Tizen, Επιβραδύνει την ανάπτυξη η Samsung;

Πηγές που επικαλείται το DigiTimes κάνουν λόγο για καθυστέρηση της ανάπτυξης του νέου λειτουργικού συστήματος από την πλευρά της Samsung. Ο λόγος που φέρεται να συμβαίνει αυτό είναι ότι οι ανταγωνιστές της Samsung στο Android οικοσύστημα θα επωφεληθούν από την μετάβαση της Samsung στο Tizen, κάτι που οι Κορεάτες μάλλον δεν είναι έτοιμη να κάνουν ακόμα.

Οι πηγές αναφέρουν ότι τη στιγμή που το Android γνωρίζει τόσο μεγάλη ανάπτυξη στις παγκόσμιες πωλήσεις smartphones θα ήταν μάλλον βεβιασμένη κίνηση να το εγκαταλείψει κανείς για ένα άλλο λειτουργικό. Από την άλλη μεριά, είναι βέβαιο ότι αυτή η μετάβαση, όταν και εάν γίνει, θα γίνει ομαλά, σε προσεκτικά σχεδιασμένα βήματα. Φυσικά, παραμένει και το ενδεχόμενο να δούμε τη Samsung να παίζει στην αγορά και με τα δύο λειτουργικά συστήματα. Ίδωμεν…

Tizen, Tizen, Επιβραδύνει την ανάπτυξη η Samsung;

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας

Την επιτυχία του Android δύσκολα θα κάνει άλλο λειτουργικό σύστημα .έχει βγάλει ρίζες βαθείς και βελτιώνεται συνέχεια το λάθος του αιώνα θα κάνει η σαμη αν το αφήσει.

bobo1704

Δε νομίζω να “πιάσει” τόπο το Tizen απέναντι στο Android. Αν ξαφνικά φύγει απο το ένα λειτουργικό και πάει στο άλλο, θα βρεθεί απο το ζενίθ στο ναδίρ. Αλλά και ομαλά να πάει, πάλι δε νομίζω να κάνει κάτι… Δεν υπάρχει χώρος για άλλον “παίκτη” στην αγορά… Υπάρχει ήδη συμφόρηση…

Γιώργος Κούλ.

Για να λέμε την αλήθεια δεν ξέρουμε ακριβώς πως θα είναι το Tizen όταν βγει στην αγορά και τι προσπάθεια θα έχει κάνει η Sammy για να ανταγωνιστεί το Android. Αλλά όπως λένε και τα παιδιά από πάνω είναι δύσκολος αντίπαλος και το iOS και το Android, ακόμα και τα Windows Phone.

tech21man

Γιατι ρε παιδια να φυγει απο το android? Μηπως καπου μπερδευεστε? Αν παλι κοψει μεριδιο αγορας και απο τα android της οσο και απο τα αλλα, αλλα στο τελος βγει με κερδος, μαγκια. Αν παλι οχι, ε μυαλο δε βαζει σε αυτα η samsung ειναι η αληθεια, χα χα.

Κώστας D.

Εγώ από την άλλη θέλω να φύγει η samsung από το android. Η Google ελέγχει τα πάντα και αυτό δεν μου αρέσει καθόλου… Αν το υποστηρίξει σωστά το tizen η samsung και με σωστές κινήσεις θα τα καταφέρει πιστεύω… Αν π.χ. στο tizen δεν ανοίγουν οι εφαρμογές από μόνες τους και δεν σου ζητούν προσωπικά δεδομένα κλπ όπως γίνεται στο android τότε θα είμαι από τους πρώτους που θα το χρησιμοποιήσουν.

