Software

Samsung: Μετονομάζει το TouchWiz σε Samsung Experience;

Το TouchWiz είναι το όνομα που χρησιμοποιεί η Samsung για την skinned έκδοση του Android που βάζει στα smartphones της, εδώ και καιρό. Αυτό όμως είναι πιθανό να αλλάξει, καθώς οι πληροφορίες τη θέλουν να επιλέγει ένα διαφορετικό όνομα.

Το Android Central ανακάλυψε στην beta έκδοση του Android Nougat για τα Samsung Galaxy S7 και S7 Edge, η Samsung αναφέρεται στο UI ως “Samsung Experience” αντί για TouchWiz, όπως θα ήταν το αναμενόμενο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούγονται οι πληροφορίες για πιθανή αλλαγή στην ονομασία, οπότε κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις.

Από το screenshot βλέπουμε ότι η Samsung το αναφέρει ως “SE 8», που σημαίνει ότι είναι η 8η έκδοση (αν και όπως είπαμε είναι η πρώτη φορά που ακούμε γι αυτό). Όπως και να έχει όμως η αλλαγή στην ονομασία μπορεί να συνοδευτεί και από την διαφορετική προσέγγιση που ίσως να έχει πλέον η Samsung.

Αναμένουμε να δούμε τι θα αλλάξει.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 9 Δεκεμβρίου 2016 14:52

Σχόλια

  • Εγώ lag σε Samsung συν κρύο έχω να δω από το 2014. Δεν υπάρχει συσκευή με Lag ούτε Samsung ούτε από καμία άλλη εταιρία πλέον.

  • @VasiliS7Edge, δεν υπάρχει συσκευή με lag της Samsung? 4 που εχω πιασει :galaxy a3 και a3 2015 όπως και τα A5 και A5 2015, μακράν ο,τι χειρότερο...

  • @Κωστας Z είναι ανάλογος την χρήση που κάνει ο καθένας αλλά θα συνφωνισο με σένα όσες συσκευές Samsung έιχα δει λαγαραν

  • Κώστα εγώ δεν έχω πιάσει. Έχω στην κατοχή μου το α3 2015 και το κινητό πετάει. Τα lag τα βλέπουν όσοι έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν Samsung κινητά από το 2014 που όντως υπήρχε πρόβλημα. Το skin η Samsung το χρησιμοποιεί καθώς θέλει στο μέλλον οι συσκευές με tizen θα μην ξεχωρίζουν από αυτές με Android. Όπως και να το κάνουμε δεν είναι stock το android όπως στο Sony σου.

  • ποιο lag ρε παιδια τα samsung πανε τραινο οσοι μιλανε για lag σε samsung το 90% εξ αυτων δεν εχει samsung και εχει κινητο πολυ χειροτερο σε ποιοτητα κινεζια δλδ ή εχει samsung μοντελο 13 κ πισω κ οχι ναυαρχιδα αλλα κανενα κινητο τον 120 ευρω

  • @VasiliS7Edge, σαφως και δεν είναι stock το Android του Lagwiz. Όταν λεω lag, εννοώ την καθυστέρηση σε στο να λάβει την εντολή που του δίνω (πχ. Οταν πατησω το κουμπί home θα κανει 1-1.5 δευτερόλεπτα να την καταλάβει + κλασματα το animation)
    @Ioannis, ξαναδιάβασε για ποια μοντέλα μίλησα και ψάξε την τιμή τους.

  • + που εγω ο ιδιος ελεγα να ονομαστεί ετσι εξαρχής αντι το touchwiz ενώ δεν είναι τίποτα δύσκολο και απορώ πως τους ήρθε να το ονομάσουν τώρα ετσι ??? Επίσης να αφαιρέσει τα περισσοτερα bloatware γιατί καταντάει αηδια να βλεπεις παντου samsung

  • Καλά λέμε ότι θέλουμε τώρα, και το S6 που έχει φίλος μου και το s7 edge που έχω εγω lag δεν έχω δει, μην λέμε και ότι θέλουμε τώρα!
    (Μην μιλάμε για συσκευές των 100€ μιας που και το iphone 900+€ κάνει και δεν έχει λαγκ, οπότε και τα ακριβά μοντέλα της Samsung φυσικά και δεν έχουν λάγκ)
    Υ.Γ.Τώρα σε κινητά των 100€ ~ φυσικό είναι να υπάρχουν λαγκ από όλες τις μάρκες, εκτός από την apple ,ουπς γιατί απλά τα κινητά της έχουν τιμές στον θεό

  • Είναι γεγονός ότι υπάρχει σαφή βελτίωση του lag στα τηλέφωνα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια. Θέλει όμως λίγη ακόμα δουλειά. Προσωπικά αυτό που δεν βλέπω πολλούς να λαμβάνουν υπόψη είναι το πόσο φορτωμένο είναι με features το κάθε της τηλέφωνο. Αγοράζεις κινητό με vanilla android και θες 50 εφαρμογές για να κάνεις την δουλειά σου. Και πολλές επί πληρωμή. Δώρο άδωρο δηλαδή. Multi window υπάρχει από εποχές του s3. Customisable toggles επίσης. Εξαιρετικό Kids Mode (τώρα έβαλαν στο miui), drag and drop μεταξύ παραθύρων και άλλα πολλά. Α να μην ξεχάσω τώρα τελευταία μπήκε και το Clear all στο vanilla και επιλογή επανεκκίνησης . Πράγματα αυτονόητα για κατόχους samsung. Προσωπικά βλέπω τις νέες εκδόσεις Android να κλέβουν χαρακτηριστικά του μισητού touchwiz.

    Οπότε επιλέγετε. Skin που έχει σχεδόν τα πάντα και ίσως lag κάπου κάπου ή vanilla χωρίς lag αλλά σίγουρα που του λείπουν αρκετά.

  • δυστυχως ολα τα σαμσουνγκ εχουν λαγκ .
    π.χ στην εφαρμογη τηλ που το συναντω πιο συχνα !!!
    κατοχος s7 ....

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.