Samsung, Επενδύει εκατομμύρια για την ανάπτυξη εφαρμογών για Tizen OS

Η Samsung Electronics θα επενδύσει δεκάδες εκατομύρια won σε gaming studios και developers για να αναπτύξουν παιχνίδια για το λειτουργικό σύστημα Tizen. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Samsung θέλει να υπάρχουν διαθέσιμα για το Tizen τα 100 δημοφιλέστερα games του Google Play (Android) και του App Store (iPhone) τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η Samsung θέλει να είναι όλα έτοιμα τον Ιούνιο μιας σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να παρουσιάσει το πρώτο της hi-end μοντέλο Tizen smartphone στα τέλη του καλοκαιριού.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manolis

“θέλει να υπάρχουν διαθέσιμα τα 100 δημοφιλέστερα games του Google Play (Android) και του App Store (iPhone)” μόνο έτσι αλλιώς θα έχει την πορεία του BADA…. 😉

Apostolos

Bye , Bye Android!!!!!!

jimo

επιτελους και ενα καλο νεο απο την σαμσουνγκ περiμενα πολυ καιρο αυτη την στιγμη θα ηθελα παρα πολυ να δοκιμασω ενα καινουριο λειτουργικο σαν και αυτο !

@Apostolos +1000

mike

η sammy μου φαινεται οτι θα φαει το κεφαλι της προσπαθει να το παιξει apple και θα φαει τα μουτρα της ξεχναει οτι το android την εφτασε εδv που ειναι χωρις αυτο θα εφτιαxνε το omnia με wp 6.5..κατοχος galaxy tab 2.

Γιώργος

Ανεβηκε ψηλά η μαϊμού και φάνηκε ο “….” της. Κρίμα να υποτιμήσει το android και να στραφεί στο Tizen. Λες και το “market” είναι εύκολο να το κάνει μια εταιρεία απο τη μια στιγμη στην αλλη.

GSII->GSIII->N4

Panos7GR

Αντε να δούμε και νέους παίχτες στα λογισμικά!
Ετσι όπως έχω δει μέχρι τώρα το Tizen σαν μια Custom ROM του Android μοιάζει, παρά για νέο OS. Αλλη μία απόπειρα όπως το Bada που δεν θα έχει αποτέλεσμα… Δεν βρίσκω λόγο να πάει κάποιος σε ένα τέτοιο OS. Δεν έχει κάτι το διαφορετικό που θα σε τραβήξει.

Αναμένω Sailfish OS και Ubuntu Touch, που μπορεί να μην έχουν από πίσω εταιρίες σαν την Samsung για να σκάνε δις για το Market τους, αλλά τουλάχιστον φέρνουν και κάτι φρέσκο, όχι απομιμήσεις….

Panosdim82

Τα 100 καλύτερα τι;;;; Gaming platform θα γίνει το tizen; Δεν πάμε καλά. Τι νομίζει, όλοι αγοράζουμε κινητά για angry birds και asphalt;

Απορώ σε τι κοινό απευθύνονται οι εταιρείες…

@Panos7GR +1

kotsios1998

φαινεται ξεκαθαρα οτι απευθυνεται σε 7χρονα που θα νομιζουν οτι κρατανε android(που και αυτο το εχουν ακουστα και νομιζουν οτι ειναι το play store)

sotiris

πιστευω οτι η σαμσουνγκ θα επρεπε πρωτα να κοιταξει αλλα πραγματα και στο τελος τα παιχνιδια διοτι το τιζεν θελει πολυ αναπτυξη ακομα ωστε να μπορεσει να ανταγωνιστει τα υπολοιπα λειτουργικα.. ουτε pinch zoom δεν εχει το τιζεν και αυτοι κοιτανε τα παιχνιδια….!