MEDS

Ρε Samsung, ολόκληρη ΝΟΚΙΑ δε πουλάει γιατί δεν έχει Android, κι εσύ πας να αλλάξεις τη συνταγή της επιτυχείας;;;

radiohead

Νομίζω οτι θα αυτοκτονήσει η Samsung αν κάνει κάτι τέτοιο. Το android έχει κάνει τεράστια πρόοδο, εχει εξαπλωθεί ως το πιο αναγνωρισμένο OS για κινητές συσκευές και έχει άπειρες εφαρμογές και μια μεγάλη βάση υποστηριξης απο developers. Εχει πιά άφήσει το IOS πολύ πίσω, τόσο σε ταχύτητα, σταθερότητα αλλα και πλήθος εφαρμογών.

tech21man

H nokia πουλαει οσο χρειαζεται αυτον τον καιρο, για να μη φουνταρει πιστευω. Αν καποιο segment της κινδυνευει ειναι αυτο των feature phone της, των απλων με πληκτρα κτλ τωρα που φτηνυναν τα παντα και βρισκεις φτηνα android σε πολυ χαμηλες τιμες. Παντως για τα wp δεν χρειαστηκε να κανει και πολλα: os r&d, μηδεν! Το εκανε η microsoft…χαρτες ειχε μια χαρα απο παλια (για οσους δουλεψαν τα τελευταια symbian). Το να βαλεις eq στο music player των wp 8…φαινεται οτι το κρατησε η microsoft για αυτους (ελεος παρεμπιπτοντως…). Απο εκει και επειτα, design και εκτελεση παντα τα πηγαιναν καλα. Πουλησαν και ενα δυο κτιρια που ειχαν (τακτικη που ακολουθηθηκε και απο αλλους μεγαλους) και ξαφνικα…δεν φαλιρησε. Αν η nokia (που στην τελικη ηταν πιο κολοσσος απο τη samsung η οποια ηταν …best of the worst στον χωρο των ηλεκτρονικων) ειδε οτι καλυτερα να επενδυε αλλου απο το να φτιαξει δικο της os τοτε …δε βαριεσαι. Ισως η samsung να εχει αρκετα λεφτα πλεον να παιζει με τετοια πραγματα… Οσο για τα smartphones, την google (που λιγο πολυ προσπαθει να ελεγξει το internet…!) ε οποιος θελει να αποφυγει τετοια πραγματα με λαθος χωρο ασχολειται. Ποσοι απο εσας δεν χρησιμοποιειτε το… Συνέχεια »

Solon

Παίδες το Tizen υπάρχει μόνο και μόνο σαν μέσω πίεσης των κατασκευαστών προς την google. Δεν έχει κανέναν άλλο λόγο ύπαρξης και δεν πρόκειτε να βγει ποτέ στην αγορά. Ακόμα κι αν τελικά βγει κάποιο μοντέλο στην μαζική παραγωγή δεν πρόκειτε να έχει μέλλον.

keysmith

To Tizen είναι χαρακτηριστική περίπτωση DOA λειτουργικού..
Καλά θα κάνει η Samy να αποδεχθεί το android. Στην τελική χάρει σε αυτό είναι ότι είναι σήμερα.

XXC

“Νομίζω οτι θα αυτοκτονήσει η Samsung αν κάνει κάτι τέτοιο. Το android έχει κάνει τεράστια πρόοδο, εχει εξαπλωθεί ως το πιο αναγνωρισμένο OS για κινητές συσκευές και έχει άπειρες εφαρμογές και μια μεγάλη βάση υποστηριξης απο developers. Εχει πιά άφήσει το IOS πολύ πίσω, τόσο σε ταχύτητα, σταθερότητα αλλα και πλήθος εφαρμογών.”

Μην τα πετάτε έτσι αυτά ρε, που έχει αφήσει πίσω το IOS σε εφαρμογές πλάκα κάνουμε, εκτός αν λογίζονται για εφαρμογές τα χαζό wallpapers τα Winget κτλ. Σε καθαρές εφαρμογές, σε ποιότητα εφαρμογών και σε τιμολογιακές προσφορές το Appstore παραμένει ακόμη πολύ μπροστά μη λέμε και ότι θέλουμε, και επιτέλους δηλαδή ξεκολλήστε κάποιοι εδώ μέσα το άρθρο μιλάει για μετάβαση από Android σε Tizen (προσωπικά εκτιμώ λάθος κίνηση) το IOS δεν έχει καμιά θέση στην κουβέντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.