Gear

Apple: Ίσως ετοιμάζει έναν πιο συμπαγή φορτιστή GaN 30W

Η Apple θα μπορούσε να ετοιμάζει έναν νέο φορτιστή 30W φέτος, ο οποίος θα χρησιμοποιεί νιτρίδιο του γαλλίου (GaN) στην κατασκευή του, σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo.

Το νιτρίδιο του γαλλίου είναι ένα υλικό που επιτρέπει στους φορτιστές να παράγουν λιγότερη θερμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να είναι μικρότεροι ενώ παράλληλα προσφέρουν υψηλές ισχύς.

Ο πρώτος φορτιστής GaN της εταιρείας ήταν αυτός των 140 W που κυκλοφόρησε με το πιο πρόσφατο MacBook Pro 16 ιντσών. Ωστόσο, η πολύ χαμηλότερη ισχύς του νέου φορτιστή 30 W πιθανότατα θα τον έκανε να ταιριάζει καλύτερα σε ένα από τα iPhone, iPad ή φορητούς υπολογιστές χαμηλότερης ισχύος της Apple, όπως το MacBook Air.

Αξίζει να πούμε πως το περσινό iPhone 13 Pro Max φέρεται να αύξησε τη μέγιστη ταχύτητα φόρτισης του iPhone στα 27 W όταν χρησιμοποιήθηκε με τον σωστό φορτιστή, κάτι που δικαιολογεί το γιατί η Apple προσπαθεί να ανανεώσει τον φορτιστή ισχύος 30 W.

Σίγουρα δεν είναι σαφές εάν πρόκειται να δούμε τον πιθανό νέο φορτιστή 30W να αποστέλλεται στο κουτί των συμβατών συσκευών. Μέχρι τώρα, η Apple αποστέλλει φορτιστές με τους φορητούς υπολογιστές και τα tablet της, αλλά όχι με τα τηλέφωνα ή τα smartwatches της.

 

Επεξεργάστηκε την 9 Μαρτίου 2022 11:59

Σχόλια

  • Θα μπορούσε να δοκιμάσει να πάρει τεχνολογία μπαταριών από τα eαυτοκίνητα με τον ανάλογο φορτιστή.
    Ωστόσο θα μπορούσε να κόψει από την συσκευασία των καινούργιων iPhone το λαμάκι για το συρτάρι της SIM Card.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.