Darth

καλά πλάκα μας κάνουν τα καλύτερα……………… games? μα games? για ποιον άραγε απευθύνονται εκεί πέρα…… όποιος παίρνει high end smarptphone συνήθως ελάχιστα ασχολούνται με games
μάλλον θέλει να τραβήξει κόσμο από το iphone γιατί μόνο εκεί ξεσκίζονται στα παιχνιδάκια

mourlos

Σωστός Darth !!!!!!!!!

giorgio

Θα πλασαριστεί ως το νέο Galaxy!

antonis

καλα ρε κραζεται χωρις ακομα να δειτε τι ειναι και πως θα ναι? σιγουρα βρισκεται στα πρωτα σταδια και δεν δειχνει κατι ιδιαιτερο αλλα που ξερετε τι εχουν στο μυαλο τους οι κορεατες? πιστευεται οτι το android ειναι το καλυτερο λειτουργικο που υπαρχει? ………..η εφαρμογη δεν αποκρινεται… εδω ειμαι παλι! πρωτα περιμενουμε βλεπουμε και μετα κραζουμε λεω εγω

Panides

Darth δεν ξερω για τους αλλους αλλα εγω που εχω iphone δεν ασχολουμε καθολου με games και ουτε προκειται να ασχοληθω.Αν θελω το ps3 κανει την δουλεια του….

antonis

και οσοι το συγκρινουν με το bada, ναι, σιγουρα δεν επιασε..αλλα απο τα λαθη μαθαινεις.. δεν πετιουνται ετσι ευκολα εκατομυρια για χαβαλε.. κατι θα χουν στο μυαλο τους.. αν το tizen ειναι πολυ πιο ελαφρη απο το android εχει ολα τα καλουδια του, εφαρμογες games κτλ δωσμενα με ανανεωμενο τροπο σε ενα galaxy s5, why not? λεω εγω

lorentzos

Εδω το Abdroid μετα απο 5 χρονια και παλι δεν ειναι σταθερο 100% θελει να βγαλει κορυφαια συσκευή δηλαδή 500 600+ ευρω με κορυφαία παιχνίδια που σίγουρα θα θέλουν λεφτά για αγορά σιγα μην τα δώσουν και τσάμπα και θέλουν να τρέξουμε εμείς να φάμε την μπανάνα??? Απατο θα παει…….

ΝΙΚΟΣ

ποιο tizen;ubuntu touch!εχω το s3 και περιμενω πως και πως να βγει και να το βαλω!το ειδα σε s3 στο youtube και τρελαθηκα!αν κανουν κι αυτο που λενε,εγκαταστηση μεσα απο ubuntu desktop με 1 usb καλωδιο κι εναν installer μονο χωρις root,θα ειναι σουπερ!!!!!

Technewz

Δεν ξέρω άμα τα καταφέρει αλλά σαν κάτοχος SGS III ίσος να αγόραζα ένα high end μοντέλο με Tizen άλλωστε τα Wave δεν ήταν άσχημα απλά δεν είχαν σωστή προώθηση.

Εγώ σας λέω δείτε το σύνολο έχουμε τρελά specs από την Samsung ένα OS κομμένο και ραμμένο για το hardware και δυνατότητα να τρέξεις εφαρμογές του Android…δεν ακούγεται άσχημο 🙂

Darth

@ Panides για πλειοψηφία βέβαια μιλάω σε καμία περίπτωση δεν είναι όλοι στο ίδιο σακί αλλά οπός ξέρεις και ο ίδιος για πλειοψηφία εχω δίκαιο σε αυτό που έγραψα

@antonis δεν κράζουμε ακριβός αλλά μου φαίνεται (και όχι μόνο εμένα) ότι η samsung πάει να γίνει καινούργια apple στην θέση της apple και αυτό μόνο καλό δεν είναι (για καταναλωτές και όχι μόνο)
γενικός δεν είναι καλό όταν ια εταιρεία γιγαντώνετε

antonis

darth ετσι και αλλιως την google σαν εταιρια δεν την παω γιατι κοιταει να μας εχει φακελομενους για αυτο πανω απο ολα εκανε το android, και μετα για το κερδος.. δεν ξερω αν το γνωριζεις.. τωρα για τα αλλα ειπα την γνωμη μου.. καθε κινηση εχει ρισκο… θα δειξει που παει το πραγμα η σαμμυ

ΝΙΚΟΣ

ubuntu touch os!!!!ποιο tizen;να σκασω αυριο 700 ευρω για κινητο που δεν θα με εξυπηρετει πληρως;που θα εχει ενα καρo bugs στην αρχη μεχρι να στρωσει;κι ενταξει,το να μπορεις να τρεχεις android apps ειναι ενα συν.αλλα και μεγαλο μπερδεμα!εχω s3 και προτιμω να παω σε κατι πραγματικα φρεσκο!

