρίζουν το Project Treble

Samsung Galaxy S8 Note 8 δεν υποστηρίζουν Project Treble, Τα Samsung Galaxy S8, S8+ και Note 8 δεν θα υποστηρίζουν το Project Treble

Η Samsung φέτος παρουσίασε τρία κορυφαία smartphones που κέντρισαν το ενδιαφέρον του τεχνολογικού κόσμου λόγω των εξαιρετικών χαρακτηριστικών τους και του φουτουριστικού bezel-less σχεδιασμού. Ο λόγος για τα Galaxy S8, S8+ και Note 8 που κατάφεραν να προσελκύσουν εκατομμύρια καταναλωτές οι οποίοι εν τέλει τα προτίμησαν για καθημερινούς βοηθούς τους.

Μέσα στους επόμενους μήνες, ο Κορεάτης κατασκευαστής θα διαθέσει στους εκπροσώπους του την όγδοη κύρια έκδοση του Android, 8 Oreo. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που να καθιστούν το νεότερο Android λογισμικό ξεχωριστό. Ένα πολύ σημαντικό όμως είναι το Project Treble, με το οποίο η Google δίνει την δυνατότητα στους κατασκευαστές να αναβαθμίζουν τις συσκευές τους στις νεότερες εκδόσεις του OS πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με σήμερα. Παρά το γεγονός πως μερικά smartphones του 2017 θα υποστηρίζουν το Projet Treble με την έλευση του Oreo (πχ. Huawei Mate 10 Pro), δυστυχώς τα Galaxy S8/S8+ και Note 8 δεν θα συγκαταλέγονται στην σχετική λίστα.

Ο τρόπος με τον οποίο γνωστοποιήθηκε η συγκεκριμένη πληροφορία είναι μέσω μιας εφαρμογής ονόματι Termux, η οποία “έτρεξε” την beta του 8 Oreo στα τρία high-end κινητά και δεν μπόρεσε να εντοπίσει την ύπαρξη του Treble στα χαρακτηριστικά. Ίσως η Sammie το φυλάει για έκπληξη με την επίσημη διάθεση της σταθερής build, αλλά το επικρατέστερο σενάριο είναι πως οι ναυαρχίδες της για το 2017 δεν θα είναι σε θέση να αναβαθμίζονται γρήγορα και εύκολα στο νεότερο Android λογισμικό. Να θυμίσουμε ότι (και) η OnePlus έχει ανακοινώσει πως δεν θα υποστηρίξει το Project Treble (προς το παρόν) για τα smartphones της. Οι κάτοχοι των S8, S8+ και Note 8 θα πρέπει (μάλλον) να αρκεστούν στις αραιές, ημι-τακτικές ενημερώσεις που θα δέχονται μέσω της Samsung και όχι απευθείας από την Google.

Samsung Galaxy S8 Note 8 δεν υποστηρίζουν Project Treble, Τα Samsung Galaxy S8, S8+ και Note 8 δεν θα υποστηρίζουν το Project Treble

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Από το 2018 στα νέα μοντέλα

Theo

Οκ.

Thanosgr13

Θα είναι ένας λόγος παραπάνω για να σε κάνουν να πας στο επόμενο που βγαίνει σε 2 μήνες

Solon

Το περίμενα και για αυτό δεν προχώρησα εφέτος στην αγορά του S8.
Απαράδεκτη κίνηση κατά την γνώμη μου που ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτό που έχουν
διαπιστώσει οι χρήστες, ότι οι αναβαθμίσεις είναι διαμορφωμένες έτσι ώστε να ρίχνουν τις
επιδόσεις στα μοντέλα που έχουν 18 μήνες στην αγορά ώστε να σπρώχνουν το χρήστη
να αγοράσει νέα συσκευή.
Οι εταιρίες δεν θέλουν να χάσουν αυτό το πλεονέκτημα και καθυστερούν την ενσωμάτωση
του Treble.
Η μόνη εταιρία που είναι τίμια στις ενημερώσεις των ναυαρχίδων της είναι η Sony, και τις έχω δουλέψει όλες τις εταιρίες.
Θα περιμένω να δω μοντέλα που υποστηρίζουν το Treble και μετά θα προχωρήσω στην αναβάθμιση του smartphone μου.

Γιωργος

Τα ιδια και τα ιδια η samy καθε φορα, ενα σκασμο χρηματα οι ναυαρχιδες της με υππστηριξη απαράδεκτη… Την κοβω ετσι οπως χανει πελατες πλεον να καταντήσει σα την sony…. Που απλα υπαρχει στην κατηγορια των κινητων μονο για παρουσια.

James

Σιγά το νέο. Το treble θέλει αλλαγή στο partition table. Κανένας δε θα ρισκάρει να το κάνει αυτό μέσω OTA. Μην περιμένετε άδικα. Όσες συσκευές κυκλοφορήσουν με Oreo και πάνω θα το έχουν υποχρεωτικά.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

solon οπως τα πες ειναι τα πραγματα!

NikosAr

Απαράδεκτη (ες) η εταιρίες που κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους ( θα έλεγα σε ποσοστό 98% )που ενώ κάνει η μαμά google ένα βήμα μπροστά … οι εταιρίες μοιράζουν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς ..

NtinosMD

Δλδ τωρα αυτο γιατι να μας εκπλησσει ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.