Έρευνα: Η Siri αφήνει πίσω Google Now και Cortana

Ένα σημαντικό κομμάτι που θέλουν να προωθήσουν σήμερα οι κατασκευαστές είναι οι ψηφιακές βοηθοί στα smartphones. Στην κατηγορία αυτή οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι είναι Siri, Google Now και Cortana, από τις Apple, Google και Microsoft, αντίστοιχα. Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα test για το ποιος κάνει καλύτερα τη δουλειά του απαντώντας σε ερωτήσεις.

Κάθε ψηφιακή βοηθός έχει τα δυνατά και αδύναμα σημεία, αλλά το ερώτημα είναι ποια έχει την καλύτερη συνολική απόδοση, Siri, Google Now ή Cortana;

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Experts-Exchange, φάνηκε ότι η Siri αφήνει πίσω τον ανταγωνισμό. Όσον αφορά στην απόδοση και την ικανοποίηση των χρηστών η Siri ήταν πρώτη, ακολουθεί το Google Now και τρίτη η Cortana. Επιπλέον, τα ποσοστά λανθασμένων απαντήσεων στη Siri είναι 2.6%, 4% στο Google Now και 8% για την Cortana.

Στην ικανότητά τους να δίνουν απαντήσεις χωρίς να παραπέμπουν τους χρήστες σε web search, Siri και Google Now έχουν το ίδιο ποσοστό, 5%, ενώ η Cortana ακολουθεί και πάλι με 7%.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα διάφορων ερευνών δεν σημαίνει ότι συμφωνούν πάντα με την εμπειρία χρήσης του καθενός. Εσείς, χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας κάποια ψηφιακή βοηθό;

Έρευνα: Η Siri αφήνει πίσω Google Now και Cortana, Έρευνα: Η Siri αφήνει πίσω Google Now και Cortana

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

Εμένα πάντως με εχει βολέψει τρομερά η Siri. πάντως αν κάποιος χρησιμοποιεί οπουδήποτε απο τις 3 στην καθημερινότητα του θα κανει άνετα την δουλεια του και απο οτι εχω δει σε συγκριτικά στα περισσότερο απαντάνε όλες. Εμένα προσωπικά αυτο που μου αρέσει περισσότερο στην Siri ειναι που κανει και πολυ χιουμορακι, οι αλλες 2 ειναι πολυ στεγνές!

Γιάννης

Χρησιμοποιώ καθημερινά την σίρι και σπανιότερα την Κορτάνα! Η αδερφή μου το google now ! Ανάμεσα σε σιρι Κορτάνα επιλέγω σίρι. Θέλει παραβόλου δουλειά η κορτανα όπως και ο σύστημα που την φιλοξενεί ( τα 10αρια … Πολλά Μπαγκς αναμένουμε service pack 1) !!!!

thanoik

στην αρχη λεγανε οτι η Cortana τα εσπαγε και οτι ηταν η καλυτερη απο τα αλλα δυο και τωρα μετα απο τοσο καιρο αλαξανε τα στατιστικα,τι αλλαξε δε μπορω να καταλαβω

Απαραδεκτος

Ναι αλλά…
Στην Ελλάδα, μόνο το Google Now λειτουργεί σωστά από ότι έχω δει..
Ξέρω ότι η Cortana αρνείται επιδεικτικά να μάθει ελληνικά και η Siri έχει κερί στα αυτιά της, ενώ το Google now καταλαβαίνει τι του λες και δίνει απαντήσεις!

-Ένας αγανακτισμένος χρήστης WP!

Sotiris

Υπάρχουν tests στο youtube, μάτια έχουμε και βλέπουμε. Η Cortana πάει παραδόξως καλά παρ όλο που χρησιμοποιεί ένα από τα fails της δεκαετίας το Bing.

Chris

Ναι…η κορτανα ειναι η μονη ομως που εχει προσωπικότητα

b16bkostas

Εγώ στα περισσότερα τεστ βλέπω google now και Cortana να πηγαίνει καλύτερα με την κορτανα ίσως ένα τσακ καλύτερα..

Και εδώ μας λέει το αντίθετο..
Βέβαια στην Ελλάδα. Είναι μακράν καλύτερο το google now
Το Bing στην Αμερική είναι απίστευτα καλο.. Αλλα μόνο για εκεί..

alexboom

Μισό ρε παιδιά….η Σιρι πιο φυσική και με χιούμορ από την Κορτανα?? Δεν υπάρχει αυτό…..
Επίσης, Google Kai Apple χρησιμοποιούν, και, google search engine αντί Bing….κι αυτό παίζει μεγάλο ρόλο αφού τα τεστ που έγιναν με τις 50 ερωτήσεις και είχαν βγάλει το Google Now πρώτο είχαν όλα γίνει πάνω στο Google search!
Η αλήθεια είναι ότι ηΚορτανα θέλει δουλειά λόγω του μικρότερου εύρους, διαφορετικά πάει πολύ καλά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.