Panides

@antonis εσυ τι λογισμικο εχεις;

@Darth Ισως να εχεις δικιο φιλε,δεν γνωριζω.Γενικα δεν ασχολουμε με το “βασικο” κινητο μου το να κανω παραμετροποιηση οπως κανουν αρκετοι και για αυτο τους αρεσει το android,το εχω ξεπερασει αυτο το χομπι με το θρυλικο HTC HD2 πλεον βαριεμαι με custom rom και εχω μεινει ήσυχα στο ios.
Aλλα γενικα δεν εχω προβλημα το καθενα εχει την χαρη του και τα μειονεκτηματα του.Δεν ειμαι “φανατικος”.

Darth

@antonis και βέβαια το ξέρω google είναι πρώτα εταιρεία φακελώματος και διαφημίσεων μετά κάτι άλλο ευτυχώς όποιος ξέρει μπορεί να μπλοκάρει όλα αυτά (αρκεί να διαβάσει κάνα δυο λεπτά και να είναι root η συσκευή)

@Panides καλά κάνεις και δεν είσαι «φανατικος» καμίας εταιρείας το να είσαι «φανατικός» είναι ενα είδους αρρώστιας αν και ακούγεται σκληρό πάνω κάτω είναι αληθινό

Panides

@Darth Ετσι ακριβως φιλε.Εχεις απολυτο δικιο.Συμφωνω απολυτα στο σχολιο σου.

sofokles5

Εγω πάντως ξέρω πως την πάτησα δύο φορές (μπορεί να μου έτυχε δε λέω) με google nexus i9250. Στο πρώτο απο τη πρώτη βδομάδα μου χάλασε το κουμπί του Power και το πούλησα και το δεύτερο είναι ελλατωματικό εξ αρχής (καθε φορα που μιλαω κανει επανεκκινηση- δεν ειναι root) και η samsung κανει το κορεάτη και μου λεει οτι δεν εχει τπτ.

γιαυτό οτι και να βγάλει τώρα, λειτουργικό νέο τηλέφωνο κλπ, ποτέ ξανα….

Panos7GR

Φυσικά και δεν κράζω (γιατί μέσα σε αυτούς που αναφέρθηκες ίσως ήμουν κι εγώ) απλά είπα την άποψή μου. Και δεν μιλάμε για ένα OS που βρίσκεται στα πρώτα στάδια του, ίσα ίσα που φέτος θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο και τέλη του χρόνου ή τον άλλο χρόνο θα έχουμε και την συσκευή που θα το τρέχει στην αγορά. Από τα διάφορα videos που έχω δει και από screenshots, μου έβγαλε αυτήν την γνώμη. Προσωπική μου εκτίμηση και σε καμμία περίπτωση δεν απαιτώ να την ενστερνιστεί κάποιος με το ζόρι. Android-ιζει υπερβολικά και δεν βρίσκω κάτι το ενδιαφέρον… Αν είναι πιο ελαφρύ απ το Android, είναι άλλη ιστορία. Πάντως Linux και τα δύο, open source (με κάποιους περιορισμούς) και τα δύο, multitasking και τα δύο, γραμμένα σε Java και τα δύο, μάλλον τα ίδια πάνω-κάτω σε επιδόσεις τα κόβω. Το μόνο θετικό είναι αυτό που είπε ο Technewz, πως όλα θα τρέχει σε hardware ειδικά σχεδιασμένο γι αυτό. Από την άλλη, όμως, έχουμε και τα Sailfish και Ubuntu που είναι κι αυτά open και με φρέσκο UI. Πόσο μάλλον για το Ubuntu Touch που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει υποστήριξη από την ήδη υπάρχουσα Κοινότητα που έχει για τα desktops, εκεί πιστεύω… Συνέχεια »

Ziarkas

Κάποιος μίλησε για “φακέλωμα” της Google.Ναι το κάνει όπως και κάθε εταιρεία,είτε Facebook Twitter και πόσες άλλες που δεν ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει.Αλλά με root και διάβασμα δεν αποφεύγουμε το φακέλωμα παρα μόνο τις διαφημίσεις,μην λέμε ότι θέλουμε.
Όσο για το λειτουργικό μια χαρά ρε παιδιά,ας είμαστε ανοιχτοί σε κάθε τι νέο και θα την δούμε την αξία του εν καιρό.Ποιος ο λόγος κατευθείαν να λέτε απατο και τα σχετικά?Αφού στο φινάλε αν σας το δώσει τελικά η Samsung πρώτοι θα πάτε να το πάρετε..

