Software

Samsung: Hackers έκλεψαν τον πηγαίο κώδικα των Galaxy smartphones

Η Samsung επιβεβαίωσε επισήμως ότι η ομάδα hackers που επιτέθηκαν στην NVIDIA κατάφεραν να κλέψουν κώδικα των Galaxy Smartphones. Παράλληλα, η Samsung τόνισε ότι έχει προβεί σε κινήσεις ασφαλείας προκειμένου να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Η ομάδα hackers LAPSU$ είναι εκείνη που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την συγκεκριμένη επίθεση που κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε εσωτερικά δεδομένα της Samsung, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και ο πηγαίος κώδικας των Galaxy Smartphones. Η ίδια ομάδα εκτιμάται ότι είναι υπεύθυνη για μία μεγάλη επίθεση στην NVIDIA.

H Samsung ξεκαθάρισε ότι έχει λάβει μέτρα για να μην επαναληφθεί αντίστοιχη παραβίαση στο μέλλον, ενώ δεν έχουν επηρεαστεί προσωπικά δεδομένα κατόχων Galaxy Smartphones από την επίθεση αυτή.

Η ομάδα LAPSU$ δημοσίευσε ένα αρχείο συνολικού όγκου 190 GB, μέσω Telegram, στο οποίο ισχυριζόταν ότι περιέχεται και ο πηγαίος κώδικας των Galaxy Smartphones της Samsung. Εκεί μπορούσε να βρει κανείς τον αλγόριθμο βάσει του οποίου γίνεται η ταυτοποίηση βιομετρικών δεδομένων από ένα Galaxy smartphone, αλλά και μέθοδοι για να μπορεί κανείς να παρακάμψει κάποια στοιχεία του λειτουργικού συστήματος της συσκευής.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.