Billys

Off topic παρεμβαση !
“Οποιος ξερει και διαβασει για 2 λεπτα …” Ναι ωραια , οκ . Μπραβο ! Διαφωτιστε τωρα κι εμας τους ασχετους ή τουλαχιστον πειτε μας που να διαβασουμε για να μαθουμε πως να κλειδωνουμε τα προσωπικα μας δεδομενα ! Δεν ειναι ωραιο να αναφερεστε σε πραγματα που γνωριζετε , με υφος “παντογνωστη” , ενω ξερετε οτι αυτο το θεμα μπορει να βοηθησει πολλους ακομη φιλους του site να ασφαλισουν τα προσωπικα τους δεδομενα . Αλλιως , αν δεν εχετε διαθεση να εξηγησετε , μην το αναφερετε καν .

kotsios1998

Ρε παιδιά όταν λέτε μας έχει φακελωμενους τι εννοείται;

jimo

με τοσα λειτουργικα που εχουν αρχισει να γινονται διαθεσιμα στο καταναλωτικο κοινο βλεπω να γινεται κατι αναλογο με το build to order με τις συσκευες !

δηλαδη αποψη μου ειναι πως στο μελον θα βλεπουμε συσκευες με διαφορετικα χαρακτηριστικα να τρεχουν διαφορετικα λειτουργικα απο το εργοστασιο αναλογος με τι ειναι ποιο συμβατο με το hardware τους!

κατι παρομοιο γινεται εδω και αρκετο καιρο απο ανεξαρτητους developers και λατρεις της τεχνολογιας οπου προσπαθουν να περασουν καποιες τροποποιημενες rom με φλασαρισμα σε διαφορεσ συσκευες με δυνατα χαρακτηριστικα !

το θεμα ειναι πως οσο και να προσπαθει καποιος ειναι πολυ δυσκολο να καταφαρεισ κατι τετοιο χωρις προβληματα καληματα κτλ !

οι εταιριες οπως πχ samsung το εχουν καταλαβει αυτο και προφανως θα κανουν πολυ καλυτερη δουλεια στο να τελιοποιησουν το παντρεμα λειτουργικου και hardware απο το εργοστασιο (οπως καποιες αλλεσ εταιριες) χωρισ αυτο βεβαια να σημαινει πως θα εισαι αναγκασμενος να μινεισ με αυτο το λειτουργικο!

Panos7GR

@Billys: Μπορείς να κανείς δύο ενέργειες που έχω κάνει κι εγώ, αλλά δεν προσφέρουν ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων, σε τέτοιο βαθμό που φαντάζεστε. 1) Για να μην σου τρώνε μπαταρία και δεδομένα οι διαφημίσεις, αν είσαι root μπορείς να εγκαταστήσεις έναν οποιοδήποτε adblocker ή χειροκίνητα φτιάχνεις ένα αρχείο κειμένου με όνομα hosts στην διαδρομή /system/etc και γράφεις οποίες διευθύνσεις θες να αποκλείσεις (στο XDA ή γενικά στο Internet, μπορείς να βρεις έτοιμα αρχεία “hosts”). Για un-rooted συσκευές προτείνω AdBlock Plus, αλλά αποκλείει μόνο διαφημίσεις μέσω WiFi. 2) Αν είσαι root συμπλήρωσε στο build.prop αρχείο την γραμμή persist.adb.notify=0 . Έτσι θα απενεργοποιησεις την αποστολή δεδομένων χρήσης στην Google. 3) Επίσης αν είσαι root συμπλήρωσε στο build.prop αρχείο την εξής γραμμες: ro.product.multi_touch_enabled=true ro.product.max_num_touch=2 Απενεργοποιούνται τα log files. (Προσοχή μπορεί να περιέχουν μερικά δεδομένα χρήσης, όμως πολλές φορές είναι σημαντικά για τους developers για να δουν που υπάρχουν bugs στις εφαρμογές τους.) Προς όλους: Όντως η Google μπορεί να μην είναι και η πιο αθώα εταιρεία που ξέρουμε, ωστόσο να θυμάστε πως οποιαδήποτε υπηρεσία χρησιμοποιήσουμε δωρεάν, εμείς είμαστε το προϊόν και όχι η “τάδε” υπηρεσία. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις εταιρείες! Γιατί ξέρετε αν η Apple ή η Microsoft σας… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.